Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem merem használni a kúpot,...

Nem merem használni a kúpot, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kisbabámnak Mexalen kúpot kéne adnom, de őszintén, félek használni :(

Korábban már használtunk egyszer kúpot, akkor nagyon sírt utána, pedig óvatos, lassú voltam.

Most annyival rosszabb a helyzet, hogy nagyon mocorog, nem akar egy helyben maradni.

Tudna valaki ötleteket adni? Előre is köszönöm.

2022. júl. 21. 12:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%
Vegyél erőt magadon és hajrá. Én is utálom :(
2022. júl. 21. 13:00
 2/18 anonim ***** válasza:
85%

ne óvatos lassú légy, hanem gyors, hatèkony, hogy a zàróizmon gyorsan átmenjen.

Nem fáj a kúp egyébkènt.

2022. júl. 21. 13:00
 3/18 anonim ***** válasza:
59%
Add be neki. Az élet már csecsemő korban sem kívánságműsor.
2022. júl. 21. 13:01
 4/18 anonim ***** válasza:
80%
Az oltás meg fáj, mégis be kell adni. Ez nem fáj. Gyorsan légy túl rajta! Én úgy szoktam, hogy gyorsan benyomom, majd egyből magamhoz ölelem az egyik kezemmel és vígasztalom, közben a másik kézzel fogom a fenekét (hogy összenyomódjanak a farpofák), hogy ki ne nyomja magából. Pár perc és ennyi.
2022. júl. 21. 13:05
 5/18 anonim ***** válasza:
17%
Én a szélcsővel nyomom be a kúpot.
2022. júl. 21. 13:11
 6/18 anonim ***** válasza:
71%

jobb kézzel erősen összefogod felhúzva a lábát , ballal beadod majd kicsit összenyomod a két farpofát hogy bent maradjon picit

sajnos ha muszáj akkor ez van :/ szerintem senki nem szereti sem anyaként, sem gyerekként

2022. júl. 21. 13:27
 7/18 anonim ***** válasza:
66%

mennyi idős a pici? azt hiszem 3-4 hótól lehet szirupot is adni.

de jól írták a többiek, túl kell esni rajta, gyorsan benyomni, aztán összefogni/szorítani picit a farpofákat, hogy ne nyomja ki. addig énekelj, beszélj neki, hogy rád figyeljen, ne arra amit csinálsz. sajnos szükséges rossz, de ha muszáj akkor muszáj, a javára válik:)

2022. júl. 21. 13:35
 8/18 anonim ***** válasza:
14%
Nem tudom a szélcső miért lett lepontozva. Éppen hogy a végével nyomom be a kúpot. Nincs bénázás így. Amúgy ez van a gyógyítás sosem tetszik a babának.
2022. júl. 21. 13:44
 9/18 anonim ***** válasza:
57%

Egyik gyerekemnek sem adtam sosem kúpot. Anno gyerekkoromban a gyerekorvosunk kúp bolond volt, minden gyereknek azt írta fel hiába lett volna más opció.

Tisztán emlékszem hogy 5 éves koromban belém akarta erőszakolni, borzalom volt.

Ha jól látom a betegtájékoztatót ez 1 év felettieknek való láz és fájdalomcsillapító kúp. Nincs más opció főleg ha nem megy?

Narancsos nurofen, málnás flamborin bele innivalóba?

2022. júl. 21. 13:45
 10/18 anonim ***** válasza:
83%

Ha valóban 1 év fölöttinek való, akkor simán mehetne helyette valamelyik lázcsillapító szirup, nem?

Egyébként pedig van az a helyzet, amikor kell a kúp, nincs mese, nem érdemes finomkodni (nyilván nem arra gondolok, hogy légy erőszakos), hanem határozott, gyors mozdulatokkal be kell nyomni a kúpot, aztán még pár percig megpróbálni összeszorítani a farpofákat, hogy ne csusszanjon ki.

Az én babám székrekedéses volt. Volt az a helyzet, amikor szegénykémbe annyira belesült, hogy kellett a kúp, ami fellazította a keményebb végét. Nekünk segített, hogy picit bekenőcsöztem (popsikenőccsel) a kúp végét, vmint a babám végbélnyílását, így könnyebben becsúszott. Tudom, hogy nem kellemes, sőt, traumatikus is lehet, de ha kell, akkor kell.

2022. júl. 21. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!