Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Leírnátok miket eszik 17-18...

Leírnátok miket eszik 17-18 hónap körüli babátok? Kb. Mennyit és hányszor eszik egy nap?

Figyelt kérdés
Konkrét ételekre gondolok. Pl. egy heti menü. Sajnos tejallergiás a babám és már nem tudok mit néha kitalálni.Elég rossz étvágyú is,szóval nem könnyű a mindennapos főzés.Változatos és tejmentes is legyen. Tej helyett rizstejet használok. A hússal vannak gondok, mert nem akarja megenni, csak pl a spagettiben és a töltött káposztában. Sem felvágott sem máj nem jöhet számításba.A krumplival is hadi lábon állunk. Előre is köszönöm.
2010. szept. 21. 22:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Krumplit próbáltad már pürének megcsinálni rizstejjel és pici vajjal kikeverve? Kisfiam imádja! A májat pedig csak majorannás resztelt májnak, máshogy nem tudom belediktálni. :(
2010. szept. 21. 22:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia! Az én babám is tej(fehérje)allergiás. És így nem ehet még tojást sem. Nálunk kb. így néz ki a menü:

- ébredéskor HA tápszer kb 2dl

- tízórai: szendvics sok zöldséggel

- ebéd: főzelék (nem habarok hanem rántok) pl. cukorborsó-, tök-, cukkini-, sütőtök-, karalábé- stb. főzelék husival, pörkölt tésztával, spagetti, spenót, vagy amiket még a miénkből tudok úgy készíteni, hogy eheti (töltött paprika stb.) és sokszor jó sűrű levest is kap

- uzsi: gyümölcs keksszel, vagy szójapuding, vagy kókusztejből gyümölcsrizs, néha Gesztenye püré gyümölccsel

- vacsora: főzelék+egy szendvics

- lefekvéskor tápszer

Ő mondjuk elég jó evő, szereti a húst minden formában, időszakosan vannak persze mumusai. Ha pl. nem tetszik neki a kenyér, akkor melegszendvicsként megeszi. (Ha úgysem, akkor lekvárosan, de azt nagyon ritkán kap, féltem a fogait.)

2010. szept. 21. 23:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja, nálunk a krumplipüré húslevessel hígítva csúszik a legjobban. :) Illetve hagymás krumpliként.
2010. szept. 21. 23:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Ja és a virsli! Az nagy kedvenc, persze nem vagyok oda tőle, ki tudja, mi van benne...:/

Bocs, hogy darabokban írok.

2010. szept. 21. 23:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Ma reggel sajtos kenyér (ti esetetekben kenőmájas pl.) paradicsommal

Délben fokhagymás spenót tojással (de a nagyon fokhagymás sült csirkemellel verzió is nyerő)

Este banán.

(Reggel tej, este tápszer egyébként)

Vagy tegnap: gofri joghurttal (nálatok mondjuk nutellával)

padlizsános - húsos tészta

körte

Vagy

müzli mondjuk nálatok gyümölcslébe áztatva

lecsó - kenyérrel

vagy

kalács lekvárral

sült bacon-ös - csirkemájas krumplipüré/rizs

Próbáld ki a kuszkuszt (bioboltban egy zacskó- vagy 5 felnőtt adagnyi nálunk - 500 ft). Csak felöntöd forró vízzel, lefeded, és 10 perc alatt kész. Bármilyen húsos - zöldséges -szaftos raguval jól lehet variálni, a kisfiam és mi is imádjuk.

(Pl. répa-vhagyma- fokhagyma-cukkini--paradicsompüré)

Hmm, de éhes lettem..

Remélem tudtam segíteni :)

2010. szept. 21. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!