Hogy néz ki amikor egy babának le van tapadva a nyelve?
Figyelt kérdés
2008. dec. 19. 19:09
1/5 anonim válasza:
szia!! nekem a lányomnak is ez volt a baj!túl előre nőt neki az a kis hártya ami tartja a nyelvecskéjét!!de ezt a védőnő vagy a gyerek orvosnak meg kell nézni, és ha szükséges akkor fel kell vágni!! én is meg ijedtem amikor ezt meg kellett csináltatni, de semmiség az egész!!remélem tudtam segíteni!! boldog babázást!
2008. dec. 19. 19:49
2/5 anonim válasza:
Az enyémnek levolt. Az a hártyaszerű a nyelve alatt totál a nyelve hegyéig ért, alig tudta mozgatni szegény.
Már születéskor észrevették a kórházban, mégsem csináltak vele semmit:( Ráadásul szopizni sem tudott emiatt, a csecsemősnővérek is mondták, és mégsem vágták fel akkor.
Az első dokink 1éves kora után akarta felvágattatni.
A mostani(elköltöztünk) pedig felvágta saját maga, ekkor volt a babám 7 hónapos... Azóta be nem áll a szája:)
Persze van több fokozata is a lenőtt nyelvnek.
2008. dec. 19. 19:49
3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!
Mostmár nyudodtabb vagyok!
Kellemes ünnepeket kívánok nektek!
2008. dec. 19. 20:50
4/5 anonim válasza:
Nekem sokáig szopott a kisfiam (1,5 órákat) az mondta a doki hogy ez lehet az oka. 11 naposan vágtag 1mm-t rajta a fül-orr-gégész szerint nem lett volna muszáj. Aztán rendeződött.
Ha letapadva marad később pösze lehet, nem tudja az R betüt pörgetni a nyelvével.
2008. dec. 19. 21:09
5/5 anonim válasza:
Sziasztok!Az én kislányomnak teljesen le volt tapadva a nyelve, nem is mondták a korházba, nem szóltak bár nemtudom hogy miért? Pedig az én kicsim orditott, szeretett volna szopizni.aztán otthon észre vettem hogy mi lehet a gond, szóltam a dokinőnek, ő másnak felvágta, alvás közbe, fel sem kelt rá a kislányom..bár gyomorideggel vittem be, féltem hogy fájni fog neki, de szerencsére nem.igen az a kis hártya le van teljesen tapadva.nekem végülis pár nap után fel is vágták neki.majd mondhatom neki hogy jól felvágták a nyelvedet!(ugye az is gáz volt hogy nem tudott szopizni:(, de igy aztán 14 hós koráig, kitartóan szopizott, csak aztán már a pocimban van a másik baba, le kellett szoktatni, hamar leszokott.napok kérdése és szülni fogok..vagyis remélem, szép napot, és jó babázást!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!