Nem merem használni a kúpot, mit tegyek?
Kisbabámnak Mexalen kúpot kéne adnom, de őszintén, félek használni :(
Korábban már használtunk egyszer kúpot, akkor nagyon sírt utána, pedig óvatos, lassú voltam.
Most annyival rosszabb a helyzet, hogy nagyon mocorog, nem akar egy helyben maradni.
Tudna valaki ötleteket adni? Előre is köszönöm.
ne óvatos lassú légy, hanem gyors, hatèkony, hogy a zàróizmon gyorsan átmenjen.
Nem fáj a kúp egyébkènt.
jobb kézzel erősen összefogod felhúzva a lábát , ballal beadod majd kicsit összenyomod a két farpofát hogy bent maradjon picit
sajnos ha muszáj akkor ez van :/ szerintem senki nem szereti sem anyaként, sem gyerekként
mennyi idős a pici? azt hiszem 3-4 hótól lehet szirupot is adni.
de jól írták a többiek, túl kell esni rajta, gyorsan benyomni, aztán összefogni/szorítani picit a farpofákat, hogy ne nyomja ki. addig énekelj, beszélj neki, hogy rád figyeljen, ne arra amit csinálsz. sajnos szükséges rossz, de ha muszáj akkor muszáj, a javára válik:)
Egyik gyerekemnek sem adtam sosem kúpot. Anno gyerekkoromban a gyerekorvosunk kúp bolond volt, minden gyereknek azt írta fel hiába lett volna más opció.
Tisztán emlékszem hogy 5 éves koromban belém akarta erőszakolni, borzalom volt.
Ha jól látom a betegtájékoztatót ez 1 év felettieknek való láz és fájdalomcsillapító kúp. Nincs más opció főleg ha nem megy?
Narancsos nurofen, málnás flamborin bele innivalóba?
Ha valóban 1 év fölöttinek való, akkor simán mehetne helyette valamelyik lázcsillapító szirup, nem?
Egyébként pedig van az a helyzet, amikor kell a kúp, nincs mese, nem érdemes finomkodni (nyilván nem arra gondolok, hogy légy erőszakos), hanem határozott, gyors mozdulatokkal be kell nyomni a kúpot, aztán még pár percig megpróbálni összeszorítani a farpofákat, hogy ne csusszanjon ki.
Az én babám székrekedéses volt. Volt az a helyzet, amikor szegénykémbe annyira belesült, hogy kellett a kúp, ami fellazította a keményebb végét. Nekünk segített, hogy picit bekenőcsöztem (popsikenőccsel) a kúp végét, vmint a babám végbélnyílását, így könnyebben becsúszott. Tudom, hogy nem kellemes, sőt, traumatikus is lehet, de ha kell, akkor kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!