Ha már áll a fiam kapaszkodva, akkor szabad néha jártatni kézenfogva? Persze önálloan nem tud még járni, mégcsak 8,5 honapos. De állandoan menni akar, ha megfogom a kezét, söt sir és befeszit, ha lerakom mászni. Miért?
Azért sír, feszít be a járásért, mert egyszer kipróbáltattad vele a vezetgetős járást. Egyrészt csinálhatod egész nap, nem lesz semmi másra időd, másrészt nem hasznos a babádnak, sőt káros... A saját tevékenysége folytán KELL megtanuljon járni. Az esések, a megbillenések hatására kell megszerezze az egyensúlyozás képességét!!!
Ha elmondhatom a véleményemet drasztikusan próbáld elhagyni ezt a járatást, mert a mászással százszor akkora előnyre tehet szert, mint az ilyen "járással". A kisfiam 7 és fél hónapos kora óta jár bútorokba kapaszkodva (nincs kompunk), most 9 és fél hónapos már pár másodpercre megáll egyedül, de még nem jár önállóan. Semmit nem tiltottam meg a nagyszülőknek,barátoknak a gyerekkel kapcsolatban, csak azt, h ne ültessék, ne álltassák és nem járassák mielőtt önállóan nem tud!!
Ha akarja, nem tudsz mit tenni ellene. Szerintem hülyeség eröltetni, hogy ne járjon.
Minden gyerek megtanul járni, ülni, aludni, beszélni, stb. gondolj erre. Aztán, hogy ki, mit és hogy csinál, megint más kérdés.
1. vok:
Mégegyszer leirom,hogy nem szabad a kezénél fogva vezetgetni,mert káros az egyensúlyérzékre,mert előredült helyzetben,a kezük fent a magasban van,igy teljesen másképp kell menni,mintha a kéz a test mellett van! Ezt bárki kipróbálhatja! És ezt nekem egy gyógytornász és egy rehabilitációs orvos is mondta,nem én találtam ki,hogy káros a kézen fogva vezetgetés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!