Mi az hogy ölbebaba? Minden baba ölben és az anyukája közvetlen környezetében van a legszívesebben az első 3 hónapban kifejezetten. De még utána is csak fokozatos a leválás.
Kicsit konkretizálod, mi az hogy ölbebaba?
2022. júl. 19. 20:49
3/8 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy sokat van kézben. Ha leteszem ordít és nagyon rövid ideig van el, ha leteszem, kb 10perc, jobb esetben. Most lett 3 hónapos. És nappal is rajtam alszik csak.
2022. júl. 19. 20:52
4/8 anonim válasza:
4-5 hónaposan. Nehéz volt, de nem csinálnám másként. Amikor beindult a mozgásfejlődés, már nem kellettem annyira neki. Szerintem minél inkább kielégíted az igényeid, annál hamarabb önálló lesz, mert tudja, hogy számíthat rád. A fiam már 9 hónapos, néha visszasírom azt, hogy amíg aludt rajtam megtudtam nézni bármilyen filmet, sorozatot. Most olyan mint egy tornádó :D
2022. júl. 19. 21:05
5/8 anonim válasza:
3 hónaposan ez még teljesen normális, sőt. Ez az ún. 4. trimeszter :)
Amúgy azért én az első 3 hónapban is pár percekre leraktam hasra néha, nézelődni ilyen-olyan kontrasztos könyveket meg ilyesmit, 3-4 hónapos kora környékén már egész sokat tudott hasalni így. De nem mondhatnám, hogy az lett volna a kedvence. Nyilván ahogy fejlődik a mozgása, egyre önállóbb lesz, úgy akar majd egyre kevesebbet lenni kézben, de még jóóóó sokáig szívesen veszi majd, ha ölbe veszed (2 éves most a lányom, és hát, nem hazudok, még mindig szívesebben viteti a kis popóját, mint használja az amúgy 10 hónapos kora óta elsajátított sétálási képességét).
2022. júl. 19. 21:07
6/8 anonim válasza:
3 hónapos korig, aztán 9 hónap körül visszatért pár hónapra
2022. júl. 19. 21:28
7/8 anonim válasza:
Pont ma mondtam barátnőmnek, hogy borzasztó belegondolni, hogy soha többé nem lesz olyan közel hozzám a babám, mint (a pocakomban) és az első pár hónapban. Folyamatos eltávolodás a kapcsolata egy anyukának a gyerekével. Ez amúgy nagyon szuper is, de végtelenül fájdalmas. Minden nehézségével együtt élvezd azért ki ezt az időszakot, amennyire tudod. Mert 15 évesen lehet már a puszit sem szívesen fogadja majd el tőled.
2022. júl. 19. 22:03
8/8 anonim válasza:
Fokozatosan le fog válni rólad . De az első három hónapba nagyon te vagy a mindene.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!