Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rafael név mennyire feltűnő...

Rafael név mennyire feltűnő Magyarországon?

Figyelt kérdés
Kisfiam lesz! A férjem francia és ez az a név, ami mindkettőnknek nagyon tetszik. Meg van néhány magyar is, mert fura lenne mondjuk a Zétény egy eléggé franciás vezetéknévvel. És már csak azért is akarunk nemzetközi nevet adni, mert tervben van, hogy majd esetleg elköltözünk Németországba. De még itt élünk Magyarországon és nem tudom, mit szólnának ehhez a névhez...

2022. aug. 26. 15:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%
Igen, ez sajnos magyar nyelvterületen a kisebbségre jellemző névadás.
2022. aug. 26. 23:08
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekek között nem lesz probléma, inkább a felnőttek fognak sztereotípiákat társítani hozzá. Amennyiben a kicsi kreol bőrű és sötét hajú lenne, úgy még inkább.

Én vegyes nemzetiségű szülőpár esetén teljesen elfogadhatónak tartom, mint nemzetközi név. És valljuk be, vannak ettől sokkal kirívóbbak idehaza is, szóval ha mindketten ezt szeretnétek, szerintem adjátok ezt.

2022. aug. 27. 11:51
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer láttam ezt a nevet valami világháborúban hősi halált haltak emlékművén is. Tehát nem csak romák adják.
2022. aug. 27. 16:03
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Kokuszgólyo
2022. aug. 28. 22:07
 15/17 anonim ***** válasza:
81%
#14 az Raffaello
2022. aug. 28. 22:23
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Enizs dúdom
2022. aug. 29. 07:21
 17/17 hosszúhajú ***** válasza:
magyarként biztos nem a franciára asszociálok, hanem a romára.
2022. szept. 17. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!