A második gyerekkel is lehet annyit foglalkozni, mint az elsővel?
Ugyanezen már én is sokat gondolkodtam, nekem 5 hónapos kisbabám van... Gondolom, lehet két gyerekkel is rengeteget foglalkozni, csak talán másképpen. Amíg most egy babának énekelsz, akkor majd kettőnek fogsz, szerencsére két kezünk van, kettőt is lehet símogatni... Nem tudom, biztos nem lesz egyszerű... Én is aggódtam már sokat ezen, mert tudom, hogy mennyi odafigyelést kapott már pocakban a picurkám, ez a következőnek is kijár, na meg az elsőt se kellene elhanyagolni mellette...
Mindig azt tartottam, hogy az édesanyák ösztönből jól csinálják a dolgokat, remélem, ez működni fog a következő baba idején is.:-))
Én most a 3. babámat várom és sokszor van lelkiismeretfurdalásom amiatt, hogy eleget tudok-e törődni a 2-kal, majd a 3-kal!? De rájöttem, hogy ami pluszt kap az első, azt ő átadja a testvéreinek. Ezt látom nálunk. A két első között 3 év van, most azt mondom ideális. Nálunk nem volt irigység és nagyon szépen eljátszanak együtt. A nagy megtanítja nagyon sok dologra a kicsit. A kicsi hamarabb megcsinál dolgokat, mint a nagy abban a korában. Szóval, megtérül az a plusz, amit a nagy nevelésére fordítunk. Egyébként a kérdésre válaszolva, sztem nem jut annyi idő a msodik gyerekre, mint az elsőre.
33 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!