A mosható pelusozás valóban olcsóbb, mint az eldobható? Mik a tapasztalataitok?
Miért, mi van, ha használt pelenkát adsz a gyerekre? Netalántán megspórolsz neki némi hulladékot? Szerinted 30 év múlva mi lesz neki a fontosabb, hogy milyen pelenka volt rajta csecsemőként vagy hogy milyen világ maradt neki?
A saját kényelmedet és fujjogásodat néha félre kellene tenned azért, hogy jobb legyen a gyerekednek.
Mellesleg, a mosható pelenkát általában 60 fokon mossuk vagy ruhafertőtlenítővel. Képzeld, olyan tiszta lesz a ruha, hogy nem fogod tudni megmondani, melyik került egybe pár pelenkakülsővel).
Nyilván pelenkabelsőt meg a többség nem mos együtt ruhával.
Okosan vásárolva olcsóbb lehet. Néhány trükk
- Próbacsomagot bérelj. Azzal megismerkedsz mindegyik fajtával. Eldől, hogy neked melyek a legszimpatikusabbak.
- Újszülött csomagra felesleges költeni. Azt a próbacsomaggal meg lehet oldani (6 hét)
- Nem csak egy fajta pelenkád van otthon, hanem több márka, több fajta betét. Ezzel elkerülhető, hogy egyszerre az összes pelenka szarul áll a babán.
- Tépőzárasakat válassz szerintem inkább. Jobban a babára igazítható. Plusz kevésbé nyomja.
- Használtan veszel mindent (vízteszt után a külsőket)
- Egyméreteseket veszel. A többméretes lehet, hogy szebb, de felesleges luxus.
- Betétnek használt tetrapelust is vehetsz.
Ikreknek én még olcsón megoldottam.
- Betét: tetrapelus (80 db), ikeás kistürcsi (40 db). Mind használt. Ez összesen 10.000 Ft volt.
- Gyapi pelus (még környezet és bőrbarátabb megoldás. Pul nem tud elöregedni. Viszont kicsit drágább, de jó áron szereztem meg őket). Ebből vettem 16 db-ot (50.000 Ft volt)
- Éjszakai belső pelus. 12 db (20.000 Ft volt használtan)
- Gyapi babújós külső éjszakára (4 db). 20.000 Ft volt.
2 gyereknek 100.000 Ft-ból ki tudtam hozni egy drágább, de minőségibb készletet okosan.
Igen az.
Egy esetben nem: Ha halomra vásárolod a márkás pelenkákat és nem is használod végig a készletet, akkor akár drágább is lehet.
De konkrétan a mosási költség jóval kevesebb, mint az eldobható pelenka ára
11-es, a világ akkor sem lesz már sokkal jobb hely, ha te éjjel-nappal a sz_rt vakarod a pelenkából:D
Gondoltam, szólok, hogyha ez az indokod, akkor ne szenvedj vele.
18-as, lehet, hogy jobb nem lesz, de sokkal sz*rabb még igen, ha így állok hozzá és kényelemből nem vakarom ;)
Persze, mint tudjuk sajnos, a többség úgy vállal gyereket, hogy annyira azért nem szereti, hogy bármiféle áldozatot vagy kényelmetlenséget felvállaljon érte, de legalább lehet mutogatni, hogy gyerek is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!