Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki keljen fel éjszaka a...

Ki keljen fel éjszaka a babához? Csak az anyuka feladata, vagy az apukátol is elvárhato?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk nem szopizik, mert az egyértelmu nekem is (tápszeres, tejcizik vagy csak szomjas).
2008. dec. 20. 00:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ... Mivel az én férjem nagyon sokat dolgozik értünk (korán kel, későn fekszik) én nem várom el.
2008. dec. 20. 05:14
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk ez úgy működik, hogy munkanapokon az esti műszak a férjemé, az éjszakai az enyém. De hétvégén van, hogy ő eteti meg a babót (félig tápszeres, félig anyatejes, de a tejet is fejve kapja, így meg tudja a férjem is etetni).

Tehát 7-kor van fürdetés, azután én alszom kicsit, kb 10-kor a férjem eteti meg a babát és ő is lefekszik aludni. Utána nem sokkal én kelek, hogy legyen időm fejni a következő étkezés előtt.

Én ezt így fair-nek tartom, mert ha nem segítene be, akkor én már megdöglöttem volna, ugyanis így sem alszom többet napi öt óránál és még ez is baromi kevés.

Neki ez nem plusz fáradtság, mert biztos vagyok benne, hogy ha nem kellene babáznia, akkor valamit bütykölne, vagy egyéb dologgal maszatolna 11-ig, szóval nem kerülne úgy sem hamarabb ágyba.

2008. dec. 20. 05:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Én csatlakozom az első válaszolóhoz, nálunk is ez helyzet...én sem várom el.
2008. dec. 20. 08:37
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
Én sem várom el, mert azért nehéz úgy munkába menni és ott egész nap koncentrálni, hogy éjjel virraszt az ember. Nekünk sem könnyű itthon, de azért másabb.
2008. dec. 20. 09:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Elvarni nem kell. A ferjedtol fugg. Az enyem peldaul sokat segit este, ejszakankent is. Etetni en etetek, de viszont ha a baba nem alszik el nalam, mindig atveszi. Valamelyik nap nyugos volt nagyon a pici es orakat setalgatott vele a lakasban. En mar nagyon faradt voltam, mert elotte en is ugyanezt csinaltam vegig. Egyebkent o jobban meg tudja nyugtatni a picit, ha a cici nem hasznal:-)
2008. dec. 20. 12:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Sz.tem elvárható te is dolg.napközben is, gyerekkel vagy ez u.a meló.Mind a két félnek áldozatot kell hozzni,a baba mind a két félé.Az apák így vállnak szülőkké (talán ).
2008. dec. 20. 12:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Én nem várom el, de nagyon rendes a párom, felkel néha elringatni, ha nyűgös. Erről nem tudom lebeszélni, mert úgysem tud aludni ha sír a picink. De az etetést tényleg nem hagynám akkor sem ha tápszeres lenne a baba, mert azért vagyok itthon, azért kapjuk mi anyák a gyedet, gyást stb, hogy ellássuk a babánkat! Az megint más hogy napközben, hétvégén átveszi a babázást az apuka, amíg az anyuka házimunkát stb-t végez, hiszen neki is kell időt tölteni a gyerekével, főleg ha szívesen babázik, mint az én párom.
2008. dec. 20. 13:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszi a válaszokat. Hétkozben eszembe sem jut felkelteni a páromat, tudom, hogy korán kel és dolgozik. Csak hát jolesne, ha legalább hétvégén eszébe jutna, vagy legalább felváltva. Nagyon rosszalvo a kisfiunk, még mindig kér tápszert éjszaka is, gyakran ébred. Amikor pedig bujik a foga, hajnali 3-ig fent vagyunk és játszunk.
2008. dec. 20. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!