Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi tortenik ha olyan gyogyszer...

Mi tortenik ha olyan gyogyszert hasznaltam amit szoptatas során nem lehet?

Figyelt kérdés
Elkezdtem viszketni odalent, gondolom az antibiotikum miatt. Tegnap este be is kentem canestennel, és csak ma neztem meg a használati utasításban, hogy szoptataskor nem lehet használni. 2x hasznaltam, tegnap és ma este, igaz a ma estit lemostam. Mi van ilyenkor? Ugye vissza már nem tudok menni az időben. Ti mit hasznaltatok ?
2021. nov. 4. 04:03
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Semmi, egyszeri alkalomtól. Hívd fel a nőgyógyászt, hogy mit javasol.
2021. nov. 4. 04:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Webbeteg szerint: "A készítmény rendeltetésszerű alkalmazása esetén a hatóanyagnak igen kis mennyisége szívódik fel, így nem valószínűsíthető az ártalmassága. Ennek ellenére a terhesség első három hónapjában és a szoptatás időszakában csak a kezelőorvossal történt megbeszélés alapján alkalmazható."

Ha aggódsz, hívd fel a dokidat. Nekünk egyszer a gyerekorvos ekcémás folton kialakult gombára is ajánlotta csecsemőnek, szóval nem hiszem, hogy ártana a kenőcsnek ez az ezredrésze, ami tőled átmehetett. (A kúp biztos nagyobb mennyiség.) Anitibiotikum esetén használj valami flórahelyreállítót odalent is (pl. Gynophylus, Canesflore) szerintem ezeket csak szabad, na meg szedj is (pl. Normaflore, Protexin vagy amit gyógyszertárban ajánlanak).

2021. nov. 4. 06:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nem lesz, nyugi. A legtöbb gyógyszerre rá van írva, hogy ne (csak ha a kezelőorvos is azt mondja). Olyanokra is ráírják, hogy nem szabad, amit szabad (kismamákon és szoptatós anyákon kísérletezni nem lehet, így csak a felszívódásból meg a molekula szerkezetből levonnak egy következtetést, de ráírják, hogy inkább ne). Amúgy nekem canestent mondott a doki szoptatás alatt. De amit a kettes válaszoló írt nagyon fontos, használj hüvelyflóra helyreállítót, mert sajnos az antibiotikum felborítja (megöli a jó bacikat is), az hajlamosít a fertőzésekre.
2021. nov. 4. 06:43
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

Minden gyogyszerre es keszitmenyre ra van irva h terhes szoptatos anyanak nem javasolt

😂

2021. nov. 4. 07:47
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
A legtöbb dologra ráírják, hogy szoptatós/terhes anyák ne szedjék, mert nincs róla adat, hogy milyen hatásai vannak. A gyógyszergyártók amúgy sem vállalnak felelősséget semmiért, nyilván nem a kismamáknál fogják feladni ezen "elveiket". Az ilyen helyileg alkalmazható, vény nélkül kapható kencéknél én nem aggódnék, függetlenül attól, hogy csak akkor használok ilyeneket, ha nagyon nincs más választásom. (A terhességem elején 1 hétig kellett használnom helyileg alkalmazható antibiotikumot a hüvelyemben, a második trimeszterben meg pár napig reparonra volt szükségem.)
2021. nov. 4. 11:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezen az oldalon ellenőrizheted, hogy melyik hatóanyag vagy gyógyszer megengedett vagy kockázatos.

[link]

2021. nov. 4. 13:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A canesten biztonságos szoptatás alatt.

[link]

2021. nov. 4. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!