Babakarám - Érdemes venni? Meddig használtátok?
Én nem vennék.
Szabadon kúszhatott, mászhatott a lakásban. Amikor pisiltem, nyitva hagytam az ajtót így ráláttam mit csinál.
Ha olyan a lakás akkor hasznos. Nekünk a nappali baba biztos, de ha dolgom volt a konyhában vagy pisilni mentem, a nappali ajtóba tettem keresztbe egy táblát (épp ez volt itthon) és így bent tudtam tartani. Viszont ha más típusú a lakás, nincsenek ajtók csak boltívek, kutya van a lakásban és elérhető a tálja stb, akkor nekünk is kellett volna.
Minden más esetben pihenőszék és hurcolni főzni, udvarra locsolni, fürödni 😂
Nálunk nagyon hasznosnak bizonyult. Kis panel lakásban lakunk, ami elég zsúfolt, nincsenek nagy terek ahol mászhatna szabadon. A karámban kényelmesen elfér. Amikor ráérek játszani vele, be szoktam menni mellé, így nekem is élvezetes vele a játék, nem csak arról szól hogy kínálok hogy "Nem szabad!" "Ne menj oda!" "Gyere vissza!" "Ahhoz ne nyúlj!"
Egyébként ha dolgom van pl. mosogatok, de ő már unja magát az etetőszékben, akkor 15-20 percet is eljátszik egyedül a karámban.
Azért vannak olyan napok is, amikor nem hagyja magát letenni egy percre sem.
Az én babám nagyon felmászós típus már most. Például miközben teregetek, felkapaszkodik a ruhaszárítóra, én meg fél kézzel fogom őt, hogy ne boruljon el, a másik kezemmel próbálok tergetni, persze esélytelen, úgyhogy sokadjára futok neki, mire sikerül. És minden házimunka csak így megy.
A pihenőszéket már rég eltettük, mióta kúszik-mászik, nem marad meg benne.
Igyekeztünk mindent bababiztossá tenni, élvédők a sarkokon, babamagasságból minden elpakolva, de ha valahol felcsimpaszkodik, és elborul, már megvan a baj.
Viazem mindenhova, de azért jó lenne néha kiszaladni a mosdóba, vagy betenni a ruhát a mosógépbe úgy, hogy mindkét kezem használni tudom 😄.
Alvásidőben szintén esélytelen pl. mosni vagy porszívózni, mert kegyetlen rossz alvó, felébred, ahogy elkezd zúgni a mosógép. 60 nm lakás, papírvékony falak 😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!