Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kézben altatásról mi a vélemén...

Kézben altatásról mi a véleményetek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Kiváncsi lennék véleményekre. Már egyszer tettem fel egy hasonló kérdést de most pár dolog változott nálunk és kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye. Nagy unszolások árán egy este meg próbáltam nem kézben altatni a 8,5 hónapos gyermekemet. A vége az lett, hogy annyira felhúzta magát 2 óra után, hogy még kézben sem akart már elaludni. Folyott róla a víz, üvöltött mint a sakál valamint a sok bögéstől úgy eldugult az orra, hogy már levegőt is alig kapott. Nem érte meg kinozni. Főleg, hogy nekem nem is kin kézben altatni mert akkor max 10 perc alatt el is alszik. Aztán ma ebéd után gondoltam oda fekszem mellé a nagy ágyra és elaltatom így. Hát ez sem volt egy szép élmény. Rugott, csipett, megint fólyt róla a víz és sírt mint az állat. Végül el aludt egy 40 perc után. Hogy miért próbálkozom? Nem tudom igazán meg mondani. Talán félek, hogy mi lesz vele bölcsibe mert ő jövőre szeptembertől már bölcsis lesz. És fel veszik így is a bölcsibe csak azt nem tudom hogy ott hogy fog majd aludni. Tényleg lehetséges, hogy magától leszokik majd erről? Kérek mindenkit, hogy ne ki oktassanak és leszóljanak. Kiváncsi vagyok ki hogy élte ezeket a dolgokat meg és mit hogy csinált?! Mert nekem mire kijöttem a szobából kezem lábam remegett és annyira sajnáltam hogy még majdnem sírtam is. Tényleg muszály ezt csinálni? Tényleg annyira rossz, hogy kézben alszik el? Én már teljesen össze vagyok zavarodva. Segítsetek. De tényleg jó szavakra vágyom nem pedig kioktatásra és egyéb beszólásra. Köszönöm
2010. szept. 22. 14:02
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a bölcsiben látni fogja a többi gyereket,és meg fog tanulni (ki fog alakítani magának) ott is valamilyen ritust,hogy ott hogy alszik el!Tegnap beszélgettem egy bölcsisnénivel!Ő mondta ezt,hogy sokszor a gyerek simán elalszik a bölcsiben,otthon meg ugyanúgy mint addig(cicin,cipelve....)

Te pedig kedves kérdező,ne foglalkozz azzal, hpogy mások mivel riogatnak,úgy csínáld ahogy a szíved diktálja,és a babádnak jó!

A lányom 9,5 hós és cicin alszik el!Úgy 15 perc a kajával együtt!Nekem is mondja mindenki,hogy ez milyen rossz....meg majd milyen nehéz lesz....De nekünk ez így jó!Majd ha elválasztja magát akkor már valószínűleg az alváshoz sem lesz rá szüksége,és találunk egy másik megfelelő módot!

Szerintem ne kínozd magatokat,mert ahogy írtad ez neked is rossz!

2010. szept. 22. 14:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Mindenképpen meg kellene próbálnod leszoktatni, de nem egyszerre. Ugyanis egyrészt a bölcsiben biztos nem fogják igy altatni, de ami még rosszabb, nemsokára olyan nehéz lesz, hogy te sem fogod birni igy altatni.

Amivel próbálkoznék a helyedben, hogy ölbe véve egy (nekem) kényelmes fotelba ülök úgy, hogy a gyerek féligmeddig rajtam fekszik. Valószinüleg igy hamarébb elalszik, mint ha csak melletted van vagy egyedül az ágyában. HA ez megy, akkor a következö lépcsö, hogy lefekszel az ágyra, a pici a hasadon, és idövel majd csak melletted.

2010. szept. 22. 14:09
 3/10 anonim ***** válasza:

Én és lányom ugy álltunk az alvással hogy mindig máképp volt. Volt hogy rajtam aludt el, aztán magától, aztán ugy hogy mellette feküdtem. Most az agya mellé ledölök megfogom a kezét kb. 10 perc és alszik. Én is próbáltam igy is ugy is van hogy bevált van hogy nem. Én azt vettem észe ha ugy segitsz neki elaludni ahogy akarja bizonyos idő után vált vagy leszokik róla.

Ha kézben és nem kell órákat cipelni akkor ne kinozd se magad se a gyereket majd elhagyja.

A bölcsi más eset ott körbenéznek és ha látja hogy mindenki alszik Ő is aludni fog! Meg amugy is messze van. Szoval vedd az öledbe aztán jelezni fogja ha már nem kell, akkor majd igazodj hozzá. Megjegyzem itthon az alváson kivül nincs egyéb ugymond "kivánsága" a lányomnak, én azt gondolom 10 perc melléfekvést, kézfogást meg lehet adni nekik, nem?:-)

