Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csinál a babátok természetfele...

Csinál a babátok természetfeletti(nek tűnő) dolgokat? Miket?

Figyelt kérdés

Pl. a gyermekem még nem áll önállóan, de a babakerítés rúdjain felhúzza magát és a rudakat fogva lépked oldalra. Egy jó 2 méteres szakaszon a kerítés le van takarva egy vastag, gyűrött, kockás anyaggal. Amikor itt áll fel, ugyanúgy ragadja meg a rudat, mintha látná, hogy hol van. Rengeteget vizsgáltam már, hogy hogy jön rá, hol van a rúd, mert én nem tudom ilyen pontosan kitalálni (nem egyenlők a közök se). Sose nyúl mellé, nem kell keresgélnie, azonnal elkapja, mintha az anyag ott se lenne.

Meg leutánoz olyan dolgokat, amit nem láthatott korábban, mert pl. aludt vagy másik szobában történt.

Tietek milyen furcsaságokat csinál?

2022. júl. 12. 22:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%
Nem különleges a gyereked, csak neked. Ne láss bele csodákat, ő szenvedi meg.
2022. júl. 17. 14:42
 12/20 anonim ***** válasza:
84%
Az én gyerekem is tudott egyből lapátolni, mégsem gondoltam, hogy természetfeletti tehetség lenne. Kicsit sokat képzelsz bele!
2022. júl. 17. 15:40
 13/20 anonim ***** válasza:
65%
Jaj, 2005 környékén az ilyenek képzelték bele a gyerekükbe, hogy indigó meg kristály meg mi a f@szom. 🤦‍♀️
2022. júl. 17. 18:25
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem az “ÉN” gyerekemről van szó, hanem általánosságban - a gyerekemen keresztül - tanulmányozom a kisgyerekkori fejlődés sajátosságait. Jelenleg az az észrevételem, hogy valószínűleg ebben az életkorban a gyerekek az agyuk 100%-át használják és a kulturális szabályok, illem stb. átadásával, illetve abból kifolyólag, hogy mi már megközelítőleg sem használjuk az agyunk egészét - felnőttkorra lehülyítjük őket. Ez nem baj egyébként, mert a zsenik kb. magányra kárhoztatnak, nem egyszerű túl okosnak lenni a társadalomban. Csak azért érdekel, hogy a többi gyerek milyen dolgokat csinál, amin elsőre csak néz egyet a szülő, hogy ezt honnan szedte, mert meggyőződésem, hogy ez minden kisgyerekre igaz, úgyhogy köszönöm a kérdésre adott hasznos válaszokat azoknak, akik privátban írták meg és abszolút megértem őket, hogy az erőszakmentes kommunikációt hírből sem ismerő hozzászólások közé nem írták be hasonló tapasztalataikat.
2022. júl. 17. 19:19
 15/20 anonim ***** válasza:
57%
Mindenki a 100%át használja, ez már rég megdőlt tévhit, hog csak 10%ot. Neveld, szeresd, a tanulmányozást meg bízd azokra akik nagyon sok évig ezt tanulták
2022. júl. 17. 19:26
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy megengeded a szabad választást nekem az érdeklődésem tárgyában. Megnyugtatásképp jelzem, hogy bár mérnökként dolgoztam megelőzőleg, egyetemi végzettséggel rendelkezem pedagógiai és társadalomtudományi területeken.
2022. júl. 17. 20:02
 17/20 anonim ***** válasza:
59%
Szegény diákjaid...
2022. júl. 17. 21:11
 18/20 anonim ***** válasza:
72%

Mindenki 100%-ot használ az agyából, csak nem egyszerre.

Egyszerre kb. 50%, többet csak az epilepsziások használnak, a nagyrohamban.

2022. júl. 17. 23:19
 19/20 anonim ***** válasza:
52%

Az ilyen szülő még széklet mintát venni is képes és mikroszkóppal elemezgeti,hogy mi különlegeset talál benne..:'D

Minden gyerek egyformán különleges és egyben egyformán átlagos is.Azért lapátol,mert nem azzal van elfoglalva amivel az ostoba anyja,hogy elemezgesse a homok sűrűségét és szemeket számoljon,hanem mint egy normális ember megfogja a kis lapátot és használja ahogy egyértelmű: lapátol vele..

2022. aug. 5. 04:00
 20/20 A kérdező kommentje:
Remélem, jól esett #19, hogy kiadhattad magadból a feszültséget agresszív verbális bántalmazás útján. :D Azt viszont sajnálom, hogy a kérdést nem sikerült megérteni, de hát aki csak stresszlevezetésre használja az oldalt, attól ez nyilván nem várható el. Nekem viszont továbbra is meggyőződésem, hogy minden baba “csodálatos”, az ilyen erőszakos és arrogáns, szétstresszelt szülőké is. Sokkal többet tudnak, mint mi, de ha nem látjuk ezt meg, akkor nemhogy fejleszteni nem tudjuk a képességeiket, de el is fojthatjuk őket! Szívesen olvastam volna arról, milyen csodalatosak a babáitok, milyen meglepő dolgokat csinálnak, ha erről számoltatok volna be ahelyett, hogy rosszindulatú feltételezéseiteket és azokkal kapcsolatos indulataitokat osztjátok meg. Sajnálom, hogy a gyermeketek növekedése, fejlődése nem tölt el benneteket örömmel, büszkeséggel, szeretettel, sőt olyannyira sem figyeltek rá, hogy akár egyetlen ide kapcsolódó eseményt, viselkedést meg tudjatok említeni. :(
2022. aug. 5. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!