Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a bal hüvelykujját szopja,...

Ha a bal hüvelykujját szopja, akkor bal kezes lesz a kisfiam?

Figyelt kérdés
Mit tapasztaltatok ezzel kapcsolatban?
2010. szept. 20. 15:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem ettől függ
2010. szept. 20. 15:10
 2/12 anonim ***** válasza:

Hány hónapos? Van balkezes a családban?

Igaz az én lányom nem szopta az ujját, de amint elkezdett nyulni a tárgyakért, azt balkézzel tette.Meg minden mást is.Nálunk az apai ágon szinte mindenki balkezes.

2010. szept. 20. 15:10
 3/12 anonim ***** válasza:

Mennyi idős, ez a bal-jobb kéz dolog nagyon változó, vannak akik azt mondják, hogy 2év körül meg lehet mondani milyen kezű lesz. Ami szerintem teljesen mindegy, hogy most jobb vagy bal kezes.

Nálunk 15hónapos, és per pill kétkezes, 2havonta más kezes... az elején amikor még tanulta a fogást a kétbalkezes korszak volt, aztán jobb kezesnek nézett ki, 2hónapra rá nagyon bal kezes, aztán kétkezes, aztán megint csak a jobb megint csak bal, megint kétkezes... És Ő ennek megfelelően rágja is a kezét, mindig az ellentétest, szopni nem szopja az ujját.

2010. szept. 20. 15:11
 4/12 anonim ***** válasza:

Nem.

Én balkezes vagyok, ezért talán jobban utánaolvastam.

Életük első éveiben kétkezesek, azaz bármelyiket használják is gyakrabban, feltűnőbben, még ebből semmire nem lehet következtetni. Még a ceruzázás elkezdésekor sem. 2 éves korig biztosan enm tudod jelekből kitalálni, hogy milyen kezes lesz.

A lényom a bal kezét használta mindig, mindenhová először, rajzolni is, mindenben.

Most 4,5 éves és természetesen jobbkezes.

2010. szept. 20. 15:13
 5/12 A kérdező kommentje:

Még csak 5 hónapos. Nincs a családban bal kezes.

A testvérem is szopta az ujját, a jobbat és jobb kezes lett. Csak gondoltam esetleg van összefüggés, mert úgy tudom, hogy már az anyaméhben eldől, hogy melyik keze lesz a babának majd domináns. Ezért kértem tapasztalatokat, hogy van-e összefüggés, és már ilyenkor tényleg eldől-e, hogy milyen kezes lesz?

2010. szept. 20. 15:30
 6/12 anonim ***** válasza:

Nincs a családban balkezes....

A testvérem is...

De ő a családodban van nem?(Innentől már lehet öröklött.

Egyszer valahonnan el kell indulnia az ágnak...)

2010. szept. 20. 15:37
 7/12 anonim ***** válasza:
Bocsi, elolvasta. Vedd úgy hogy nem írtam semmit sem...:)
2010. szept. 20. 15:38
 8/12 anonim ***** válasza:
Az enyém a balt szopizta, mondtuk is, hogy ”balkezes angyalka” lesz. Az ujjszopást kinőtte és jobbkezes.
2010. szept. 20. 15:50
 9/12 anonim ***** válasza:

Hihi, micsoda kérdés! xd

Én is néztem a babámat, melyik kézzel nyúl a játékokért, de egyenlő arányban mindkettővel.

Aztán most már kezébe veszi a tollat, és engem utánoz, firkál (1 éves), és többnyire a jobb kezében fogja, de próbálkozik, átteszi a balba, aztán vissza... Én balkezes vagyok, hát majd kiderül, mi lesz. Eddig a jobb felé tendál.

2010. szept. 20. 15:52
 10/12 poci-maci ***** válasza:

Hát nekem a kisfiam eleinte mindent a bal kezével csinált azzal nyúlt a játékért meg ilyesmik másfél éves lesz és azt kezdem észre venni hogy egyre inkább a jobb kezét használja!

Tehát most akkor az anyuka döntse el hogy mi van!

Bár én is bal kezes vagyok de írni pl csak a jobbal tudok mivel a suliban átszoktattak rá anno!

Édesanyám is bal kezes tehát nem lesz meglepő ha mégis balkezes lesz!

2010. szept. 20. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!