2010. szept. 22. 14:10
 4/10 anonim ***** válasza:
ui: szerintem nem KELL leszoktatni róla!!
2010. szept. 22. 14:11
 5/10 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy vagyok, csak a cicin altatással, ahogy te. Két napja próbálom leszoktatni, de majd megőrül szegény. Elalszik egyedül, de csak 15-40 perceket, és ordítva ébred, míg régebben 2-3 órákat is aludt egyhuzamban. Mondjuk éjszaka ügyesebb volt, miután visszaaludt, reggel fél nyolcig aludt, és jókedvűen ébredt. Ő még csak 5 hónapos, nem tudom mit csináljak...
2010. szept. 22. 14:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi nagyon jó válaszokat. Nagyon rendesek vagytok csajok. Ilyen válaszokat vártam. Kedves utolsó tudom mit érzel, de én most tök meg nyugodtam azoktól amiket az elötted lévők írtak. Én nem fogom kinozni se a kicsit se magamat. Majd lesz ami lesz. Hiszen mi értük vagyunk azért hogy mindent meg tegyünk nekik. És ha neki ez kell akkor megkapja.
2010. szept. 22. 14:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is jó sokáig kézben altattam el és úgyanúgy mint nálad hamar el is aludt max 10 perc.Aztán kb. 11 hós kor körül megpróbáltam megkedveltetni vala a kiságyat mert eleinte amikor már csak közelítettünk felé üvölteni kezdett.Párszor beraktam, leültem mellé és egy plüssel szórakoztattam hogy nevessen és pozitív élmény legyen a kiságyban lenni.Aztán most múlt egy éves esténként már ha berakom kb. 10-15 percet viháncol egy plüssel majd elalszk.Én végig ott ülök az ágya szélén.Bár ha beteg vagy pisit nyűgi még mindig kézben alszik el.Szerintem nem muszály csinálni lassan úgy is változni fog.Téged is csak megvisel lelkileg meg a kismanót is úgyhogy szerintem nincs értelme.Pedig nekem is sokan mondták hogy baj lesz belőle ha sokáig kézben alatom,de végül is úgy tünik lassan átszokik a kiságyra.Szerintem megoldódik majd nálatok is.Kitartás ,sok sikert!
2010. szept. 22. 14:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Az én lányom nagyon sokáig aludt el kézben, vagy cicin. Egy éves kora után sikerült elköltöznünk a szüleimtől, és addig főleg apám ringatta. a nap fénypontja volt számára, hogy láthatja a kisunokáját az ölében elszenderülni, és mivel tudtam hogy úgyis hamarosan elköltözünk, és ez már előre fáj apámnak, hiszen onnantól nem altathatja többé, nem volt szívem megtiltani a rinagtást. így történhetett hogy egy évesen még mindig vagy ölben, vagy cicin aludt el. aztán néha-néha én is elhatároztam, hogy na most aztán leszoktatom róla, de ilyenkor mindig valami másra kattant rá: cumi, cici, cumisüveg. szóval szerintem az ölbenalvásról csak efféle "pótszerekkel" lehet kíméletesen leszoktatni. cumit aztán 15 hónaposan végleg elhagytuk, már nem kellett neki. tápszert és cicit még most, 20 hónaposan is kap, de már nem alszik el rajtuk, még ha nagyon álmos sem. mintha valahogy kinőtt volna belőle. megissza a magáét, aztán mesét olvasunk, beszélgetünk, simogatom és úgy alszik el. néha vannak nyűgösebb éjjelek, ilyenkor még mindig az ölembe veszem, de már ritkák az ilyen alkalmak. igaz, ha nem kapja emg a tápszerét/cicit a mese előtt vagy után, akkor nem hajlandó sehogysem elaludni, de legalább már nem úgy alszik el, hogy van valami a szájában, és nem is ölben.

amúgy otthon mindig nagyobb törődés mellett alaszanak el a gyerkek, mint a bölcsiben. a legtöbb anyuka vagy odafekszik, vagy a kezét fogja, vagy énekel, vagy szoptatja, vagy ringatja, vagy a hátát cirógatja a gyermekének. ha belegondolsz, bölcsiben ezek egyikét sem csinálják, mégis működik valahogy.

2010. szept. 22. 15:32
 9/10 anonim ***** válasza:
utolsó voltam: jah és most látom csak, hogy ti nem hamarosan, hanem jövő szeptembertől mentek bölcsibe! az még nagyon messze van! miért akarod már most felkészíteni rá a gyermeked? nem fogsz elkésni semmivel. sőt, később sokkal könnyebben le fog szokni róla, legalábbis szerintem. addig még rengeteg midnen fog változni, most még kisbaba, ne is gondolj a bölcsire!
2010. szept. 22. 15:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Sosem gyötörtem a gyerekeimet-és magamat-azzal,h mások szerint jónak mondott módszereket használjak.Cicin aludtak el kb 2 éves korukig,hiszti és sírás nélkül,villámgyorsan.Az egyik fiam így ment bölcsibe,ott gond nélkül elaludt egyedül,otthon továbbra is cicin.

2 évesen szépen átálltunk arra,h csak összebújunk,aztán csak melléjük feküdtem,végül csak odaültem mesélni,aztán kijöttem.nem volt sírás,se órákig se percekig,nem voltam zombi,mindenki jókat aludt,és kipihente magát.Ne másoknak akarj megfelelni,hanem úgy csináld,ahogy nektek a legjobb.

Az én gyerekeim mindenféle tanítás és idomítás nélkül a saját ágyukban,egyedül alszanak el,és átalusszák az éjszakát,pedig a sok okos szerint még kidobhatatlanul az ágyunkban ragadva,6 évesen is cicin menne csak az elalvás,miközben százszor ébrednek éjjel.:))

2010. szept. 22. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!