Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig veszélyesek a babákra...

Meddig veszélyesek a babákra az apró lenyelhető tárgyak?

Figyelt kérdés
A férjem egyszerűen nem képes elpakolni maga után. Hiába mondom, akkor elrakja, de legközelebb megint széthagy dolgokat. Nekem ez így nagyon stresszes hogy a saját házunk se biztonságos. 😞
2022. júl. 2. 10:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

3 éves korig átlagban, persze 6 éves is simán beletudja dugni az orrába egy átgondolatlan pillanatban :D

Mit nem pakol el maga után? Mi az amit elöl hagy?

2022. júl. 2. 10:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Játékokon 0-3 éves korig szokott lenni a figyelmeztetés, hogy az apró alkatrészek fulladást okozhatnak.
2022. júl. 2. 10:54
 3/8 anonim ***** válasza:
24%

3 éves kortól vannak ajánlva azok a játekok amikhez apróbb alkatrészek járnak szóval szerintem 3 éves kor után jelent kevesebb veszélyt.

Amúgy tudom milyen ez... egyik ismerős nálunk volt én mosogattam ő szeletelt az asztalnál, és a nagykést kitette az asztal szélére.... észre se vettem mi van, csak hogy veszi el a gyerek kezéből a kést. Nem kellett szóljak egy szót se, annyira bántotta a dolog szerintem nagyon megtanulta. Örülök, hogy nem lett katasztrófa.

Ezt fel kell érni ésszel, és nem automatikus. A barátnőm mikor meghívott magukhoz, hát mindent is totyogós magasságban hagyott. Nem izgat, mert már jó vagyok katasztrófa elhárításban, de kb 130 apró vagy törékeny szirszart kellett feltegyek az asztalra, már nagy kupacban állt. Majd megtanulja. Csak nehogy a gyerek kárán, mindig figyelj nagyon.

2022. júl. 2. 10:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon babafüggő. Bár mi nem hagytunk elöl semmit, de már egy évesen nem vett semmit a szájába. Most két és fél évesen megint elkezdte, de nem a pici tárgyakat, hanem nagyokat, amik nem férnek a szájába, azokat rágja valamiért.
2022. júl. 2. 10:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
4, ugyan ez.... 2.5 éves a fiam, S újra elkezdte a szájába venni a dolgokat. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
2022. júl. 2. 12:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Amíg meg nem tanulja, hogy az apró cuccokat nem veszi a szájába.
2022. júl. 2. 12:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
2,5 éves a kisfiam, már pár hónapja játszott apró dolgokkal, pl csavar készlet furoval, gyöngyfűzes, pici figurák... Nyugodt voltam. Erre most a héten megevett egy darab gyurmát és majdnem lenyelt egy kavicsot. Szóval most se lehet biztonsággal hagyni pici dolgokkal játszani.
2022. júl. 2. 12:40
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nevezzetek ki egy polcot “mindenes “ polcnak ahova a férjed lerakhatja a holmikat. Azt lehet, hogy könnyebben megszokja.
2022. júl. 2. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!