Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én nem értem, hol vannak a...

Én nem értem, hol vannak a szülők, amikor a babák leesnek az ágyról?

Figyelt kérdés
2008. dec. 20. 19:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Úgysem tudod megóvni mindentől és nem is kell búrában tartani egy gyereket. Én is felteszem az ágyra és játszok vele ott is. El van törve a farokcsontom, ez a szülés közben történt. A lányom 7,5 hónapos eleven baba. Még soha nem esett le sehonnan. Eddig... De hogy még mi vár ránk azt nem tudom. Igyekszem mindíg figyelni rá, de ahogy látod az előttem szóló szülők is odafigyelnek, ők is ugyan olyan édesanyák mint te vagy én. Felelőségteljesek. Az hogy megtörténik egy ilyen sajnálatos dolog, nem azt jelenti, hogy ők rosz anyák, apák lennének. Ítélkezni könnyű. De vajon majd ha veled is előfordul ilyen vagy ehhez hasonló eset akkor magadatól is felteszed ezt a hangvitelű kérdést? Mert nehogy azt hidd hogy nálatok nem fognak történni balesetek. Most még nincs abban a korban a babád hogy annyira aggódnod kellene, de egy-két hónap múlva azért felkötheted a gatyádat te is. Épp elég feldolgozni egy szülőnek ha történik valami rosz dolog a babájával akit imád, nem kell még hogy ilyen kérdésekkel is lelkiismeret-furdalást okozz nekik.
2008. dec. 20. 20:55
 12/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Kérlek olvasd el a kommentemet, éppen abban kértem elnézést, ha valakit bántana a kérdésem hangvétele. Nem vagyok az az agyonaggódós anyuka, de pl. ha most nem írja le vki, hogy a beszíjazott etetőszékből is ki lehet esni, sosem gondoltam volna erre. Ja, az én lányom is játszik a franciaágyon, de én is ott vagyok mellette.
2008. dec. 20. 21:05
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert valaki az ágyra tette a gyerekét és leesett,az nem rossz anya.És itélkezni sem kell.Kinek a gyereke az ágyrol esik le kinek a gyerekével más történik meg.Elég egy pillanat és bármi megtörténhet,olyan amit nem gondolnál.A szomszéd gyerek,nyáron a teraszrol ugy esett le,hogy hároman ültek és vigyáztak rá.(nem lett baja)És felelőség teljes,szerető szülők.
2008. dec. 20. 21:08
 14/20 A kérdező kommentje:
Bocs, de ki ítélkezik? Ha már itt tartunk, láttam játszótéri anyukákat önfeledten pletykálni egymással, miközben a gyerek ordítva lógott a mászókán ,beszorult lábbal. Az ágy szélén ülve bele lehet feledkezni az éppen aktuális sorozat egyik rendkívül izgalmas epizódjába!Egyébként mindenki ítélje emg saját magát, ez nem az én feladatom. Szóval még egyszer : nem ítélkezik senki, max. véleményt és választ ír.
2008. dec. 20. 21:18
 15/20 anonim ***** válasza:
88%
20,55-ös vagyok. Elolvastam a kommentedet, de nekem akkor is arrogáns a kérdésed és igen elítélő a hangvétele. De a lényeget te magad írtad le. Hogy nem vagy túl aggódós. És nem gondoltad volna hogy az etetőszékből is ki lehet esni. Biztosan fiatal vagy még. Én már öreg róka vagyok. Első babás. És igen csak parázós típus. De én úgy gondolom jobb félni mint megijedni. Tehát nem azt mondom hogy túlaggódj dolgokat, de egy megfontolt szülő bizony előrelátó és sok mindent végigfuttat magában a lehetőségek közül. Nekem az első gondolatom az volt amikor beraktam az etetőszékbe, hogy hiába is írják hogy nem tud kiesni a gyerek majd megtalálja a módját. Nem adok rá lehetőséget neki. Ha etetek nem veszem fel a telefont, nem érdekel a kaputelefon stb.... Mert minden más a gyerek után jön. És amikor a gyerekmmel játszok akkor nem nézek sorozatokat sőt TV-t sem, mert akkor a gyerekemmel játszok és ennyi. Van egy jól bevált napirendünk tehát teljes életet tudok élni a kislányom mellett pedig igen aktív baba. Mindennek meg van az ideje. Ha játszunk akkor játszunk. Ha alszik akkor vezetek háztartást, foglalkozok magammal stb.... Na megint csak elkalandoztam. A lényeg hogy nem rossz szándékkal tetted fel a krédést csak kicsit mégis úgy sikerült. Reméljük senki babája nem esik le sohonnan. Kívánok mindenkinek Boldog Ünnepeket.
2008. dec. 20. 21:33
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Balesetek mindig történnek,a babák leesnek az ágyról,a kicsi a mászókáról,elesnek a jégen,játszanak,eltörik a kezüket..a legjobb anyukák gyerekei is.Én a forró sütőbe tenyereltem bele,meg aztán,majd ha elkezd mászni a kislányod meglátod milyen gyorsan tudnak közlekedni 4 kézláb!!
2008. dec. 20. 22:22
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Az a lényeg, hogy figyeljünk oda 100%-osan gyermekeinkre!

