Középsugaras vizelet egyévestől?
Lány. Gyermekorvosunk szerint itassam, mossam le, állítsam a fürdőkádba és ha pisil, a közepén dugjam alá a poharat.
Ez úgy festett, hogy a kádban a gyerek ezerrel gimnasztikázott: guggolás, terpesz, futás stb. Amikor meg pisilt volna, ahogy megjelent a pohár a kezemben, abbahagyta. Fél óra múlva megjelent a férjem, elhatározta, hogy segít és felhúzott lábbal tartotta a kislányt. Mondtam, hogy így a pisi nem sugárban, hanem mindenfelé fog folyni. Kb. tíz perc múlva pisi: folyik mindenfelé, próbálom a poharat alátolni, erre a férjem odébbmozdul vele, amit annyival reagálok le, hogy “köszi”, erre dühösen visszateszi a gyereket a fürdőkádba és otthagy, hogy hálátlan vagyok. Ezután megint pisil, de megint eláll, amikor odatartom a poharat. Aztán másfél óra után ezt feladom, megpróbálom zacskóval, nem középsugarasan, abba kb. 5 ml-t sikerül szüretelni, de a laborba már fölösleges elindulni vele 10 előtt.
Valami jobb módszer erre a középsugaras minta levételére? Tapasztalat? Mert most úgy vagyok vele, hogy holnap zacskóval próbálom majd elsőre. Nem lesz középsugaras, de talán lesz elég és a laborba is odaérek.
Kisfiamnak születése óta havi az vizelet labort kell csinálni.
A gyermek vizelet gyűjtő zacskót használjuk mi is.
Illetve, ha olyasmi a gond, nektek is szóba jöhet a tesztcsik, mi azt tartjuk bele a vizelet sugárba amikor fürdik.
esetleg kifertőtlenített bili? nálunk elfogadták, mondjuk ez se középsugaras, de nekem a zacsit nem sikerült úgy rögzítenem hogy bele is menjen...
(vagy ha nincs szőnyeg, akkor hagyod pucérkodni, és ahogy pisil, jöhet a pohár. időigényes, és takarítani kell, de nem kell kád fölött görnyedni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!