Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2-3 esti hőemelkedés után...

2-3 esti hőemelkedés után viszitek orvoshoz a babátokat? Lehordott az ügyeletes doki és nem értem. Hosszú lesz!

Figyelt kérdés

A napokban írtam ki a popó bajos kérdésemet.Említettem hogy beszéltem telefonon az orvosunkkal aki szabin van, mondtam neki hogy estére hőemelkedése van a gyermeknek, de nem megy 38 felé és egy fél kúp leviszi.Azt mondta ha semmi más panasza nincs, akkor nem kell elvinnem, mert mivel már látom alul a csíkot az ínyén a babának (és múlt héten voltunk nála Ő is látta), valószínű attól van, de ha lázasodna vagy más panasza lenne, akkor vigyem be az ügyeletre.Erre bevittem az ügyeletre, a popsijával a gyereket, és az ügyeletes lehordott minden féle pocsék anyának meg felelőtlen tininek( holott már 25 elmúltam) hogy mi van ha lázgörcsöt kap a gyerek( hőemelkedéstől?) meg miért nem foglalkozom vele?Meg a feneke is, nem igaz hogy egyik napról a másikra lett ilyen( sudocremmel kentem, utána lett olyan csúnya neki)?Most akkor tényleg be kellett volna vinnem minden este hőemelkedéssel? Mellesleg azt mondta nem jön a foga és akutt mandulagyulladása van.De egy mandulagyuszi nem csak ezzel jár, nem?Minimum köhög meg lázasodik.Vagy csak rossz napja volt és mivel amúgy sem túl jó a viszonya a mi orvosunkkal, így próbált kompenzálni?

Mondjátok el nyugodtan a véleményeteket.Már bőgve jöttem ki a rendelőből, rosszabb már csak nem lesz:(

2010. szept. 26. 01:20
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
8és fél hónapos a baba.
2010. szept. 26. 01:21
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

Az az orvos egy köcsög. Azt hiszik hogy a stressz meg a sok monoton munka feljogosítja őket arra hogy lekezelően bánjanak az emberekkel. De mér mentek orvosnak ha nem bírnak odafigyelni arra hogy mit mondanak és mit tesznek.

De a lényeg hogy nem lesz semmi baja a babának, nyugodj meg :)

2010. szept. 26. 01:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy közeli rokonom egy vidéki nagyváros ügyeletén dolgozik. Ő szokta mesélni, hogy az embereknél egyre nagyobb divat az, hogy az ügyeletet a házi orvosi rendelés folytatásának tekintik. Pedig az ügyelet célja a sürgősségi betegellátás, tehát nem a több napja fennálló panaszok kezelése, hanem azoké, amik nemrég jelentkeztek (fél napon belül) és a kezelésük nem tűr halasztást. Nem csodálom ha kicsit kiakadtak rajta, ha úgy mentél be, hogy a gyerek már 3. napja lázas esténként. Erre az sem lehet kifogás, hogy az orvosod szabadságon van, mert legalábbis nálunk akkor is van rendelés helyettesítéssel. A lázcsillapítás bizonyos esetek kivételével szintén nem az ügyelet feladata. Viszont a hangnemmel nem értek egyet én sem. A rokonom szokta mesélni, hogy természetesen Ők is ki vannak akadva, ha valaki hajnali kettőkor viszi oda a gyerekét, hogy már egy hete köhög és eddig bírta hallgatni, de ellátják normálisan és nem esnek neki a szülőnek, hiszen minden ügyeleten megjelent beteget el kell látni, még ha nem is lenne indokolt. Ha ordibálnának, azzal nem érnének el semmit, hiszen így a szülőkben egy esetleges bizalmatlanság alakul ki és előfordulhat, hogy egy indokolt esetben sem veszik igénybe az ügyeletet. Én azt tanácsolom Neked, hogy indulás előtt hívd fel az ügyeletet és mond el milyen problémád van. Ha az orvos úgy ítéli meg, hogy nem elegendő az, hogy telefonon keresztül lásson el tanácsokkal, akkor úgyis megkér, hogy menjetek be, de ezzel elkerülheted a számomra is igen megdöbbentő agresszivitást, hiszen az orvos számol az érkezéseddel. Kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy hol történt az incidens?
2010. szept. 26. 02:03
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

