Ő dönti el. Innentől kezdve mindegy. Egyébként tényleg a 6 hetet ajánlják, de egyénileg dönthet másképp az ember.
2022. jún. 4. 18:27
2/12 anonim válasza:
Teljesen mindegy mikor lehetett volna vagy nem. Meghozott egy döntést és el kell fogadni. A 6 hét a gyermekágyi időszak, összehangolódnak mint család, megismerik egymást, nem kell oda egy vendég akit ki kell szolgálni sütivel meg kávéval. Az első hetekben amúgy is szinte 0 immunrendszere van egy gyereknek, és te nem vagy rokon, hogy bármiféle elvárásod lehessen.
2022. jún. 4. 18:28
3/12 anonim válasza:
Ő tudja.Nehéz az első pár hét egy újszülöttel.Ha az én barátnőm mondaná ezt nekem én megérteném pedig még nem sikerült sajnos a baba de tudom hogy mivel jár és érthető hogy szüksége van erre a pár hétre.
2022. jún. 4. 18:31
4/12 anonim válasza:
Igaza van. 6 hetet ajánlanak, amíg nem ajánlatos nagy látogatás, jövés-menés, csak a közvetlen családtagok közelsége.
2022. jún. 4. 18:33
5/12 anonim válasza:
Igen.
2022. jún. 4. 18:58
6/12 anonim válasza:
Három nagyon jó barátnőm van. Az elsőnél akkor voltam, amikor 10 napos volt a baba. A második alkalommal két hetes elmúlt.
A harmadiknal 6 hét után.
Nálam ők másnap itt voltak, ahogy hazajottunk a kórházból. Igaz, tapintatosan csak 10 percig, de jöttek azonnal.
Nem szabad megsértődni ilyenkor semmin. Ami nekik jó. Nehéz időszak ez. Azon kívül hogy szép, de nehéz is.
2022. jún. 4. 19:15
7/12 anonim válasza:
Gondolom neked még nincs gyereked :) tudod mit csinálnak az ilyen picik egy nap? Esznek és alszanak. Nem lehet velük játszani, cukiskodni. Én se feltétlen szerettem volna, hogy mindenki ide járkáljon és azt nézze hogy szoptatom a gyereket. Másrészt meg én sokszor aludtam amikor a gyerek is, a hátam közepére nem kívántam senkit akit még pluszba szórakoztatnom meg vendégül kell látnom. Plusz minden, amit az előttem kommentelők írtak.
Majd ha lesz saját gyereked eldöntöd, hogy mikor fogadsz látogatókat.
2022. jún. 4. 19:19
8/12 anonim válasza:
Én csak a gyerek 2 hónapos kora után voltam hajlandó bárkit is fogadni, aki nem rokon. Addig hasfájós volt, sose aludtunk, és nagyon nehéz volt túlélni a napokat. Nem tudtam volna mit kezdeni a vendéggel, ha épp akkor tör rá a fiamra egy 2 órás szünetmentes sírásroham, ami után nagy nehezen megnyugodva rögtön be is ájul mellen.
De azóta pl nálunk jóval könnyebb lett minden, szóval most már simán tudnék több embert is fogadni, de az eleje horror volt.
2022. jún. 4. 20:06
9/12 anonim válasza:
Ez az ő döntése, mindenki maga tudja, érzi. Mi nem vártunk ennyi időt, pár hét után jöhettek a látogatók. Sőt, a nagyszülők már itthon vártak minket, amikor haza jöttünk a kórházból. Mondjuk főleg a segítség miatt. Nekem ez így jó volt, örültem, hogy jöttek, amúgy is ritkán látom a családtagokat sajnos, messze laknak. De mint írtam, ezt mindenki maga dönti el, ezt tiszteletben kell tartani.
2022. jún. 4. 20:21
10/12 anonim válasza:
Igaza van,mert ő érzi mikor szeretne látogatókat.Én sem kívántam a hátam közepére sem senkit,mégis jött az egész család.Persze nem segíteni,csak babazni.A gyerek persze mindenkinél ordított,és mindenki jobban tudta nálam,hogy mi a baja.Pedig semmi baja nem volt,csak simán csendet akart,meg engem,ugyanis az első hetek az összeszokásról szólnak.Segíteni senkinek sem sikerült persze,mert ők vendégek voltak,tehát mialatt hallgattam,hogy a babám sír,ki kellett szolgálni mindenkit,utána meg elpakolni utánuk.Szóval megértem,ha nem szeretné meg ha mennél.Lehet,hogy meg nem is érzi jól magát.Lehet gatsebe,fájhat a melle,mert lehet,hogy sebes a szoptatástól,vagy csak simán begyulladt a sok tejtől,és az első hetekben szinte egész nap szoptat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!