Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ciciről hogyan szoktassuk le?

Ciciről hogyan szoktassuk le?

Figyelt kérdés

kb. egész végig ciciről volt táplálva a jelenleg 1 éves kislányunk.

persze hozzátáplálás már megy fél éves korától.

minden ok, de:

- kizárólag cicire alszik el (nappal v. éjszaka). semmi másra.

gondolva arra h. esetleg az anyuka bármiért is, akár 1 napra kórházba kerülhet (lsd. covidos időszak, akármi, hiába próbálunk óvatosak lenni)..

kérdés h. hogyan lehet leszoktatni a kisbabát a ciciről? tehát h. cici nélkül is elaludjon?

v. ehhez tápszerre kéne váltani?

köszi

2022. szept. 8. 21:52
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

Dehogy kell tápszerezni. Sőt leszokatni se kell. Tudni fogja h cici csak anyánál van. Mikor még az én kisfiam cicivel aludt el, mama el tudta altatni simán.

De azért elmondom nálunk hogy volt. Én konkrétan el akartam már választani. Másfél éves volt és csak alvásra kellett neki. Inkább már csak cumi volt. Először nappali alvásnál vettem el. Leragasztottam és mondtam h bibis. Először nyafizott de aztán hozzám bújt és aludt. Másnap nem is kereste. Ugyan ez éjszaka is 2 héttel később.

2022. szept. 8. 22:09
 2/9 anonim ***** válasza:
60%

Egy egyévesnél már miért váltanál tápszerre, amikor a tápszeres ekkor kezd leszokni?

Előre valamilyen teljesen irreálisra készülve (covid) megint teljesen felesleges leszoktatni. Ha bekövetkezne (anyuka kórházba kerül), instant leszokna. Miért kellene előre szenvedtetni?

Haladjatok az igénye szerint a hozzátáplálásban és szépen leszokik.

2022. szept. 8. 22:12
 3/9 anonim ***** válasza:
79%

Szia, sehogy :)

Ha kórházba kerül anyuka, amire azért hálisten kevés az esély és ritka dolog, akkor majd cselekedtek abban az esetben. Előre ezzel nincs teendő.

2022. szept. 8. 22:26
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

"- kizárólag cicire alszik el (nappal v. éjszaka). semmi másra."

. Ebben 100%-ig biztos vagy? Sosem aludt el pl. az apjával?

2022. szept. 8. 22:26
 5/9 anonim ***** válasza:
61%

Kínáld mással normálisan és ha már eleget eszik, bűntudat nélkül "elveheted" tőle.

Egyébként baromság tápszerre váltani, hisz arra először rá kell szokatni (ki tudja, elfogadná-e ilyen idősen), majd szoktathatnád is le egyből, ahogy jellemzően ennyi idős tápszereseket szoktak. Átlag tápszeres ennyi idősen max. 1-2 adag tápszert iszik.

2022. szept. 8. 22:35
 6/9 anonim ***** válasza:
62%

Átérzem a helyzeted kérdező. A kislányom 1,5 éves és én is fel szeretném függeszteni a cicizést. 2 éves korától megyek dolgozni, ő pedig bölcsibe. Már így is fájdalmasan feszül (az egyik jóval inkább, mint a másik), csepeg a mellem, ha 5-6 órán keresztül nem találkozunk. Dolgozni pedig 12-t fogok és nem akarom magam kellemetlen helyzetbe hozni.

Elsőnek a nappali alvástól, illetve az unaloműzésből való cicizést vontam meg.

Jelenleg már estére sincs szüksége rá. Néha kap tejitalt. Előfordul, hogy nem issza meg, de alkalmanként elfogadja. Csak estére kínálom meg vele.

Most épp nappal próbálja behozni a kimaradt cicizést, de igyekszem mindig csak étkezés után odaadni, ha addigra sem felejti el.

A napokban véletlen sikerült neki megharapni is, szóval most az egyik gyógyul. Ezt ügyesen megérti, hogy bibis és fáj most ezért nem lehet használni. Nyilván annyit mindig kap belőle, hogy ne feszüljön.

Úgy érzem, ha így folytatjuk, akkor mire 2 éves lesz abbamarad.

A cumiról, illetve a cumisüvegről teljesen magától mondott le néhány nap leforgása alatt.

2022. szept. 8. 23:46
 7/9 anonim ***** válasza:
45%

#6-os vagyok

Ha cicit kér, akkor először mindig mondom neki, hogy keresse meg az poharát és igyon belőle. Utána előfordul, hogy talál mást is menetközben és elfelejti a cicit.

Olyan is van, hogy étellel kínálom és elfogadja helyette.

Ha ezek nem válnak be, akkor marad a mondókázás, összebújás, puszi, ölelés. Ezek leggyakrabban cicizéssel érnek véget, de bízom benne, hogy ez is sokat számít.

Azt vettem észre, hogy minden cicizésnél a fülét a szívem fölé teszi és hallgatja a szívverésem. Ezt próbálom mindig megadni neki csak cici nélkül.

2022. szept. 8. 23:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell mindenáron leszoktatni róla, neki most ezt jelenti anya közelsége. Esetleg valamivel megpróbálhatjatok helyettesíteni. Pl. cicizes után Apa altatja és kap a kezébe valamit amit fogdoshat, vagy ha nem sír akkor anya altatja az ölében mesélve cici nélkül. Azt még ne várd el tőle hogy berakod az ágyba és alszik, őt még ölelgetni kell. Sőt, lehet ezután még bújosabb lesz, jön a foga, fejlődési ugrások, kell neki valami ami megnyugtatja. El fogja hagyni magától, ha megérik rá. Kislányom 2 évesen magától mondta azt hogy nem kéri többet, és mosolyogva ment be egyedül az ágyába,pedig előtte soha nem aludt el máshogy.

Ha esetleg valami miatt anya nem tudná megszoptatni, akkor ordítani fog, de el fog aludni, ez előfordul. (Nálunk így volt mikor egy éjszakara váratlanul kórházba kellett mennem.)

2022. szept. 9. 05:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van, nálam (anyánál) csak cicivel alszik el, de volt pár alkalom, mikor az én anyukám altatta vagy a férjem, és akkor elaludt cici nélkül is. Én annyit próbálok behozni, hogy az alváshoz a cici _mellett_ kötődjön egy alvós rongyi is. Tehát ha én kiesem valamiért, akkor is maradjon valami megszokott az alváshoz. Nekem is kényelmes cicin altatni, a baba is szereti, szóval nekünk nem éri meg leszoktatni, meg szeretném várni, míg magától hagyja el (de majd meglátjuk, a lényeg hogy egyelőre marad a cici).
2022. szept. 9. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!