Sziasztok,lányom 13hónapos.3napja megy a hasa(nem vészes max 3-4x naponta)Jön a hátsó foga(összes fognál volt hasmenés hívtam a védőnőt mindig és hogy ez "normális ilEnkor.
Ma átjött anyós és elkezdett okoskodni hogy adjak neki Colát.Néztem rá hogy mér adnék én az 1évesemnek Colát?
Mer hogy régen azt adtak a gyerekeknek ha ment a hasuk hogy az jó rá,mondtam életembe ilyent nem hallotam és nem vagyok hajlando Colával itatni,erre bebunkult.Most ténleg normális hogy valkik 1évesnek Colát adnak hasmenésre?
Igen egy kicsit elavult éy régi javaslat. Én pont ugyanebben a helyzetben vqgyok és O.R.F nevü por kell hogy rehidratálja a gyereket.
2022. jún. 13. 17:17
2/16 anonim válasza:
Igen, kiskoromban nekem is ezt javasolta az orvos, hogy behűtve, kikavarva belőle a szénsavat. Nyílván figyelni kell, hogy ne legyen túl hideg és tényleg normálisan legyen kikvarva belőle a bubi. Ha ilyen van, nekem a mai napig használ, de mindjárt jönnek az ősanyák és lepontoznak 😂
2022. jún. 13. 17:18
3/16 A kérdező kommentje:
De egy egyévesnek?
2022. jún. 13. 17:19
4/16 anonim válasza:
Igazából semmi nincs benne, ami kifejezetten káros lenne a gyereknek, ha egyszeri alkalmakról van szó
2022. jún. 13. 17:22
5/16 anonim válasza:
Tényleg jó, de kisgyereknek nem adnám.
2022. jún. 13. 17:23
6/16 anonim válasza:
En is hallottam mar errol, a csaladban szinten hasmeneses kisgyereknek javasoltak a colat (szensavat kikavarva belole), de o akkor ilyen 3 eves kor korul volt. Ilyen pici babanak nem tudom mennyire realis adni, de ha 2-3 kiskanal szensavmentes colat adsz neki attol biztos nem lesz baja.
2022. jún. 13. 17:24
7/16 anonim válasza:
Megmondom őszintén...nagyon egészségtelen...régen drog volt benne azt szűrték át. Nevelő apámnak ezért rohadtak ki a fogai mert csak azt itta állandóan.
Mi van benne ami egészséges, egészségesebb és jobb mint egy buborékos ásványvíz pl?
2022. jún. 13. 17:30
8/16 anonim válasza:
Én is kólát iszok a hasmenésre-hányásra, nekem bevált. De nem adnám a cukor tartalma miatt egy 1 évesnek, ha van rá más lehetőség is.
Esetleg orvos tudna valami jobbat ajánlani. Pl probiotikum?
2022. jún. 13. 17:31
9/16 anonim válasza:
Engem nem érdekelne hogy mennyire jó hasmenés ellen...hasmenés ellen ott a banán....
2022. jún. 13. 17:31
10/16 anonim válasza:
Eszembe nem jutna. Egyébként inkább hányásra javasoljak, nem hasmenésre.
Smecta, probiotikum az, ami adható csecsemőnek.
Illetve a hasfogó élelmiszerek. Krumpli, alma, banán.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!