Rafael név mennyire feltűnő Magyarországon?
Figyelt kérdés
Kisfiam lesz! A férjem francia és ez az a név, ami mindkettőnknek nagyon tetszik. Meg van néhány magyar is, mert fura lenne mondjuk a Zétény egy eléggé franciás vezetéknévvel. És már csak azért is akarunk nemzetközi nevet adni, mert tervben van, hogy majd esetleg elköltözünk Németországba. De még itt élünk Magyarországon és nem tudom, mit szólnának ehhez a névhez...2022. aug. 26. 15:30
1/17 anonim válasza:
Ritka nev. Nekem az egyik orvosomat hivtak Rafaelnek (Szabo Rafael).
2/17 anonim válasza:
Kisebbség körében egyáltalán nem feltűnő.
A férjemnek is francia eredetű neve van, és a Zoltán teljesen jó mellette. Nekem horvát vezetéknevem van, magyar keresztnévvel. Egyébként külföldön élünk, és mindenki azt mondja, hogy milyen cool név a Zoltán.
3/17 anonim válasza:
Hát, hazánkban ez a keresztnév leginkább egy bizonyos kisebbséghez köthető...
Francia vezetéknévvel, Raphaël írásmóddal ez az asszociáció elkerülhető.
4/17 anonim válasza:
Nekem volt anno Rafael nevű osztálytarsam. Mindenki oda volt a neveert. Nem volt kisebbségi.
5/17 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen nevű ismerősöm, nem kisebbségi. Szerintem teljesen vállalható név.
7/17 A kérdező kommentje:
Igen, ettől félek, hogy roma lesz szegény...
2022. aug. 26. 15:51
8/17 anonim válasza:
Nálunk a C kategóriásoknál divat.
9/17 anonim válasza:
Ez a név a nagyon vallásosoknál gyakori.
10/17 anonim válasza:
Az a baj hogy már minden külföldi név cigányos lett. Az én férjem is külföldi, így nemzetközi fiú nevet adtunk neki. Hát amíg megnem tudja valaki hogy a férjem Iraki, addig mindenki azt hiszi hogy cigány a gyerek apja. Amúgy nekem tetszik, de Magyarországon nem adnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!