Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miben altatjátok a babátokat?

Miben altatjátok a babátokat?

Figyelt kérdés
1.5 hetes a babám, bent 24-26 fok van. hosszú body+rugi+duplarétegű pamuttakaróval takarom. ez így jó, vagy kellene rá még sapka vagy kesztyű? hidegek a kezei mindig, nem takarom be, mert a fejére lökné a takarót. plusz a hálózsáknak se lenne ujja, ha abban aludna...
2022. aug. 12. 20:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
30%

9 honapod volt felkszulnod, latom csak a Facebook nyomogatas ment 😡

Meg akarod olni azt a szerencsetlen gyereket ?

Olvastal a bolcsohalalrol ? Hogy a legnagyobb kockazat a tulmelegedes?

Hogy 18- max.20 fok a MAXIMUM amiben biztonsagos aludnia az ujszulottnek ?

Hogy , hol adjak le a hot ?

Hogy miert hideg a keze ?

A tuloltoztetessel tulmelegited, ergo eletveszelybe sodrod, megolheted vele.

24-26 fokban egy nagyon lenge rovid body. Ennyi. A takargatast meg foleg feljtsd el.

Persze tudjuk elso gyerek, de azert legalabb olvastal volna alap dolgokrol, konyorgom.

2022. aug. 12. 23:46
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
Kb ennyi volt a fiamon 19 fokos szobában
2022. aug. 12. 23:52
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz a védőnővel akkor. Ilyen nyári melegben kb annyi ruha kell rá, ami rád is. Az én babám egy pelusban és pólóban alszik, se takaró, se zsák. Így is állandóan melege van. A bölcsőhalál egyik oka a túlöltöztetés és a túl meleg szoba. Persze extrém ritka, de azért ha van ellene mit tenni, akkor érdemes. Ez egy régi hozzáállás, hogy 85 réteg kell a babára, ráadásul mikor ezt kitalálták, nem volt nyáron konstans 30+ fok.
2022. aug. 13. 07:50
 14/23 anonim ***** válasza:
89%

Azért ne bántsátok. Nekem is első gyerek volt,hiába olvasol okosságokat ha a környezeted erőlteti a dolgokat és hajlamos az ember hallgatni a nyomásra.

Kérdező..én írtam,hogy augusztusi a fiam. Anyósom tanácsára agyonöltöztettem,plusz a mellkasomon aludt ugye,tehát én is melegítettem. Be is takartam magamon. Egyszer azt vettem észre,hogy nem vesz levegőt. Felkaptam,olyan volt mint egy rongybaba, picikét megráztam, nem mozdult. Letettem, óvatosan felpofozgattam, ekkor ébredt meg és sírt fel. Ne tudd meg,mit éltem át abban a kb.1 percben. Sírtam,hívtam a védönőt,ő nyugtatott meg,hogy valószínűleg csak túl mélyen aludt és hasi légzése volt ezért nem láttam emelkedni a mellkasát. Onnantól kezdve nem öltöztettem agyon,nem is történt utána sosem ilyen. Túl melegben volt,ezért aludt így be. Ha akkor ágyban alszik úgy betakarva, lehet tényleg fel sem kel mert nem veszem észre. Szóval hallgass a szakirodalomra,ne az 100 éves gyakorlatot követő öreg orvosokra, védőnőkre, anyósokra. Nehéz az eleje első gyerekkel,mert hajlamos az ember görcsösen mindent túl jól akarni,de lazábban kell venni és figyelni a gyerek igényeit.

2022. aug. 13. 08:23
 15/23 anonim ***** válasza:
41%
Első gyerekkel sem voltam ilyen béna.Ennyi esze lehetne egy embernek,hogy attol,hogy újszülött nem főzöm meg.Ráadásul lázat is okozhat ezzel.De hogy a férjének sincs esze?!
2022. aug. 13. 08:30
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a gyerek nem reklamál? Nálunk vörös fejjel ordított ha 25 fok fölé (tél, panel) ment a hőmérséklet és egy pelenkánál több volt rajta.
2022. aug. 13. 08:54
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Május végi babára csak egy rugit adtam, body nélkül.
2022. aug. 13. 10:03
 18/23 anonim ***** válasza:
65%

Na nehogy mar meg a kerdezot kelljen sajnalni. Nem tudom, de nekem a 6 eves gyerekemnek is van annyi esze, ha meleg van, nem oltozunk be.

Felnott no letere, akinek 9 honapig volt ideje felkeszulni , ennyi esze nincs es eletveszelybe sodorja ezzel a gyereket, hihetetlen.

2022. aug. 13. 11:26
 19/23 anonim ***** válasza:
92%

18

Nem sajnálni kell,de úgy írtok mintha legalább cigarettát dugott volna a szájába. Megkérdezte, kapott hasznos válaszokat is,ezentúl odafigyel,pont.

2022. aug. 13. 11:41
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
A tarkóját kell megérinteni. A nyaka alját hátul a feje alatt. Ha ott meleg,melege van. Vagy ha izzadt.
2022. aug. 13. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!