Mi számít gyors mozgásfejlődésnek? Ha mikor fordul, ül, mászik, jár stb
Igen. De ne siettesd. Minden babának más a fejlődési üteme. A védőnővel rendszeresen konzultálj, ha aggódsz. Írd fel
Minden nap a naptáradba, aznap mi újat csinált. A húgom pl 3,5 hónapos korában félfordulatot tett oldalra. 5 hónapos korában már simán négykézlábazott, ha el akart érni egy játékot. Erős csontú, masszív és nagyon mozgékony volt. 🙂
Első gyermekem le volt mindenben maradva, hipoton. Nem volt amúgy semmi nagy gond, csak simán komótosan haladt (majdnem 2 volt, mire elkezdett lépegetni).
Most a pici szerintem nagyon gyors, de ugye én a nagyhoz viszonyítom, a random netes táblázatok meg össze vissza vannak.
Igazából csak érdekel, hogy hogyan látják mások szubjektívan, hogy mi számít gyorsnak. Pl. ha 6 hónaposan tud már ülni az átlagos vagy gyors.
Nekem mibd a 2 gyerek kb egyszerre csinált mindent. Első fiú, második lány, 2.5év különbséggel
3hónaposan hasról hátra
3.5hónaposan hátról hasra
4hónaposan kúszás
5 hónaposan mászás
6hónaposan felülés
7hónaposan felállás
8hónaposan bútor mellett séta
10hónaposan indult el a lányom, most 11hós és stabilan jár
13hónaposan indult el a fiam, k 1 hónap alatt stabilan járt ő is
Nekem erre a védőnő azt mondta, nagyon gyors. Most a lányomhoz olyanokat is mondott, hogy tegyem babakocsiba, ne tudjon állni, sétálni mert korai.
Gyerekorvos csak dícsérte őket.
Nálunk extrém gyors mozgás fejlődés volt, emiatt 8hónapon keresztül hordtuk gyógytornára
Ráadásul koraszülött, tehát neki a korrigált kort kellett nézni
Ez úgy nézett ki, hogy:
4hónaposan oda vissza hátról hasra fordult (korrigált 2,5 hónaposan)
5hónaposan négykézláb hintázott (korrigált 3,5 hónap)
5,5 hónaposan mászott szabályosan (korrigált 4)
Kúszni nem kúszott soha
6hónaposan felállt és 2nappal később bútorok mellett sétált (korrigált 4,5)
Aztán a mászást a gyógytorna segítségével jól kitudtuk húzni, így 11 hónaposan indult el önnálóan (korrigált 9,5)
A legnagyobb gyermekem 10 hónaposan, a két kisebb 10,5 hónaposan kezdett el járni, de akkor már stabilan, kapaszkodás nélkül és nem 1-2 lépést téve. Ezen kívül minden mozgást is hamarabb csináltak, mint ahogy elvileg kellene.
Viszont beszélni meg később kezdtek el, pedig volt velük foglalkozva. A legnagyobb 2,5 éves, a középső 3 éves elmúlt, amikor nekilendültek a beszédnek. Azóta be sem áll a szájuk. A legkisebb pedig még csak 11 hónapos, értelemszerűen ő még nem beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!