Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csinálja ezt a 3 hónapos...

Miért csinálja ezt a 3 hónapos kislányom?

Figyelt kérdés

Egy ideje elkezdte azt, hogy éjjelente nem 1 alkalommal eszik, hanem inkább 3, de sosem teljes adagot. Mindig csak a felét eszi meg a szokásos 120 mili adagjának, így 2 óránként minimum, hogy enni kell neki adni, amivel nem is lenne baj, de fél 5 körül kel hajnalban, és borzasztóan kivagyunk már, főleg a férjem, aki dolgozik.

Egy szobában alszunk a gyerekkel, szóval mindent hallunk, és nem ám, hogy halkan elszöszmötöl, ha már ébren van, hanem sikongat, nyafog, stb, tehát tényleg esélytelen tőle aludni.

Este nagyon korán alszik el, már ilyen 6 fél 7 körül borzasztó kimerült, nyilván ezért a hajnali fentlét. Egyszerűen képtelen délután normálisan aludni, hogy kitoljuk az esti altatást.

Délután vagy nem alszik, vagy max fél órát. Persze látszik rajta, hogy borzasztóan szenved, álmos, de képtelenség elaltatni.

Mit rontunk el?

Tudom, hogy ilyenkor növekedési ugrás is van,el is fogadnám a gyakori evést, ha nem az lenne, hogy gyakrabban eszik alig valamicskét. Így persze, hogy állandóan éhes.

Teljesen tanácstalanok vagyunk.

2022. szept. 2. 05:19
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen tudom, hogy 3 hónapos növekedési ugrása van, írtam is, csak furcsa, hogy inkább kevesebbet eszik, nem pedig többet.

Most délelőtt is próbáltam altatni így úgy amúgy,de max 30 perc, ennyi nem több.

Most bepuszilt az előbb 120 mili tápot, elaludt rajtam, leraktam, felébredt azonnal, és ezerrel rágja a kezét. Több kaját nem fogad el, cumit nem fogad el, vizet sem. Gondolom a fogcsírák is mozgolódnak, de nem hinném, hogy most hirtelen azért rágja, amikor eddig ma nem csinálta.

Éjjel a kiságyba rakom mindig, napközben ott nincs el. Visong, pörög, csak a nagy ágyon vagy a nappaliban a kanapén alszik. Hiába fekszem mellé ilyenkor, és mondjuk simizem, csak elkezd pörögni. 😟

Ilyen 1,5 órák az altatások, hogy aztán aludjon 20-30 percet....kegyetlen.

A szüleim szerint meg valamit nagyon elrontottam.

2022. szept. 2. 10:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy csináltuk, hogy kijelöltünk egy fürdés időpontot, és volt bizony olyan, hogy megébresztettük ezért. Igen, elájult 6-kor, de nem fogunk 4-kor felkelni, társasházban is lakunk, másra is tekintettel kell lenni. Működött, teljesen átállt. Esetleg próbáljátok meg ti is: akkor ájuljon el 6-kor, vagy azt próbáljátok előrébb hozni, majd 7kor ébresztő, 8kor fürdés pl.
2022. szept. 2. 11:19
 13/17 anonim ***** válasza:

Ha másfél órát tart egy altatás, akkor nem álmos. Ha tényleg álmos, akkor elalszik 10 percen belül.

A fiamnál is van olyan, hogy nyűglődik, szenved, azt gondolom, álmos. Felveszem, sétálok vele, vagy ha sokat mocorog rajtam, beteszem az ágyba. Ha nem alszik el 10 percen belül, akkor leteszem valahova, és játszunk tovább. Sokszor az a 10 perc séta elég neki, hogy kizökkenjen. Utána amikor tényleg álmos, akkor elalszik.

2022. szept. 2. 11:43
 14/17 A kérdező kommentje:
Tuti biztos, hogy álmos, mert folyamatosan ásítozik, dörzsöli a szemeit, semmi nem köti le, ránk se néz már olyankor. Meg ahogy próbáljuk altatni, egy-egy pillanatra becsukja a szemét, de felriad egyből.
2022. szept. 2. 11:55
 15/17 A kérdező kommentje:
De mindenképpen meg fogjuk próbálni valahogy átállítani őt, mert ez ilyen formában nem élhető rendszer, főleg, hogy mi is társasházban lakunk, és elég kínos,hogy 4- fél 5 körül ő már sikoltozik, kacarászik.
2022. szept. 2. 11:57
 16/17 anonim ***** válasza:

Hogyan alszik? Mármint háton, oldalt, hason?

Hogyan szoktátok altatni?

2022. szept. 2. 21:17
 17/17 Darius- ***** válasza:
Értem, ez gyakori probléma másoknál is. Ahol én élek nem nyugati kultúra, az anyák a babákkal alszanak legtöbbször. Babaágy nincs. A szeparációs szorongás eltűnt. Nem féltek a magánytól, sötéttől. Biztonságban érzik magukat. Ha nincs más mód, nem szűnt meg a probléma, kipróbálhatod ezt akár.
2022. szept. 2. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!