Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Középsugaras vizelet egyévestől?

Középsugaras vizelet egyévestől?

Figyelt kérdés

Lány. Gyermekorvosunk szerint itassam, mossam le, állítsam a fürdőkádba és ha pisil, a közepén dugjam alá a poharat.

Ez úgy festett, hogy a kádban a gyerek ezerrel gimnasztikázott: guggolás, terpesz, futás stb. Amikor meg pisilt volna, ahogy megjelent a pohár a kezemben, abbahagyta. Fél óra múlva megjelent a férjem, elhatározta, hogy segít és felhúzott lábbal tartotta a kislányt. Mondtam, hogy így a pisi nem sugárban, hanem mindenfelé fog folyni. Kb. tíz perc múlva pisi: folyik mindenfelé, próbálom a poharat alátolni, erre a férjem odébbmozdul vele, amit annyival reagálok le, hogy “köszi”, erre dühösen visszateszi a gyereket a fürdőkádba és otthagy, hogy hálátlan vagyok. Ezután megint pisil, de megint eláll, amikor odatartom a poharat. Aztán másfél óra után ezt feladom, megpróbálom zacskóval, nem középsugarasan, abba kb. 5 ml-t sikerül szüretelni, de a laborba már fölösleges elindulni vele 10 előtt.

Valami jobb módszer erre a középsugaras minta levételére? Tapasztalat? Mert most úgy vagyok vele, hogy holnap zacskóval próbálom majd elsőre. Nem lesz középsugaras, de talán lesz elég és a laborba is odaérek.

2022. aug. 24. 12:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%
Nekem 1,5 eves volt lanyom mikor először ilyen kellett. Azt a tanacsot kaotam, higy reggel toroljem at egy kendovel ahigy megebredt, majd allitsam kadba, es tartsam oda ha mar kozepsugarnal tart. Azert fontos mindezt reggel csinalni, mert akkor annyira kell pisilniuk, hogy kicsi az esélye, hogy vissza tudja tartani. Egyébként a piharat mutasd meg neki mar az elejen. De akar tarthatja o maganak is, te meg a kezet fogod. Ami nekunk meg bevált, hogy elozo este furdesnel en belepisiltem a poharba es eloadtam h ez mekkora buli. Na aztan masnap alig varta h pisilhesen :D
2022. szept. 13. 11:08
 12/18 A kérdező kommentje:
#10 Hát, nem sikerült megnyugtatóan megoldani. Ő képes nem pisilni ha hideg éri a fenekét, ha víz csobog, ha simogatom, csikizem, ha itatom, ha a kádban áll, ha terpeszben fogom, ezer tippet végigpróbáltunk, már mondtam a dokinak, hogy kiadhatnám könyvben az elmúlt hetek sztoriját. A labor 3x dobta vissza azzal, hogy szennyezett lehetett a minta.
2022. szept. 13. 12:53
 13/18 anonim ***** válasza:
És miért kell ennyire az a minta?
2022. szept. 13. 12:59
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Na de itt nem is a vizelet a baj, hanem a tárolás. Adják a csövet, még frissen bele kell rakni a vizeletet. Mire elviszed a vizeletet és átöntöd abba a bórsavas csőbe, a bacik elszaporodnak. Azonnal kellene a bórsavas cső, ahogy levetted a gyerekről a zacsit.

Nálunk is így volt, nem volt gond a tenyésztéssel. Beutalóval együtt kaptuk a csövet.

2022. szept. 13. 15:17
 15/18 A kérdező kommentje:

Igen, ezt a bórsavas csövet nem értem. Gyógyszertárban nem kapható, webshopban néztem, egy-két patikaellátónál nagy tételben esetleg. Már steril vizeletgyűjtő poharat vettem nagy tételben, mert olcsóbb volt 50 db így, mint 5 db a patikában és hát ugye fogy. Egy mintavételhez alaphangon 4 elmegy. És amikor már közvetlen a vizelettenyésztést végző laborba kaptunk beutalót, még akkor is azzal dobták vissza, hogy nem bórsavasban érkezett. Amiből tényleg már csak arra tudok következtetni, hogy szerintük a háztartás alaptartozéka ez a cső.

Azért kell a tenyésztés, mert volt egy bakteriális fertőzés, rá antibiotikum és az orvost érdekli, hogy maradt-e még kórokozó, mert van egy-két normáltól eltérő állapot azóta is. Szerinte ha megnyugtató (negatív) eredmény érkezne, akkor nem kell foglalkozni ezekkel.

2022. szept. 13. 17:08
 16/18 anonim ***** válasza:
Gyerekorvos nem tud adni ilyen csövet?
2022. szept. 13. 17:33
 17/18 A kérdező kommentje:
Én feltételezem, hogy már adott volna ha lenne neki, hiszen már a sokadik beutalót írja.
2022. szept. 13. 18:04
 18/18 anonim ***** válasza:
Barátnőm hasonlóan járt, mivel ő sem kapott otthonra ilyen csövet. A legjobb, ha a dokinak megmondod, hogy nem megy a cső nélkül. Vagy szerezzen nektek vagy utaljon be a kórházba (velük is ez volt), mivel ott adták ezt. 1 napra bementek. Az első nap nem sikerült, de a következő nap már megvolt. Mivel nekik pozitív maradt, így következőnek is menniük kellett 1 napra.
2022. szept. 15. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!