Egy almában, vagy őszibarackban, és más, kisbabáknak adható gyümikben hány kalória van?
Hát, nem vagytok semmik!
Ezt a kérdezőre és férjére írtam...
Az egy darab barack nem 10 dkg, hanem több, tehát nem 41 kcal van benne... Ha ennyire számolgatsz, talán itt lehetne kezdeni...
Amúgy nem tápérték szerint "élnek" a babák, ezt csak a felnőtteknek nézik. Még a 10 évesnek sem kalóriatáblázat alapján állítnak össze menüt,hacsak nincs valami extrém baja.
Kicsit valóban kifordult a gondolkodásod, s amit az előzők írtak, ha nyugodt fejjel olvasod, s nem rngatod oda a férjedet, hogy lám ezeke a szemetek miket összehordtak, láthatod, hogy hasznosak, és segítők, csak Te nem annak veszed, mert elmerültél 2 gyümölcs fogságában...
Amúgy egyáltalán nem értem, hogy ha ANNYIRA jót akarsz a gyerekedenek, mért is cselekszel a gyerekorvos utasítása ellen???? Döbbenet..
(arra vagytok jó példa sajnos, hogy én is megmutatom a férjemnek, hogy mi ezt egy kicsit rugalmasabban, s talán emiatt egészségesebben kezeljük..)
Kedves utolsó!
Ha már ilyen magasröptű véleménnyel bírsz, akkor legalább olvasd el amit írtam, és ne az ellenkezőjét írd.
Mert már korábban is leírtam, hogy gyerekorvos nem utasított, hanem csak mondott valamit.
Idézném a beszélgetést:
"Adhatok már valamilyen gyümölcsöt a babának?
Ha akar, adjon, elég nagy.
És mit adhatok neki?
Almát, barackot, vagy amiket szoktak.
És mennyit adhatok neki?
Amennyi belefér egy bébiételes üvegbe.
De annyit nem tud megenni szerintem.
Hát akkor kínálgassa gyakrabban"
Ez volt az orvos "utasítása".
És hadd döntsem már el, hogy mit mutatok meg a férjemnek.
És remélem hogy elégedettek vagytok, mert ti biztos mind tökéletesek vagytok!
Gondolom hogy veletek nem fordult elő, hogy tanácsot kértetek valakitől, mert úgy születettetek, hogy kentétek-vágtátok a hozzátáplálást, meg egyébként minden mást az életben!
Hét én sajnos nem születtem ilyen tökéletesnek, mint ti, csak egy haladó embernek! De ilyen ócska hozzáállással, mint a tietek, még az életben nem találkoztam! Ha volt rá példa, hogy kérdeztem valakitől valamit, akkor a NORMÁLIS emberek normális hangnemben válaszoltak, ha hülyeséget kérdeztem, akkor normális módon elmondták, hogy miért nem jó, ahogy gondolom, nem pedig egyből letámadtak, hogy lusta vagy, felelőtlen, és biztos rosszat akarok a gyerekemnek, meg hogy azt hiszem, hogy a gyerek egy gép. De a tökéletes anyukák biztos ezt is így csinálják, ahogy ti, ezért gratulálok nektek! Lehet, hogy ti soha nem hibáztos el semmit a gyereketek nevelésében, de a modorotok, és a stílusotok kritikán aluli!
Nagy nehézségbe került volna, normális hangnemben válaszolni? Pl. "nem kell számolni a kalóriatartalmat, mert a gyümölcsök esetében nem az a fontos, stb". És akkor nem fajult volna el idáig ez a dolog!
Mindenkinek kívánom, hogy ha tökéletes anyuka létére egyszer mégiscsak elbizonytalanodik valamiben, akkor akitől segítséget kér, küldje el a jó..................-ba, és hordja le mindennek, mert lusta, felelőtlen, rosszat akar a gyereknek, rugalmatlan, és hülye!
És az erre a kérdésre adott válaszokat ezután nem nézem meg, mert nincs szükségem erre a stílusra.
Kérdező és férje tele vagytok komplexusokkal!!! Mindenki másnak igaza van és nem is ismételném igazából.
A gyerek jelzi, ha éhes, ha nem elég neki a kalória akkor is. pl. a babám reggel 180 ml tászert kapott és 3 óra múlva 2 barackot turmixoltam le neki. Bár kb. 150 gramm volt, de mégis 1.5 óra múlva megint éhes volt, mert nem volt neki elég kalóriás. Magyarul tényleg nem úgy eteted, hogy hány kalória van benne mert ő is jelezni fogja magától.
Méred és látod, hogy folyamatosan gyarapszik/nővekszik akkor nincs baj.
Ha meg nagyon a kalóriáka akarod számolni akkor tényleg keresőben találsz egy csomót. És azért vagyunk kiakadva mert nem általános a gyereket így etetni egy védőnő se buzdít rá és a józan ész sem.
De gondolom az én válaszom se lesz nektek elég jó.
Kedves utolsó!
A lusta és felelőtlen kérdező komplexusos férje vagyok.
Ahogy a feleségem is leírta, nem attól akadt ki, amit írtatok, hanem attól, ahogy írtátok. Mint pl. te is.
Éreztél valami sértőt a kérdésben? Úgy gondoltad, személyes bántásnak szánta a feleségem, kifejezetten a te számodra? Akkor miért ilyen hangnemben válaszolsz?
