Ha csak gazdasági szempontból szeretném, akkor megéri sima pelenka helyett mosipelust használni? Kb. mennyit lehet vele spórolni havonta?
Par napja volt egy szinten mosis kerdés, akkor is minden mosipártit jól leszavaztak. Sőt, ha véletlen hozzátesszük, hogy statisztikák alapján a mosipelusos babák hamarabb szobatisztulnak, az még inkább felháborítja a nem mosisokat.
Van vele plusz munka? Igen, van. Szerintem nem sok, nekünk megerte, összességében spóroltunk. A készletet tesó örökli, így végképp megeri anyagilag. (Nekünk)
A mosival együtt gyakran alkalmazzák az EC-t(pelenkatlanodj.hu) és úgy kakit se kell vakarni.
Itt gyakorin nem eri meg kerdezni mosi temaban szerintem :D
Amugy en is nagyon szerettem volna mosizni a kezdetektol (elso baba), de csak akkor tudtam elkezdeni, amikor a baba 2 honapos volt, addig egyszeruen nem volt erom hozza. Direkt nem is szereztem be tul sok pelust az elejen, osszesen 5 db-ot vettem, azokat is hasznaltan, igy ha egyaltalan nem is hasznaltuk volna oket, akkor se buktam volna rajta sokat.
Szoval szerintem szerezz be par darabot, aztan majd meglatod :)
Nekunk amugy nagyon bejott vegul, mar 1,5 eves a lanyom es meg mindig mosizunk. Egyedul akkor hasznalunk eldobhatosat, de valaki mas vigyaz ra vagy ha utazunk nyaralni es nincs lehetosegem mosni/ tarolni oket.
Attól függ.
Milyet veszel, milyen válik be, keveset vagy sokat termel (törpevízműveknek nem elég a legolcsóbb tetra/"kistörcsi" megoldás - utóbbi mosis "szleng" az ikeás arctörlőre, amit boosternek használnak).
Drágít, ha változik az alkata, "kinövi" a készletet.
Drágít, ha nem tudod továbbadni a készletet. Én pl: időhiányból nem tudtam még február óta befotózni, feltölteni (akkor lett szobatiszta - nem korábban az árlagnál), pedig sok pénzem áll benne.
Mi használtunk, és megéri. Egy külön szennyed ládát szenteltünk a pelenkánknak, és használunk szagtalanitót benne, így nincs szaga. Újszülöttként, mikor belekakilt, akkor gumikesztyűvel a csapnál kissé kimostuk belőle a kakit amennyire lehetett, a maradékot a mosógép szedte ki, és jól kiszedte. Mi EC-ztünk is mellette, de csak kakira. Ez azt jelenti, hogy hogy kábé 3 hónapos kora óta felajánlottuk neki a kakilás lehetőségét, minden nap, rendszeresen a csap fölött. Igazából véletlenül kezdtük el, mert az egyik tisztába rakás során nagyokat pukizott, és akkor kivittük a fürdőbe, és odakakilt. Utána rendszeresen felajánlottuk neki, megszokta hogy nem kell pelenkába kakiljon. 4 hónapos korára már csak reggel és este volt neki felajánlva a lehetőség, és élt is vele mindig. Most 9 hónapos és az elmúlt 5 hónapban egyszer volt kakis pelusunk. De EC-zni lehet egyébként eldobható pelenkával, az egyik ismerősünk úgy csinálja, és úgyis működik. A feleségem kitalálta, hogy hogy lehet neki estére úgy mosható pelust rakni, hogy elég vastag, szárazon tartó legyen és ne kelljen este felzaklatni pelenka cserével. Ez is működik. Ő egyébként nagyon szereti csinálni, még vart is betéteket, és nekünk nagyon bevált. Sokan egyébként attól tartanak, hogy gátolhatja a mozgásfejlődést. Mi is megijedtünk, de igazából rendesen fejlődött. Most 9 hónapos, és mászik, ül, feláll minden ami kell.
Annyira nem nagy macera, megy el rá idő, de arra is megy idő hogy bemenj a boltba vásárolni. Nekünk egyébként anyagilag azért érte meg különösen, mert még az inflációs sokk előtt táraztunk be, és az eldobható pelenkák ára pedig elég rendesen felment.
(tudom hogy már valszeg nem releváns a kérdés, de hátha más is idetéved és neki segítség lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!