Babák, akik nem ismerik a pelenkát. Hallottad? Kipróbáltad?
Egy érdekes dolgot olvastam:"Ez az írás arról szól, hogyan gondoskodhatunk kisbabánk higiénés (pisi-kaki) szükségleteiről a megszokott pelenkázástól eltérő módon. Az ősi gyakorlatot néhány éve fedezte fel újra a nyugati világ. Az EC lényege röviden
Amikor úgy gondoljuk, hogy kisbabánknak "ki kell mennie", levetkőztetjük, és alkalmas test-helyzetben egy edény fölé tartjuk, hogy kényelmesen elvégezhesse a dolgát.
Közben kiadunk valamilyen jelet, például a "psss" hangot.
Ezt ő megtanulja asszociálni az ürítéssel.
Ha a kicsi 1-2 percen belül nem könnyít magán, vagy nyilvánvaló jelét adja, hogy nem kell pisilnie, felöltöztetjük."
Mi a véleményed? Megcsinálnád? Kipróbáltad volna, ha hamarabb hallasz róla?
Én lusta vagyok és pelenka párti :)
Innen vettem bővebben: [link]
Azt ki lehet figyelni sok babánál, amikor kakilnia kell, de azt sem mindig. Viszont a pisit szerintem kizárt - de cáfoljon meg valaki, aki mindig látta, hogy pisilni fog a babája...
A másik pedig, hogy ha a kisfiam rákészül, hogy kakiljon és én akkor megbolygatom, akkor jó eséllyel már nem jön ki neki egy ideig. Szóval én nem tartom ezt fairnek a babával szemben. Gondoljatok bele, hogy kakilnotok kell, elkezditek nyomni és akkor rádparancsol valaki, hogy fogd vissza, irány egy kör a lakásban, majd valami kényelmetlen pózban újra próbálkozhatsz.
Ráadásul azt gondolom semmi értelme, a szobatisztaságot nem segíti, mivel az egy bizonyos korral járó érettségi szint, hogy a gyermek tudjon szólni, hogy kell neki és tudja tartani is egy kicsit. Egy szónak is száz a vége, kíváncsi lennék rá, hogy aki csinálja, miért csinálja.
Az előzőnek: a közös játék közben miért nem fér bele a pisiltetés. A kakiról úgy tudom így marad szinte minden babánál, mivel a gyereknek sokkal könnyebb!!! Nem pénz spórolásról van szó, hanem arról hogy a kakis pelust kimosni, sikálni, áztatni... Aki moshatót használ tök mindegy mennyi fogy.
Én lelkesítelek kérdező próbáld ki, nálunk segít sokat a kakinál!
Lehet, hogy e mellett az ember egy választ se tud fél óra alatt megírni,de ez amúgy is így van baba mellett.
én nem akartam csövezni (bár tényleg az a legegyszerűbb), így maradt a torna amivel össze kakilt mindent. Meguntam is így lett a bili.
Előzőnek: a reggeli kakit nem próbálod meg inkább bilibe? csak egy próba! lehet a fiad kényelmesnek találja majd neked meg nem kell a büdi pelust kivinni a kukába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!