Olyan anyukák irjanak nekem aki már egy éves kor elött adtak tehéntejet a babájuknak. Miért tértek át a tápszerröl a tejre?
Gondolom mi okból?Anyagi vagy valami más?
Kérem olyanok irjonak akik ebben a cipöben járnak(jártak),milyen idös korban?

szia!
Az én kisfiam 11 hónapos korában ivott előszőr tehéntejet.Több szülő tanácsát próbáltam megfogadni mert akkoriban a fiam kicsit dagi volt és azt mondták hogy a tápszertől van.Ezért adtam neki tejet és úgy ahogy volt,rá 3 percre ki is hányta az egészet.A doki azt mondta hogy szerencse hogy kihányta,ellenkező esetben ki tudja meddig szenvedett volna hasfájással.Most 11 éves a fiam,egészséges és vékony....sose volt kövér csak 1 éves korában!!!!(de azért akkor se annyira)
NE ADJ NEKI TEHÉNTEJET!!!
Sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!

Szia!
Én szültem fiatalon 20 évesen aki ma már 16 éves,és most is van kisgyerekem.Abban az időben még nem volt sem tej,sem cukormizzéria.A fiam 6hós korától kapott tehéntejet,méghozzá igazit nem boltit,úgy hordtam neki egy tehenészetből.Szinte soha nem volt beteg,semmire nincs,és nem is volt allergiája.
Szerintem ez kissé el van túlozva manapság.Aki allergiás,az nem előzhető meg azzal,ha nem kap 3 éves koráig,mert utána is az lesz.Aki meg nem,az semmikor sem.
Én a kicsimnek is adtam már 10 hónaposan tejet,semmi baja tőle.Ha meghajtja,akkor nem adj neki.De szerintem 1 évesen már mindenképp lehet adni.Amit nekem 16évvel ezelőtt mondott a védőnő,most totál az ellenkezőjét mondta.Akkor sem fogadtam meg mindent,most meg még annyit sem a tanácsokból.Manapság mindenre méregként tekintenek,amitől a nagyanyáink nagyapáink 90-100 évig éltek.

Nos, én olyan anyuka vagyok. Úgyhogy jól jegyezd meg, hogy látható a válaszom, mert hamarosan már csak akkor lehet látni, ha bepipálod, hogy a "nem hasznos" (valójában a másoknak nem szimpatikus) válaszokat is akarod látni. Én a kisfiamnak 10 hónaposan kezdtem adni higított, forralt tehéntejet. Azért, mert egyrészt a tápszer nagyon drága, másrészt mert a gyerek nem is szerette. Amíg pici volt, addig elfogadta, nem volt vele gond, de aztán ahogy egyre nagyobb lett, mindig kiköpte, nem kellett neki. Engem nem zavart, hogy ki kellett kérnem anyukám és nagymamáim tanácsát, nem gondoltam azt sosem, hogy minden jobb, amit később találtak ki. Mindannyian azt mondták, hogy ők már ilyen idős korban adtak tehéntejet. Én pedig úgy okoskodtam, hogy mivel a családban senki nem tej allergiás, illetve én is, testvérem is, a 45 éves anyukám és az 50 éves apukám is teljesen egészségesek, sosem betegek amúgy sem, hát akkor csak nem olyan mérgező az a tehéntej (teszem hozzá, apukám sosem volt anyatejes, újszülött korától tehéntejet kapott higítva, liszttel, ahogy azt akkor adta mindenki, akinek nem volt teje).
Amúgy én nem szókok bele abba, hogy más hogyan csinálja, csak azt mondom, hogy én nem tudok minden újdonságot készpénznek venni, és nem tartok mindent hülyeségnek, ami régen jó volt.

Szia!
Én 7hónaposan kaptam annak idején tejet,semmi bajom sem lett tőle.sztem is túl van lihegve ez,meghát valljuk be az orvosoknak is az a jó,ha minnél több pénzük van az eladott tápszerek után,mert amit ő felír abból biz jutalékja is van,na de hagyuk a pénz részét,bár ez erősen dominál a mai divat felfogásokban.

Na bocsi én szakadtam félbe,...szóval itt az én dr nőm is,aki elméletileg egy jó hírben lévő dr nő ,én kezdek mégis elbizonytalanodni vele kapcsolatban.először is mikor lehurrogott,hogy min.6hónapig csak anyatejet adjak neki,igen ám de nem laktatta rendesen a tejem,állandóan éhes volt,nyűgös stb,4hónaposan a családból az asszonyok javaslatára elkezdtem hozzá táplálni,szépen lassan és a problémák megoldódni látszanak,mikor mondtam a 4hós oltáson ,hogy már kapott gyümit,még meg is dicsért a drnő-na akkor most,hogy is van ez???össze vissza beszélnek,és ezt már nem egyszer észre vettem.Meg hát ha alvás problémája van a gyereknek,hagyjam sírni...persze csakis ez lehet a megoldás,nem baj,hogy a gyereknek fáj a foga vagy büfizni kell stb...na mindegy.
szval annak idején mikor mi voltunk gyerekek nem csináltak ebből ekkora ügyet,és láss csodát mégis egészségesek vagyunk.Meggyőződésem ha jó minőségű dolgokat adunk a gyereknek ,nem lesz allergiás stb-de persze ez nem a bolti tejre vonatkozik,lássuk be az nem tej amit eladnak nekünk.a házi tejre mondom!Én inkább elmegyek a piacra és ott veszem meg,a sajtot is és a tejet is,kenyeret meg sütök itthon,de legalább nagyjából tudjuk mit eszünk.az a tej ami megposhad,büdös stb szaga van az nem tej!Attól tényleg lehet allergia.Lássuk be ha megpróbáljuk a bolti dolgokat kiszorítani az életünkből és házilag elkészítjük,sokkal egészségesebben élhetünk.Én pl megveszem a túrót és abból magunknak itthon csinálok krém túrót.Össze sem lehet hasonlítani a guar gumis csodákkal.a joghurttal is ugyan ez van.veszek inkább natúr joghurtot-olcsóbb is és teszünk bele pl.sárgabarack lekvárt-házit,és tök fini-próbáljátok ki...de lehet még cifrázni gyümikkel,mézzel szörppel stb.Kis fantáziával pénzt és egészséget lehet megspórolni sztem,de ez tényleg mindenkinek a saját döntése,hogy főzi e a kaját vagy veszi a kész ételt mind baba mind felnőtt ételre vonatkozóan.Én szeretem tudni mit eszek a tányéromból,és a családom is így van ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!