Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A bukás is múlik idővel vagy...

A bukás is múlik idővel vagy csak a hasfájás?

Figyelt kérdés
Nagyon bukós a babám, 12 hetes és reménykedem, hogy hátha jobb lesz. tapasztalat?
2010. szept. 19. 22:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem egy éves lesz jövő hónapban,de még mindig bukik.Pedig áll,ül.Nem múlik el.
2010. szept. 19. 22:19
 2/12 anonim ***** válasza:
Enyém is nagyon bukós volt. AMint elkezdtük a hozzátáplálást, mérséklődött, majd 7-8 hónapos korára teljesen elmúlt.
2010. szept. 19. 22:34
 3/12 anonim ***** válasza:
Enyém is nagyon bukós volt, 7-8 hósan múlt el.
2010. szept. 19. 22:39
 4/12 anonim ***** válasza:

Amikor elkezd túlnyomó részben szilárdat enni a baba, akkorra elmúlik, ha nem, akkor meg kell nézetni, nincs-e refluxa.

Az enyémek erősen buktak, és a 13 hónapos picimnek is néha-néha még visszaköszön, ha csak szopizott, és utána nekiindul játszani, rohangálni...

Szóval várható, hogy még egy darabig nem lesz jobb, de nem marad így, ne aggódj. Ha a 6 hetes UH vizsgálaton nem mondták, hogy gond lenne a gyomorszájával, akkor nincs is semmi baj!

2010. szept. 19. 23:03
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! hát, szörnyű mindenesetre ez a bukás-dolog. akinek nem volt ezzel gondja, nem is tudja, mennyire nehéz szitu. az uh-on nem volt gond. szerencsére. Igen, a doki neni is arra buzdít bennünket, h a 4. hónapban kezdjunk hozzataplalni éppen a bukas miatt
2010. szept. 19. 23:29
 6/12 anonim ***** válasza:
Szia! A gyomorszáj záróizma is éretlen még ebben a korban, ettől is tudják a babák olyan könnyen visszabukni a tejet. Tehát nagy valószínűséggel idővel elmúlik, mint nálunk is. Sokat segít, ha a kiságy fejrészét megemeled úgy, hogy a két lába alá könyveket raksz, ezáltal kevesebbet fog bukni a Picúrod. A kisfiamnál nagyon bejött. Pár hónapig így is hagytam a kiságyat, és tényleg sokkal jobb volt a helyzet. Nagyon jó egészséget és minden jót!
2010. szept. 20. 06:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Az én babám is nagyon bukós volt. Mi elvittük tanácsadásra és a doki olyan tápszert írt fel, ami refluxos babáknak való.Reflux jelenti azt a "betegséget" amitől nagyon sokat bukik a baba. Attól kezdve nem volt bukás. (De mivel drágább a sima tápszernél nem sokáig adtam neki és utána lassan el is múlt. A lányom mondjuk tápszeres volt a 6.héttől nálunk ez a megoldás azért volt jó. Ha szoptatsz nem tudom a megoldást sajnos.
2010. szept. 20. 07:07
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem 9 hós koráig bukott a kislányom, addig tartott mire rendesen zárt a gyomorszáj. Többször kevesett adj neki enni.
2010. szept. 20. 07:09
 9/12 anonim ***** válasza:

4. vagyok:

Lehet, hogy visszanézve megszépülnek a dolgok, de nekem nem tűnt annyira szörnyűnek, inkább kellemetlennek: a lelkes rokonok/ismerősök, akik "jelentkeztek", hogy megfogják a babát, mindig mondtam, hogy vigyázat, "omlásveszély", nem foglalkoztak ezzel, és ha valaki nem tartotta mesterien a textilpelusokat, akkor elázott rendesen...

Nagy lányom annyira bukott, hogy amikor szoptattam, textilpelust kellett a mellem alá tenni, mert ahogy kiengedte a cicit a szájából, dőlt is ki az első adag. Aztán ha mentünk valahová, legalább két adag váltásruha kellett, és szép bútorra/szőnyegre nem volt szabad elhelyezni... :o)

Ennek ellenére én nem táplálnám hozzá 4 hónaposan. A hozzátáplálás kezdetén úgyis pépeset eszik, a "szilárd"-at úgy kell érteni, hogy kifli/kenyér, zöldség (nem turmixolt ételek), annak meg attól nem jön el hamarabb az ideje, hogy négy hónaposan hozzátáplálod, viszont a pocijának meg jobb, ha vártok 6 hónapos koráig.

Minden jót!

2010. szept. 20. 10:09
 10/12 anonim ***** válasza:
Mi már nagyon régóta hozzátáplálunk,és attól sem múlt el a bukás,sőt még rosszabb olyan szempontból h színes a csóri(a ruhák,szőnyeg,kárpit stb. miatt).Miért múlna el,hisz az a kaja is pépes...?Mi is refluxos tápszert eszünk,de a miénk olcsóbb jóval mint a sima.Milupa Milumil AR receptre 1200 ft a 900 gr-os.Ha sima 3-asat kellene vennünk,az 2000 ft lenne durván és csak 600(?)gr v még annyi sincs benne..
2010. szept. 20. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!