Ez ennyi idő alatt is nagyon káros volt?
Tegnap délután volt nálunk anyósom. Beszélgettünk és nála volt a pont 4 hónapos fiam. Egyszer elmentem mosdóba, mire visszatértem, a gyerek a fotelben ült, majd összecsuklott a gerince, anyósom meg nagy büszkén mutatja hogy milyen ügyes. Mondtam neki hogy ilyet mi nem szoktunk, inkább fektesse le. Erre nagyon elcsodálkozott, hiszen ők a férjemet már 3 hónaposan is így ültették, akkor mi mikor akarjuk? Mondtam hogy majd ha a védőnő szól. Ezután inkább ölbe vette és ott ültette, de legalább hátradőlve kb 45 fokban, szóval az már inkább félig fekvés volt.
Nem a kérdéshez tartozik, de a történet folytatása, hogy elkezdte még mondani hogy kell nekünk egy járóka hogy ne az egész házban kusszon majd és hogy fog venni a gyereknek olyan gurulós műanyagot amibe bele tudom ültetni ő meg rugdalja magát. Azt hiszem ez a járássegítő, úgyhogy kizárt hogy használni fogjuk. Láttam a férjemről kiskori képet amin ilyenben van, hát borzalmas még nézni is, hát még benne lenni. Nem beszélve a káros hatásokról.
Baja nem lesz, emiatt ne aggódj.
Én átküldenék neki egy-egy cikket a korai ültetés,- és a bébikomp káros hatásairól (millió-egy ilyen cikk van); és elmagyaráznám neki, hogy igen, régen ez szokás volt, de mára a tudomány beigazolta ezen dolgok káros hatásait.
Ennyitől nem lesz baja és emiatt ne haragudj meg rá, változtatott, így biztosan nem akar rosszat.
Nekünk pl. anyukám tuti nem akarna rosszat, mégis csinál ilyeneket. Egyszerűen nem követte a "trendeket". Ami nálunk még tök oké volt (pl. ültetés, vagy bébikomp), az már nem az, ennyi. Beszéld meg vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!