Féloldali laposfejűség? Mennyire tud ez helyre jönni?
Helyrejön..
Altasd hason ( nálunk a kórházban is úgy teszik a babákat, mind2 gyerekem hason aludt) hátha megszokja.
De napközben egyébként is már szinte mindig úgy kell lennie, hogy megtanulja tartani magát, ha oda van érte, ha nincs.
Dèvènyeshez tök jó, hogy mentek, teljesen függetlenül attól, hogy kell vagy nem.
Amúgy amikor már forogni fog, akkor nem lesz gond.
Köszönöm a válaszokat. Az ágyban már megfordítottam. Hason van nappal, amíg el nem kezd ordítani. Van egy 18 hónaposom is, úgyhogy nem tudom egész nap szórakoztatni, amíg hason fekszik sajnos. Sírni nem akarom hagyni. Remélem gyors lesz a mozgásfejlődése, és mihamarabb megtanul forogni.
A párnához kaptunk gyógytorna füzetet is azokat a gyakorlatokat csinálgatom vele amíg nem jutunk el a dévényeshez.
Àtérzem..
Szintèn így voltam, ( fejprobléma nélkül)
És valóban megunta, hogy nincs körülugrálva, ment volna a nagy után.. baromi gyors mozgásfejlődése lett.
Azóta is megy a nagy után🙄
Kitartás!!
Megírom mi lett a sztori vége, hátha valakinek a későbbiekben segítség lesz.
Védőnőnek és gyerekorvosnak mutattam, szerintük ezzel nem lehet mit csinálni, altassam a másik oldalon (ez persze most már kivitelezhetetlen). A 3 hónapos csípő szűrésen rákérdeztem az ortopédusnál, aki felvilgosított, hogy az ilyen mértékű asszimetria és féloldali laposság (plagiocephalia) nem fog magától javulni, csakis külső eszközzel lehet helyrehozni. Ő nem tudja hol csinálnak ilyen kezelést. Magam jártam utána a dolgoknak, majd Bécsben találtam egy céget, akik koponyadeformitás korrekcióval foglalkoznak (sisakterápia). Elvittük, megvizsgálták, nem volt kérdés, hogy kezelés szükséges, több mint 2 cm az eltérés. Leszkennelték a fejét, majd két hétre rá megkapta a sisakot. Itt tartunk most. Remélhetőleg 4 hónap alatt helyre jön a buksija.
Uhh
Az valóban nagy eltérés.
Egyébként mi okozta, lehet tudni?
Jobbulást neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!