És abból, amit leírtunk semmit sem olvastál el, hiszen a válaszod abszolút nem ezt tükrözi.
A feleségem már százszor leírta, hogy nem azt akarta, hogy mindenképpen egy vödör gyümölcsöt egyen egyszerre a lányunk, mert abbak x kalória van. Csak az előzmények alapján arra akart odafigyelni, hogy mindenképpen elegendő tápanyaghoz jusson a baba, ha a gyümölcsben nincs elég kalória, akkor majd ad neki tápszert, vagy ha gyümölcsevés után fél órával már sír a gyerek, akkor tudni fogja, hogy ismét éhes. Ennyi.
És ahgogy fogalmaztál, azért akadt ki minbdenki, mert ez nem általános???????? Miért, csak úgy lehet csinálni a dolgokat, ahogy általában szokták? Másképp nem? És hogy egy védőnőp sem ajánlja? Hát jó nektek, ha ti olyan sok védődőt ismertek, mi sajnos csak egyet, de ez is leginkább az anyagi helyzetünkkel van elfoglalva.
A dolgo egyébként megoldódott, és ahogy a feleségem is írta, reméljük ti soha nem hibáztos semmiben, és mindent úgy csináltok, ahogy a nagykönyveb meg van írva.
És is remélem, hogy ha az ételteb egyszer segítségre szorultok, akkor majd hasonló hangnemben oktatnak majd ki titeket is.
Kedves kérdező férje....
Én mint utolsó írtam neked választ te meg nekem esel...ez bizonítja azt amit az első sorban írtam és az is hogy főleg ti estetek mindenkinek egyenként neki..ketten!
Szép napot kedves férj! Örülök hogy minden megoldódott!
Vegyük már észre, hogy GYÜMÖLCSÖT TÍZÓRAIRA UZSONNÁRA ADUNK. Nem az a dolga a gyümölcsös ételeknek, hogy ripsz ropsz leváltsanak egy tápis cicis kaját. Ez a bevezetés, mert kapásból a bableves nem lenne szerencsés a kicsiknek. Kezdjük az almával, ha megszokta... Sorban eteted, majd jön a főzelékes időszak akkor érdemes nézni miben mennyi kalória van, hogy adott esetben ne csak felfújja a gyereket, de energiát egyebet nem ad neki.
Amit szeretnél, hogy gyümölccsel jól lakjon "Hülyeség", sose fog, kevergesd bele nyugodtan a kieg porokat.
Első babám most 15hónapos, én is néztem, mit is csináljak. Ha éhes volt, kapott anyatejet, miután megette az almáját, de éhes lett. Beállt az evés rendszere, meglett a főzelék is, ritmus az életünkben, és a gyümölcs eltelítette vagy sem nem volt fontos, mert kijött, hogy reggeli7:30 szopi-10gyümi-12főzelék-16gyümi-18főzi-szundi reggelig. Az csak az áthidaló, majd 6órát nem bírnak ki evés nélkül.
De ezt a szoktatást nem tudod kihagyni, nem ugorhatsz kapásból laktatóbb ételekre. És amíg bevezeted a kajákat nem tudsz azonnal kiváltani, fogja kérni a megszokott tápija egy részét!
Javaslom, alma-barack-répa-sütőtök plusz a Sizé, az tízórai és uzsi, és a fő étkezések tápszer adagját is ha tudja a kicsi változtassátok, ha hajlandó növeljétek, ha nem hát nem, és jó lesz mind a hármótoknak. Amúgy amit szeretnél, hogy hány kcal van egy almában a táblázat Xgram adja meg az értéket, most vagy reszelsz annyit, leméred a reszelőt(ugye az üveg izé) aztán a tartalmával, aztán nézed, hogy na ez ennyi, akkor annyi van benne, meg még a két kanál S az annyi mint Y a tápija V, és nem egyenlő, jajj anyám, mit csináljak, közben bömböl a kicsi, és amíg nem ismeri a laktatóbb dolgokat nem tudsz mit tenni, megtömheted, de nincs értelme... Na ha ehhez van türelmetek, nekem nem lenne.
Egyszerűbb ha kitapasztaljátok, mennyit bír megenni a baba a gyümölcsből, és ahhoz kiegészíteni picit később tápival, nem kell rohannotok, 5hónapos lesz, fog még gyarapodni bőséggel, ne rohanjatok, nem az első a győztes, ez nem ilyen. És gyümivel hacsak nem akarsz idegzsába lenni, ne akarj kiváltani tápit, mert még nem lakik jól, érjétek el a krumplis részeket, és jó lesz.
Amúgy élvezi a kicsi a hozzátáplálást, mert ha még nincs rá kész akkor pláne veszett fejsze nyele, maradjatok a kóstoltatásnál, növelve az adagot fokozatosan, EBBEN NEM TE IRÁNYÍTASZ, HANEM A BABÁD A FŐNÖK. pl, ha megfeszültem sem volt elég neki egy kanál, olyan ételből amit azonnal megszeretett, megevett egy üveggel azonnal, ha akartam ha nem, nem fogadta el a cicit helyette, más ételeknél, ha a torkán lenyomom sem ette volna meg. Ez türelem játék, feleslegesen meg frusztrálni magatokat...
[link] pl egy üvegben ezek vannak alul feltüntetik... anno egy üveggel jól lakott a fiam 6hónapos kora körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!