Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan akinek a babája...

Van olyan akinek a babája egyáltalán nem gagyogott 6 hosan? Később lett vmi probléma?Mikor kezdett beszélni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6 hónapos,3,5 hos koraig gagyogott nagyon szepen,azota elnemult.Egyebkent nagyon figyelmes de nem egy mosolygos tipus.

2022. máj. 28. 19:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nálunk kevesebbet gagyogott,gyors volt a mozgasfejlodese, minden beszedfejlodest elnyomott.2.5 évesen kezdett beszélni és majd kell neki logopédus kozepsos korától.3 évesen mondta először hogy anya 😊
2022. máj. 28. 19:34
 2/11 A kérdező kommentje:
Ez nem tul jo hir.:(
2022. máj. 28. 19:47
 3/11 anonim ***** válasza:

Azért nálatok meg bőven lehet bármi.Nem kötelező, hogy ugyanígy legyen.Szolj a védőnőnek hogy mit tapasztaltál.

Amúgy rosszul fogalmaztam,sok mindent mondott már 2.5 év és 3 év közötti időszakban tehát fejlődött ezerrel a beszéde,de az anyát azt csak 3 évesen használta.

2022. máj. 28. 19:56
 4/11 A kérdező kommentje:
Ja értem,így már más!:) Egyébként minden ok vele értelmileg?
2022. máj. 28. 20:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Igen, teljesen rendben van.Okos,fifikás kisgyerek 😂

A logopédus azért kell, mert vannak betűk, viszonylag sok amit nem ejt tisztán, illetve bizonyos szavakban rosszul ejt.

2022. máj. 28. 20:11
 6/11 A kérdező kommentje:
Ez szuper hír akkor!:) És mettől meddig volt néma üzemmodban?
2022. máj. 28. 20:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt egy ilyen csendesebb időszak, kb. 3 hónaposan be nem állt a szája, aztán 6-7 hónaposan, amikor a mozgásfejlődés beindult nagyon (kúszás-mászás), akkor ezek a cuki gagyogások elmaradtak, persze hangokat adott ki, de nem ez volt a fő tevékenység, egy időben aggódtam is, mert valamelyik státuszkérdés volt is, hogy mondja, hogy ti-ti-ti meg ilyesmi... Aztán 9 hónaposan kimondta az első értelmesen használt ,,szavát" , most 14 hónapos, és használ vagy 30 szót, szótöredéket adekvátan. Szerintem ne aggódj egyelőre, simán lehet, hogy nálatok is ez csak egy ilyen időszak, hogy kevesebbet beszél, másra koncentrál.
2022. máj. 28. 21:52
 8/11 A kérdező kommentje:
Holnap lesz 6 hos es mar kuszogaz,meg kutyazik,nala is most indult be ez,remelem h emiatt..viszont mar kb 1-2 honapja nagyon eitkan hallattja a hangjat.
2022. máj. 28. 22:45
 9/11 anonim ***** válasza:
Én kisfiam se gagyogott picikent, kicsit furcsalltak is, hallás vizsgálatot is kilátásba helyezte a gyerek orvos. Aztán olyan 8 hosan elkezdett sikongatni, gagyaraszni. Beszéde normálisan, kisfiukhoz képest talán még az átlagnal gyorsabban is fejlődött, 1,5 évesen sok (rövid) szót használt, első szotagjat mindennek mondta. 2 évesen egyszerű 2 szavas összetételek voltak, most nemsokára 2,5 évesen már rendesen, hosszu mondatokban beszél, mondokakat mond.
2022. máj. 28. 23:49
 10/11 A kérdező kommentje:
Hu utolso ez nagyon jo hir! És ez h nem gagyaraszott mit jelent pontosan? Mettol meddig volt nema utemmodban? Az en kisfiam 3,5 hoig szepen mondta a magaet aztan elnemult es azota csak hümmög és brümmög.
2022. máj. 29. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!