Az ágyon, a földön, MINDENHOL ÉS MINDENKOR!

BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT MINDENKINEK!

2008. dec. 20. 23:52
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 9 hónaposan esett le úgy, hogy a balesetire kellett vele rohanni. Elaludt a babakocsiban, bevittem a szobába és letettem a kiságy melletti francia ágyra / kb. 80 cm van a két ágy között / amíg megigazítottam a feje alatti pelust és a takaróját, hogy be tudjam tenni az ágyába. Aludt, legalábbis amikor letettem még igen. KB. 5-10 másodperc telt el, háttal álltam neki, ő megfordult és egyenesen lemászott az ágyról. Még megfordulni sem volt időm, olyan gyorsan történt. Fejre esett és vérzett az orra, ezért rohantunk vele a kórházba. Senkinek nem kívánom, amit éreztem, én is úgy gondoltam, hogy ez velem nem fordulhat elő, de látod, pár másodperc alatt megvan a baj. Szerencsére nem történt semmi komoly baja.
2008. dec. 22. 08:23
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak az agyrol esnek le, meg hagyjan, ennel sokkal de sokkal durvabb balesetek is tortennek!!!

De a te babad meg nagyon nagyon picike, amig nem tortenik baj, az ember el sem tudja kepzelni, hogy igen, vele is megeshet! Amig felno egy gyerek, millio es meg annal is tobb figyelmet igenyel. Remeljuk nem tortenik a te gyerekeddel semmi sem amig felno, de majd meglatod, hogy nem tudsz elegge figyelni ra!!!!

2008. dec. 22. 21:15
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én szintén mellette voltam az ágyon, amikor leesett.

Nekem éjjel is fel kellett többször kelnem, és nappal sem tudtam aludni így elég kimerült voltam. Lefeküdtem a franciaágyra, hogy megszoptassam, és elaludtam. A huppanásra ébredtem és az ordításra. Mászni nem tudott, és én kívül feküdtem. De leesett. Én is megijedtem. De ez már a második eset volt, hogy leesett valahonnan, mert 2-3 hónaposan a babakocsiból esett le. Kimostam a tetején levő huzatot, így a fejénél nem volt semmi. A babakocsi nagyon nagy volt, és a baba meg kicsi és ezért nem tudtam bekötni, mert nem tartotta. Fél percre hagytam magára, és máig sem értem hogyan, de fölfelé esett ki, holott nem vízszintes a babakocsi alja.

Szóval mi is imádjuk,és vigyázunk rá, egy pillanatra sem hagyjuk magára, főleg 6 hónapos koráig, mert a légzésével voltak gondok,de mégis megtörtént úgy, hogy ott voltam mellette. Most 9 hónapos, és múltkor kikapcsolta az etetőszékét...

2008. dec. 24. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!