A gyermekorvos esetében is szabad a választás?
A férjem és én nem a városunkban lévő háziorvosok valamelyikéhez tartozunk, hanem egy közeli faluéba. Tudatos döntés volt, mert én gyerekként ott éltem, és bár az orvosok azóta cserélődtek, nem akartunk a városba átiratkozni, mivel ott mindig tömve vannak a rendelők, itt meg mindig hamar sorra kerülünk.
A védőnőm természetesen a lakhelyem szerint a városban van. Jelenleg 15 hetes terhes vagyok.
Ha az orvosunk vállalja, én szeretném a gyerekünket is a falusi körzetbe íratni.
Ebből nem lehet gond olyan szempontból, hogy a háziorvos és a védőnő külön körzet?
Múltkor védőnőnél láttam, hogy egy anyuka az ott lévő orvossal vizsgáltatta a gyerekét, ezért gondolkodtam el.
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, de új nekem az egész téma.
Köszönöm a válaszokat. Persze, mindenképp meg fogom kérdezni az orvosunkat.
Eszembe jutott, hogy húgom babakorában volt olyan vizsgálat, amit a védőnőnél végzett az akkori falusi gyerekorvos.
Ilyen akkor nem lesz itt, ami miatt keveredés lehet, hogy a védőnő és az orvos nincs egy helyen? Szimplán majd csak a rendelőbe kell vinnem a babát?
Egészen biztosan jó ötlet egy csecsemőt/kisgyereket majd egy másik településre hurcolni az oltasokra, meg ha beteg lesz?
Amúgy igen, szabad orvosvalasztas van gyerekorvosnal is. Azt nem árt tudni, hogy amikor haza mentek q kórházból, akkor pár napon belül a gyerek haziorvosanak ki kell mennie látogatóba- ezt bevallása a falusi gyerekorvos?
"Egészen biztosan jó ötlet egy csecsemőt/kisgyereket majd egy másik településre hurcolni az oltasokra, meg ha beteg lesz?"
Autóval 10 perc sincs az út. Szerinted melyik jobb a beteg gyereknek? 10 percet autózni, aztán minimális ideig várakozni, vagy autóval 2 perc alatt ott lenni (gyalog kb. 15 perc), és órákig várni?
Szerintem simán kijönne házhoz, de ha mégis gondot okozna neki, akkor bevisszük mi a rendelőbe, vagy kihívom anyámékhoz házhoz, ami az orvosnak helyben van.
Olyan körzetet visz, ahol a legtöbb hozzá tartozó kisebb falucska legalább ilyen messzire van tőle, mint mi. Némelyik inkább a duplája.
Szerintem sehol nem írtad, hogy 10 perc.
Felénk időpontot kell kérni és nincs várakozás.
Első alkalommal ki kell mennie házhoz.
Tudom, hogy nem írtam, azért írtam le most, hogy ennek függvényében is rossz ötlet-e.
Bár nem tudom, itt van-e időpont, de tapasztaltam az egészségügy más területén, hogy az időpont kb. semmit sem jelent.
De pl. mikor covid cirkusz volt, a városi orvosoknál lévő ismerőseim el sem érték napokig az orvosukat, falun nálunk semmi fennakadás nem volt, gördékenyen ment minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!