Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek későn kezdett el...

Akinek későn kezdett el mászni a babája, annak kb mikor es mikor indult el? 10 hónapos fiam (korrigáltan 9) mégcsak kuszik.

Figyelt kérdés
2022. júl. 16. 05:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%
10, buta vagy, ha nem viszed orvoshoz (neurológus). Ha 10 hónaposan még nem halad előre, ott gond van. A repülőzés utalhat izomtónuszavarra.
2022. júl. 16. 09:30
 12/20 anonim ***** válasza:
Jár dévényre, semmi baja. Nem találtak nála gondot. Párom pl nem tudott leülni babaként csak eldőlt,én meg mindent időben csináltam mégis ő az egészségesebb...
2022. júl. 16. 09:52
 13/20 anonim ***** válasza:
Amúgy pörög, forog mindent csonál csak nem kúszik,de gyakorlatoknál látszik hogy képes lenne rá. Szimplán csak nem akar kúszni.
2022. júl. 16. 09:54
 14/20 anonim ***** válasza:
A dévényes nem orvos, de ne zavarjon.
2022. júl. 16. 10:16
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Igen,de a dévényes időszak előtt nem volt baba gyógytorna sem. Anno lusta a baba szöveggel letudták, anyukád is megtudja mondani ,de ne zavarjon. Persze ha neurológus vagy akkor nem szóltam...
2022. júl. 16. 11:11
 16/20 anonim ***** válasza:
70%
Mondjuk én nem értem, hogy az önjelölt orvosok itt miért tudnak jobban mindent, mint a szakemberek. Van olyan gyerek, aki kihagyás a maszast és a kuszast és SEMMI BAJA. Nem, nem normális, ha az átlagot vesszük alapnak, de nem is olyan ritka, mint azt a gyakori fotel neurológusai hiszik.
2022. júl. 16. 11:19
 17/20 anonim ***** válasza:
49%

"de a dévényes időszak előtt nem volt baba gyógytorna sem"

Hogyne lett volna 🤣

Konkrétan Dévény Anna az első magyar gyógytornász képzésen szerezte a végzettségét és sok évvel utána alakította csak ki a saját technikájat. Véletlenül se elsőnek és kizárólagosan. Rengeteg gyógytornász "iskola" létezett és létezik azóta is. A Dévény csak egy és nem mindenható.

1955-ben indult az első képzés, amit egyébként a paralízises gyerekek számának növekedése miatt hoztak létre (ugye polio járvány).

Azaz nem csak hogy édesanyám idejében, de az ő anyja idején is volt, amikor a 70 közeli anyukám volt gyerek.

2022. júl. 16. 11:46
 18/20 anonim ***** válasza:
Igen volt,de nem nekünk. Egész életem arról szólt,sőt most is erről szól hogy az orvosok magas ívben tojnak az ember egészségére sőt legtöbbjüknek fogalma sincs mit csinál a többi osztály. Például szoptatok és gyógyszer kell, az orvos meg mondta passz,hogy mi kell ami mellett lehet szoptatni. De amikor én voltam baba akkor is letudták a problémáimat azzal,hogy lusta a baba. Eszükbe sem jutott a gyógytorna és ez csak a 80-as évek. Persze az 50-es években mikor ment a forradalom pont gyógytornával foglalkoztak,mikor a nagyanyámat még hentes módjára vágtak fel császárnál... ne légy már ilyen naív hogy világháború után forradalom közepette amikor anyám emlékszik rá hogy holttestek hevertek az utcán pont gyógytornával foglalkoztak( mármint a közkórházban a sima pór népet gyógyítva,nem az orvosok oktatásáról beszélek) sőt a mai szülések után is sokszor egy komoly problémát pl aranyeremet a sebészet annyival letudta,hogy( kapaszkodj) tartsam vissza,mert csak akarat kérdése! Egy kijött ,vissza nem menő aranyérre ezt mondta a sebész! Szerinted egy mucsai gyerekorvos annak idején gyógytornára küldte a gyereket a 80-as években vagy előtte XD álomvilágban élsz. Komolyan ezzel Dévény Anna kezdett foglalkozni addig meg csak pár osztályon volt baba gyógytorna nem volt ez az országos hálózat és oda is csak kevesen jutottak el,hisz a legtöbb orvos csakazértse adott beutalót. Lehet hogy tudsz adatokat,de tuti nem jártál folyton kórházakban gyerekként mint én.
2022. júl. 16. 13:04
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
18, éppenséggel az unokatestvéremet már a hetvenes években is hordták csecsemőkorában gyógytornára a csípője miatt. És még csak nem is Bp-en, hanem Debrecenbe jártak. 🤷
2022. júl. 16. 14:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Hát nekem meg nem akarták bp-en csakazért se végül anyám kikonyorgott egy terpesz pelenkát. Orvosa válogatja.
2022. júl. 16. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!