Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van, akinek 2-3 hónapos...

Van, akinek 2-3 hónapos babája csak 4x evett egy nap?

Figyelt kérdés

A kisfiam 10 hetes. Mostanában reggel tovább alszik, így elcsúsztak az etetések.

Eddig evett reggel 6 körül, utána 10-kor, 13-14 között, 16-17 között és este 20-kor.

Most reggel fél 8-kor eszik, utána kicsit elvan, nézelődik, aztán elalszik. Ma pl.8:45 körül aludt be. És úgy alszik, mint a bunda. Így nem kel fel 11-kor, csak ha ébresztem. De olyankor meg nyűgös utána, alszik is vissza rövid időn belül.

Hagyjam aludni inkább? Akkor megeszi a többet. De nem baj, ha csak 4x eszik? A mennyiség megvan úgy is. Vagy inkább ébresszem fel? A meleg miatt jobb, ha többször eszik?

2022. júl. 23. 11:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem jobb a többször kevesebb elv, de neked kell ezt megérezni. Hallgass az ösztöneidre, esetleg kérd ki a védőnő véleményét. :) Tápszeres baba?

8 hetes a kislányom, napközben 2,5 óránként eszik (anyatejes) éjjel kb. 4 óránként. Így csak ma evett már háromszor és hol van még az este...

Megjegyzem én nem vagyok egy paramami, ha elalszik én nem szoktam ébresztgetni, így volt hogy 6-7 órát is aludt kaja nélkül, de azért nem ez az általános.

2022. júl. 23. 11:24
 2/3 A kérdező kommentje:

Tápszeres, igen. Eddig 5x150 ml-t evett. De így most uzsonnára csak 120-at szoktam adni. Ha megeszi uzsonnára is a 150-et, akkor meg este nem eszi meg. Így inkább kicsit trükközni kell. Éjszaka már nem eszik.

Tök jól beállt neki, hogy 5x eszik, ráadásul pont úgy, hogy reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. Csak ez most borult, mert reggel tovább alszik. :D

Néha már 180-at kér enni. Azért gondoltam, hogy lehet, hogy akkor 4x180-at kéne adni neki. De ebben a hülye melegben nem tudom, mennyire jó, ha 4 órát nem eszik. :/

Majd hétfőn megkérdezem a védőnőt, hogy neki mi a véleménye. :)

2022. júl. 23. 11:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Kislányom is 10 hetes,tápszeres

6×120 ml eszik

De estére még kéri a plusz 30at,akkor 150 ml eszik meg

Éjszakát végig alussza,szerintem a 4 étkezés kevés,hiába megvan a mennyiség,kérdezd majd meg a védőnőt

Nagylányom volt ilyen, 4-5 alkalommal evett ennyi idősen

180 ml egy étkezésre,volt hogy 210 ml evett,nem volt gond belőle,csak én voltam tiszta ideg,mert tudtam 4 étkezés kevés

2022. júl. 23. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!