Vigantol olajat (D vitamin) ha tápszert kap a baba már nem kell adni?
Figyelt kérdés
Négy és fél hónapos kora óta már nem megy a szoptatás, mert egyrészt megjött, másrészt szinte amint lehetőség adódott rá újra állapotos lettem. A babavilágban hallottam, hogy a D vitamin az anyatejben nem elég, ezért kell pótolni, viszont a tápszerek már megfelelő mennyiségben tartalmazzák. Nekem sem az orvos, sem a védőnő nem mondta, hogy a Vigantol olajat már ne adjam. Most akkor kell, vagy nem, ha tápszeresek lettünk? Lehet baja a babámnak, ha így több D vitamint kapott a szükségesnél? Már 10 és fél hónapos. Kezdek aggódni emiatt!!!2008. dec. 22. 18:50
1/6 anonim válasza:
Nyugodtan add neki.
Amit írtál az a K vitaminra vonatkozik.
Általában 1-1,5 éves korukig szokták kapni a babák,de van aki tovább is.
2/6 anonim válasza:
Igen,az a K vitamin,amit ilyenkor már nem kell adni.
3/6 A kérdező kommentje:
A babavilágban kifejezetten a D vitaminról volt szó. De akkor ezek szerint nyugodtan adhatom tovább. Köszönöm a gyors választ :-)
2008. dec. 22. 18:55
4/6 anonim válasza:
Szia
Nekem a védőnő azt mondta, hogy 3éves koráig kell adni.
5/6 anonim válasza:
Mi is csak tápszeresek vagyunk,és nekem orvos mondta,hogy minden másnap adjam a Vigantolt,mivel a tápszerben is van.K-vitamint pedig egyáltalán nem kell már adnom.Üdv.
6/6 anonim válasza:
3 éves koráig javasolt, pláne télen, amikor nincs annyi napsütés, illetve nem éri őket a nap. A csontnak van rá iszonyatos nagy szüksége. Angol-kór ellen van ( Csont eldeformálódás ellen.) ELvileg heti 6 cseppre van szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!