utolsónak:Nem volt lázas, csak kértem nézzen már rá a szájára hogy vajon mikor jön már a foga, mert néhány este hőemelkedése volt.Nem sorozatosan minden este hanem szombaton és kedden.Feltettem a kúpot , az levitte és aztán már nem is volt vele semmi.Ezért kérdeztem rá a fogára, hogy nem e az, mert más baja nem volt.Nem emiatt mentünk, hanem a feneke miatt.Nővérem 6 hónapos terhes, előző este be kellett mennie a kórházba, mert úgy nézett ki hogy beindult a szülés.Azóta is bent van, nehogy újra gond legyen.És mivel senki nem volt a környéken én mentem le hozzájuk a picimmel (a párom kilépett munkából és levitt)és voltam ott a 3 gyermekével.Nem tudom hogy tudtam volna megoldani 4 gyerekkel (5,3,1 évesek és az én 8,5 hónaposom) hogy elmenjek reggel a körzetünkben orvoshoz kocsi nélkül.Ráadásul máshol laknak.Régebben amikor náluk voltam betegedett meg a babám és alig akart foglalkozni velünk az ottani doki mert nem a körzetükhöz tartozunk.Ahogy hazaért párom, a munkából, leváltott hogy még délután 4-kor el tudjam vinni a kicsit ügyeletre.Azért vittem el végül, mert egyre nagyobb területen lett neki piros és pettyes és így nem akartam neki menni a hétvégének és nem napok után, hanem másnap ahogy kijött rajta.

Egy Debrecen melletti kis városról van szó.A Te rokonod hol praktizál?

2010. szept. 26. 03:22
 5/11 A kérdező kommentje:

Nem szívesen vittem ügyeletre, ha tehetem magam miatt sem megyek, de akkor úgy gondoltam inkább nézzen rá orvos.Ha pedig tényleg valami panasza van, akkor természetesen viszem rendelési időben orvoshoz még délelőtt valahogy!Előtte még megnézettem a védőnőnkkel Ő is azt mondta hogy inkább vigyem el, nehogy gond legyen.Most mégis, inkább vártam volna hétfőig vele?Tudom, nem eget rengetően nagy problémánk volt, de elmondtam neki miért most jöttünk elnézést is kértem érte.És mégis!Ezt nem értem!

Magyarázkodásnak hangzik, tudom, de szeretném ha tisztán látnátok!

2010. szept. 26. 03:28
 6/11 anonim ***** válasza:
Kikértem volna a hangnemet magamnak és további lépéseket tettem volna, a másik meg nincs igaza. Ha csak hőemelkedés, se köhögés semmi, ráadásul jön a foga, akkor én sem vittem volna, sőt nem vinném. Csak a másik doki ellen akar beszélni.
2010. szept. 26. 07:31
 7/11 anonim ***** válasza:
ha nincs magas láza nem vittem volna be az ügyeletre hanem reggel a dokihoz.
2010. szept. 26. 08:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Második vagyok. A rokonom az ország túlsó végében, a Nyugat-Dunántúl egyik városának ügyeletén dolgozik. Én azt javaslom, hogy próbáld meg elfelejteni a történteket és ha bármi gond lenne, akkor menj újra nyugodtan az ügyeletre ha úgy érzed. Tudom, hogy nem szabadna így viselkednie senkinek semmilyen esetben sem, de lehet, hogy pont rossz napja volt az orvosnak és lehet, hogy nem tudta kezelni az indulatait. Már csak azért is menjél bátran újra, ha kell (bár drukkolok, hogy ne kelljen, legyen inkább egészséges a pici), mert nem biztos, hogy pont ugyanaz az orvos fog ügyelni.
2010. szept. 26. 10:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem is nagyon felháborító az orvos viselkedése! Márcsak azért is, mert tanulnia kellett volna, h. első babás kismamik néha elbizonytalanodnak és erre nem az a megoldás, h. még jobban sárba tapossuk az anya önbecsülését! Figyelj, ha aggódtál, és nem tudtad máskor vinni, nagyon jól cselekedtél hogy elvitted, ne foglalkozz ezzel a bunkóval! Én is elvittem volna...
2010. szept. 26. 11:18
 10/11 anonim ***** válasza:

szia!

én júniusban 40!!! fokos lázzal vittem az akkor 9 hós fiam az ügyeletre és hülyének nézett az orvos, hogy minek akarok neki lázcsillapító szurit beadatni. Ezt mondta: a hidegvizes törölközőnél nincs jobb. No comment. Én is a lázgörcs miatt féltem, mert pár napig nem ment neki 38,6 alá levonva.

Plusz a nagyobbik lányom hányt, a kisebbik fosott, a férjem is 40 fokkal elvonult, egyedül álltam a sarat, szerencsére nem lett bajom, de azért a fiamnak azt a szurit nem felejtem el.

2010. szept. 26. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!