Az egyszer használatos pelenkák mikor terjedtek el Magyarországon?
Hallottam hogy régen voltak ilyen külön betétek amiket nejlonba kellett tenni, meg gumibugyi, stb. de azok a szintű/minőségű pelenkák, amiket ma lehet kapni, azok mikor kerültek piacra Magyarországon?
Illetve jól tudom, hogy volt régen külön fiú- és lány pelenka is? Azok miben különböztek? Mikor szűntek meg kb.?
Nekem még nem volt, de màr létezett, csak a mi szintünkön nemmlehetett hozzájutni.
87-es vagyok.
Tesóm 90-es.
Neki volt màr rendes Liberoja és eldobható betétje is, de az előbbi csak akkor, ha mentünk valahova, mert nagyon drága volt.
Én 94-es vagyok, nekem már csak eldobható volt.
A testvérem 86-os, nála is használtak már eldobható pelenkát, de elvileg itthon nem nagyon lehetett kapni, nyugaton élő rokonok hozták mindig.
Valami eldobható betét 1969-től volt Éva néven, emlékszem, hogy láttam a reklámplakátját aztán a 80-as évek felétől lett Bébipell meg Liberó betét.
Nadrágpelenka kb. 90-től.
96-os vagyok. Nekem már liberom volt.
Tesóm 74-es neki még a fehér mosható pelusa volt amit kifoztek😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!