Hogy van másoknak energiájuk mosható pelenkára?
2 hónapos a lányom, piros volt eléggé a feneke. Egy barátnőm mondta, hogy próbáljuk ki a mosható pelenkát, nekik segített. Kölcsön adta a készletét, már kb 2 hete ezt használjuk. Nagyon szép lett a bőre, már egyáltalán nem piros.
Viszont!
Folyamatosan felgyűlik a kakás pelenka, sokszor csak este mosom el, vagy akár másnap. Ott tornyosulnak. Eléggé elegem van belőle, hogy nem elég csak kihajítani a kukába. Szuper dolognak tartom ezt a mosható pelenkát, szép lett a bőre, nincs olyan rengeteg szemét stbstb de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy folyton ezt csináljam.
Nem akarom visszaadni az eldobóst, de ezt nem lesz türelmem szobatisztaságig csinálni.
Másoknak hogy megy ez? Vagy könnyebb, amikor már nem kakil kismilliószor egy nap?
Igen, könnyebb ha nem termel annyit. Még később is, amikor be-becsúszott olyan nap, amikor többet kakált, szívesen instant abbahagytam volna. De ha volt is szünet, visszatértem.
Segít ha van egy jó rutin, ami gyorsít.
Ahogy írták, könnyebb, ha már nem kakál annyit. Az én fiam 14 hónapos, csak 1-2 alkalommal van kaka, mondjuk az meg durva és néha azért teszem félre, mert le is kell szedni a nagyját, azt meg nem lehet a gyerekkel a lábam alatt. Míg pici volt, egy pillanat alatt öblítettem és kész, igaz, vagy 8-szor egy nap :D
Dehát most erre mit lehet mondani, hogy honnan van energia rá? Eldöntöttem, hogy mosizok, ezért csinálom és kész.
Hát én este fürdetés után bedobom egy 15 perces programra, minden 3. Nap meg 60 fokon 2 fázisú programom kimosom.
Nem vakargattam sosem napközben, egy zárható vödörben tartom.
Most amíg az apja furdeti a babát én levakarom a már vakarható állagú kakit, aztán géppel oblitem.
3 havonta csinálok egy mélytisztítást, ami egesz napos ázást jelent mosószódában, citromsavban, szódabikarbónában, mosogatószerben ( nem egyszerre hanem egyszerre egyben, nem ebben a sorrendben de fejből nem tudom), de ez nekem 3x10 perc míg cserélem a vizet es a hatóanyagot benne.
Amúgy esténként 1 perc, 3 naponta 5 teregetés meg 5 leszedés.
Én is azt mondom, hogy eldontottem hogy mosizok és kész.
Most fogzásnál nagyon csúnya a popi, kaptunk gyogyszertári kenőcsöt, azzal nem kenem ossze a betétet, vettem lebomló eldobhatót, de a 32 db 6 fog, 3 hónapja megvan a csomag, és még pár darab van benne, amúgy mosi.
Én így nem érzem hogy több energiába kerulne mint állandóan pelenkáért futkosni.
A moshatónak szerintem két titka van:
1. Megtalálni a helyes fazont. Ebben a gyerekre is jó a pelus és te sem kínlódsz a fel-le adással.
2. Kialakítani a megfelelő rutint a pelusok kezelésére. Nekünk pl. kis fürdőnk van de nagyon hatékonyan tudok pelust cserélni, kezelni a használtat pl. átönlítem a pisiset, átdörgölöm a kakisat és kiakasztom száradni, így a szennyesbe is kezelve és szárazon kerülnek be. Ezt a rutint nehéz tartani pl anyósnál ott is próbálkoztunk vele, de ott meg macerás, hova akasszam az elökezelt szennyes pelust? Hogy figyeljek a gyerekre? Messze van a pelenkázó a fürdőtől, ott rohangálok a gyerekkel... Ott nem szeretek mosizni.
Meg kell találnod azt a rutint ami neked a legjobban kézre áll, a körülményekhez, helyi adottságokhoz. Akkor szerintem egyszerű.
Én pl minden peluscserénél megmosom csap alatt a baba popsíját. Így popsitötlőt sem igen használunk, mert egy tetrával felitatom a nedvességet azt ennyi. Másnak meg macera. De ezzel sincs baj, mert másnak meg mások a körülményei.
Én szeretek mosizni, nekem nem macera, de nekem kényelmes a rutinom hozzá, kis lakásbab élek bármi van pár lépésre elérhető minden. Anyós kétszintes hodályába nekem már kényelmetlen a mosizás.
"Undorodtam a külsők műszálasságától, kínzásnak találtam a babám fenekére kötözött vastag textileket"
Létezik pamut és gyapjú külső is a világon. A lógó textilt pedig értelmezni se lehet, mert a mosható pont hogy kisebb lesz nedvesen. 🤷
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!