Mit tegyek ha a 9 hónapos babám elutasítja az ételt amit készítek neki?
A mamájától meg a tatájától minden nasit elfogad, még a puszta kenyeret is, én bármit készítek neki nagyon nehezen eszi meg, van hogy telljesen elutasítja, kiüti a kezemből a kanalat. Reggel banános palacsintát csinálok, vagy kekszet minden féle gyümölcsel össze turmixolok,igyekszem variálni, vagy baba grizet gyümölcsel. De ő inkább eszik olajtól tocsogó bundás kenyeret a tatájától.
Délben tej, délután valami leves, húsleves galuskával, ilyesmi, este édeskrumpli, kistök, sárga répa, cékla püré. De nagyon nehezen eszi meg.
Nem tudom már mit kínáljak neki amit szívesen megegyen tőllem is. Van hogy csak lássa, hogy jövök a kanállal és már húzódik is.
Igyekszek adni abból amit mi eszünk csak baba barátabban elkészíteni. De tőllem sokszor elutasítja.
Kicseréltem már a kanalakat, lehet az a baj, de nem. Vártam míg jó éhes lesz, de ez sem. Van hogy csak a gyerekdalok veszik rá az evésre.
Nem értem, hogy ha meg sem kóstolja, honnan tudja hogy nem fogja szeretni? Ha meg nagyon felbosszantom magam teszek gyerekdalokat a tvbe és míg azt nézi mindent megeszi, de ez nem megoldás, az ételre kellene koncentráljon. Foga még csak 3 van, most nőnek de ez így megy már sok ideje nem hiszem, hogy a fogzás zavart volna be. Jól alszik, sokat sétálunk a friss levegőn, alig sír, mászik fel alá, nincs láza, nem tűnik betegnek. Egyedül még nem engedtem enni, mert minden a földre kerül és semmi a szájba, pufulecet, kenyeret azt felcsipegeti egyedül is.
Segítsetek kérlek, mit rontottam el? Milyen ételeket készítsek?
Szerintem se akarja hogy etesd. A fiam is ilyen, majd ő megcsinál mindent, majd ő felveszi, majd ő kanalazza, majd ö letekeri majd ő ő ő. Hozzányúlok segíteni, hiszti. Ő már 2 éves, de mindig ilyen volt.
Egyébként a babáknak magas zsírtartalmú ételek kellenek, nem azt mondom, hogy az olajtól tocsogó bundáskenyérrel kell bevinni ezt a zsírt, csak szemet szúrt hogy milyen megvetően írsz róla 🙂
Én falatkákat tennék elé, és hagynám hogy játszva egyen. Míg el van foglalva az anyagokkal, turkálással, kóstolással, néha a szájába csempészhetsz egy kis kaját sunnyogva. Én ezt csináltam, de csak mert a skála vékony oldalán volt mindig a gyerek.
Nem ismerek olyan gyereket ahol nem óriási siker a tészta, valamiféle szafttal, szósszal. Nálunk is sokszor van.
Próbáltam darabosat is, ma is olyan ételt főztem ami baba barát, kiverte a kanalat a kezemből. Az étel nem kellett neki csak pár kanál 2-3, megevett ma egy paradicsomot, puszta kenyeret, és egy fél banánt. Oda adtam a kezébe a kanalat, hogy na tessék ismerkedj de eldobta, inkább játszott vele.
Kétségbe vagyok esve, mert püré nem, szilárd étel nem... akkor mihez kezdjek?
Láthatóan eszik. Paradicsomot, kenyeret, banánt. Hagyd már azt a kanalat, a darabos alatt nem darabos pürét értettünk. És mi a bababarát? Full ízetlen?
Emellett ne idegeskedj, nem segít. Engedd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!