Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő után ébresztitek a...

Mennyi idő után ébresztitek a babát enni nap közben?

Figyelt kérdés

5 napos babának hány óránként kellene ennie?

Délután evett a fiam 2 óra körül. Utána kicsit aludt, de nem sokat. Amikor felkelt, nem volt még éhes. Később nyűglődött, gondoltam éhes. Evett 20 ml-t (50 az adagja), aztán az elég is volt neki. Utána elaludt, és még alszik. Kelsem fel? Vagy ezek szerint akkor az a nem egész fél adag elég volt neki?

A kórházban többen több tanácsot adtak. A doki szerint alvó gyereket nem ébresztünk, a nővér szerint meg igenis 4 óránként egyen.

2022. máj. 20. 18:34
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Jól evő és fejlődő alvó gyereket nem ébresztünk. Még nagyon picike, pár hét és be áll a napi rutin akkor könnyebb lesz kontrollálni. Most még inkább ébren lét alatt etesd meg. Lehet neki annyi elég amennyit meg evett. Kisfiam képes volt 80mlt bepuszilni, kislányom a 30at alig akarta kétszerre meg enni.
2022. máj. 20. 18:41
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Kis súlyú koraszülött volt, 4 óra után kellett ébreszteni az elején. Gyakorlatilag nem nagyon kellett, kikövetelte magának a cicit :-)

Egészséges gyereket szerintem nem kell ébresztgetni. Szól majd ő, ha enni kér. Nyilván ha úgy látod, hogy nincs elég pisis pelus egy-két napja, akkor kérdezz rá erre a gyerekorvosnál, vagy telefonon a gyerekorvosi ügyeleten is lehet tanácsot kérni.

2022. máj. 20. 19:36
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Sosem

4-5 óránként kelt az egyik nekem, éjjel 1-szer kelt ( később volt hogy 5-6-szor szóval ez volt a beetetés🤔)

Másik meg 2 óránként kelt.. de 1-1 alkalommal meg aludt sokat 6 órát us

2022. máj. 20. 21:13
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem mondta a doki, hogy ébreszd, mert sárga vagy kicsi a súlya vagy bármi probléma lenne, akkor ne keltsd.
2022. máj. 20. 21:47
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
Nekem rajta volt a kórházi zárójelentésen hogy 3 óránként etetés, pedig majd 4 kilós egészséges babaként született. Én ezt az elején igyekeztem betartani, mindig keltettem, és tiszta stressz voltam ha 3,5 óra múlva is alig akart szopizni, mert egyszerűen nem volt éhes, vagy mert alig bírtam felkelteni, mert ugye ő meg aludt volna. 1 hónapos kora után már hagytam, de addigra szépen kelt magától mindig 3-4 óránként szopizni.
2022. máj. 20. 22:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Sosem keltettem, mindig igémy szerint szoptattam. Mérni is felesleges stresszforrás, ha nem utasítottak erre pl sárgaság miatt.

Te sem eszel 3 óránként ugyanannyit. Neki sem kell.

2022. máj. 20. 23:07
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, én is így gondoltam. :)
2022. máj. 21. 08:37
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kicsit sárga volt a lányom, ezért nagyon sokat aludt. Én keltettem 4 óránként 2 hétig, féltem, hogy kiszárad, mert rengeteget pisilt és kakált egy nap. :)
2022. máj. 22. 12:52
 9/10 A kérdező kommentje:
Ma meg konkrétan 2 óránként eszik a drágám. Egész nap éhen akar halni. :D
2022. máj. 22. 13:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Kérdező,te minden nap, minden étkezéskor ugyan annyit eszel? Ugye hogy nem
2022. máj. 25. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!