Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy almában, vagy őszibarackba...

Egy almában, vagy őszibarackban, és más, kisbabáknak adható gyümikben hány kalória van?

Figyelt kérdés
Kislányom tápszeres, 4és fél hós. Naponta kb 800-900 gramm tápszert evett eddig, 100-120 grammos adagokban. Már korábban elkezdtem adni a gyümiket, de csak pár kanállal, hogy kóstolgassa. Most azonban szeretnék kiváltani legalább egy étkezést. Kb egy fél őszit vagy egy kisebb almát tud megenni egyszerre, 2 kanál Sinlaccal sűrítve (csak porral, vizet nem teszek hozzá). Kb mennyit kell ennie ilyen gyümis tejpépből, hogy ugyannayi kalóriához jusson, mint 100 gr tápszer?
2010. szept. 26. 10:44
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy kérdésre válaszoltatok.
2010. szept. 26. 12:50
 12/31 anonim ***** válasza:
86%

[link]

Nagyon nehéz feladat, beírod googli: kalória táblázat

És voálá... nem kell hajmeresztő dolgokat kérdezni.

2010. szept. 26. 12:58
 13/31 A kérdező kommentje:

a kérdező férje vagyok. nem írtam még erre az oldalra, de kiábrándító, hogy milyen emberek vannak itt.

a feleségem feltett egy kérdést, nevezetesen, hogy mennyi kalória van két gyümölcsben.

erre választ ugyan nem kapott, de mindenfélének lehordtátok, mert szeretné, ha a kislányunk ugyanannyi tápértékhez jutna hozzátáplálással, mint tápszerrel.

gratulálok!

ha nem tudtok a kérdésre válaszolni, vagy nem akartok, akkor miért kell írni bármit is?

vagy van egy ötletem, jelentsétek a moderátornak a kérdést, hogy valaki nem úgy eteti a gyereket, ahogy ti. sőt, a rendőrségen is tegyetek feljelentést.

és igen, a feleségem valószínűleg lusta, mert odafigyel, hogy mit egyen a baba.

és a mérés is hülyeség? akkor örülj, hogy a te gyereked nem került kórházba egy hónaposan, mert egy hónapon át, egy órás szoptatás során mindössze 10 grammot evett!

nekünk se, volt mérlegünk, az első védőnői alkalommal derült ki, hogy a babánk születése óta fél kilót fogyott! örülj, hogy neked ezt nem kellett megtapasztalnod, és a hülye véleményed meg tartsd meg magadnak, mert senki nem kíváncsi rá!

szégyellhetnétek magatokat!

szép vasárnapot!

2010. szept. 26. 13:05
 14/31 anonim ***** válasza:
77%
kedves kérdező férje! az is kiábrándító, hogy ezt az oldalt megtaláltad, de a google-t nem ismered... az legalább nem kommentál semmit. ha ilyen bajok voltak a babával, akkor kérdezzetek szakembert és ne egy anonim oldalon dilettáns válaszolókat. no látod EZ A FELELŐTLENSÉG!!!
2010. szept. 26. 13:22
 15/31 A kérdező kommentje:

hű de nagy felelőtlenség, hogy a feleségem megkérdezte, hány kalória van egy barackban.

tényleg, most hogy mondod, lehet, hogy el is válok tőle, mert ilyen felelőtlen.

csak ismételni tudom magam, miért írsz, ha nem a kérdésre válaszolsz??????????

2010. szept. 26. 13:29
 16/31 A kérdező kommentje:

ja és a babával hála Istennek már semmi baj, mert szépen behozta a lemaradást, de a feleségem retteg, hogy megismétlődik, ezért nagyon odafigyel mindenre!

amúgy meg persze felelőtlen és lusta.

2010. szept. 26. 13:31
 17/31 anonim ***** válasza:
86%

'miért írsz, ha nem a kérdésre válaszolsz??????'

tudod mit? jelents a moderátornak, vagy a rendőrségnek, hogy nem a kérdésedre válaszoltam! :DDDDDDD

Egyébként megmondom neked, hogy miért akadtak ki ennyien a kérdésetekre:

Már a kérdésben ez szerepel: b egy fél őszit vagy egy kisebb almát tud megenni egyszerre, 2 kanál Sinlaccal sűrítve

Ebből kiemelném azt, hogy TUD MEGENNI EGYSZERRE.

Majd így folytatódik a kérdés: 'Kb mennyit kell ennie ilyen gyümis tejpépből'

Vagyis a babák etetésénél az a lényeg, hogy ő mennyit tud megenni egyszerre, miközben te/a feleséged biztosítod neki, hogy annyit kapjon, amennyi jól esik. (vagyis nem az van, hogy csinálok 100 ml tápot, de ő enne 150-et is).

Tehát, ha egy bizonyos adagot TUD a gyerek megenni, akkor mit teszel, ha ez az adag nem tartalmaz elég kalóriát? Megtömöd a babát??? Szóval itt a bibi, nem ott, hogy nem értettük a kérdést.

De egyébként 10 dkg almában 31, őszibarackban 41, szilvában 58, meggyben 52 kcal van.

2010. szept. 26. 13:42
 18/31 A kérdező kommentje:

Nem, nem tömöm meg, nem is lehetne.

Ebben az esetben másfajta gyümölcsöt adok neki, vagy teszek még hozzá egy kis kanál Sinlacot, vagy az orvos javslata ellenére (ami csak egy javaslat volt, nem pedig utasítás) várok még pár hetet a hozzátáplálással, amíg egy nagyobb adagot is meg tud enni.

Ezért tettem fel a kérdést, és még azért is, mert nem hittem el az internetes kalóriatáblázatból, hogy egy őszi csak 41 kalóriát tartalmaz. Mégpedig azért nem, mert én egeszek egyet, és utána fél napig nem vagyok éhes. És hogy megelőzzem az erre adandó kommenteket, nekem nincs fejlődésben a szervezetem, és nem kell semennyit sem híznom.

És elnézést, ha valaki személyes sértésnek vette a kérdésemet, mert nem az volt volt a célom, hogy megbántsak olyan anyukákat, akik nem mérik meg a gyereküket, és nem foglalkoznak azzal, hogy mennyi a napi kalóriabevitele a babának.

2010. szept. 26. 14:56
 19/31 anonim ***** válasza:
69%
Nem értem a férjed mit írogat....
2010. szept. 26. 15:54
 20/31 anonim ***** válasza:
84%
Nem számolgathatod állandóan a kalóriákat,meg fogsz őrülni.Mikor egyre többfélét eszik,mindent kiszámolsz centire és ha azt nem eszi meg,idegeskedsz?Barátnőm babája is 40 dekát fogyott két hét alatt mikor hazamentek.Észre vette,hogy könnyebb a babája és kölcsönztek egy mérleget ideiglenesen.Ettől nem lett stresszesebb a hozzátáplálásnál.Lesz olyan is,hogy alig fog enni valamit,mert a legtöbb gyereknek van ilyen korszaka.Ezzel nem tudsz mit tenni,el kell fogadni.Annyit eszik,amennyi kell neki.Már elég "nagy" ahhoz,hogy ne méregesd a kalóriát.Ők valóban nem gépek hogy kalóriákban számolj.Max. mililiterben ,de még az is felesleges.
2010. szept. 26. 20:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!