Babák, akik nem ismerik a pelenkát. Hallottad? Kipróbáltad?
Egy érdekes dolgot olvastam:"Ez az írás arról szól, hogyan gondoskodhatunk kisbabánk higiénés (pisi-kaki) szükségleteiről a megszokott pelenkázástól eltérő módon. Az ősi gyakorlatot néhány éve fedezte fel újra a nyugati világ. Az EC lényege röviden
Amikor úgy gondoljuk, hogy kisbabánknak "ki kell mennie", levetkőztetjük, és alkalmas test-helyzetben egy edény fölé tartjuk, hogy kényelmesen elvégezhesse a dolgát.
Közben kiadunk valamilyen jelet, például a "psss" hangot.
Ezt ő megtanulja asszociálni az ürítéssel.
Ha a kicsi 1-2 percen belül nem könnyít magán, vagy nyilvánvaló jelét adja, hogy nem kell pisilnie, felöltöztetjük."
Mi a véleményed? Megcsinálnád? Kipróbáltad volna, ha hamarabb hallasz róla?
Én lusta vagyok és pelenka párti :)
Innen vettem bővebben: [link]
Sajnos nehezen kivitelezhető módszer pl 2-3 hónapos korban még.
Legalább 10-15 perc mire kikínlódja a kakit, nyögés és óázás közepette.
Télen meg nálunk 15 fok van, 10-20 percig pucér fenékkel eléggé megfázna.
Később idősebb korban lehet vele próbálkozni, de én itthon is dolgozom, elég az etetés, meg a játék, dolgoznom is kell, mert éhen halok.
Hát ha annyi szabadidőm lett volna, hogy nem tudtam volna vele mit kezdeni akkor esetleg tettem volna rá kísérletet.
De csak, hogy megbizonyosodjak róla, hogy tényleg hülyeség. Mert én úgy gondolom, hogy az.
Szerintem baromság.
Nehogy már arról szóljon a csecsemő-és kisdedkor, hogy állandóan edény fölött tartom a gyereket!
Másrészt pedig, ami engem illet, én imádok pelenkázni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!