Mennyi idő után ébresztitek a babát enni nap közben?
5 napos babának hány óránként kellene ennie?
Délután evett a fiam 2 óra körül. Utána kicsit aludt, de nem sokat. Amikor felkelt, nem volt még éhes. Később nyűglődött, gondoltam éhes. Evett 20 ml-t (50 az adagja), aztán az elég is volt neki. Utána elaludt, és még alszik. Kelsem fel? Vagy ezek szerint akkor az a nem egész fél adag elég volt neki?
A kórházban többen több tanácsot adtak. A doki szerint alvó gyereket nem ébresztünk, a nővér szerint meg igenis 4 óránként egyen.
Kis súlyú koraszülött volt, 4 óra után kellett ébreszteni az elején. Gyakorlatilag nem nagyon kellett, kikövetelte magának a cicit :-)
Egészséges gyereket szerintem nem kell ébresztgetni. Szól majd ő, ha enni kér. Nyilván ha úgy látod, hogy nincs elég pisis pelus egy-két napja, akkor kérdezz rá erre a gyerekorvosnál, vagy telefonon a gyerekorvosi ügyeleten is lehet tanácsot kérni.
Sosem
4-5 óránként kelt az egyik nekem, éjjel 1-szer kelt ( később volt hogy 5-6-szor szóval ez volt a beetetés🤔)
Másik meg 2 óránként kelt.. de 1-1 alkalommal meg aludt sokat 6 órát us
Sosem keltettem, mindig igémy szerint szoptattam. Mérni is felesleges stresszforrás, ha nem utasítottak erre pl sárgaság miatt.
Te sem eszel 3 óránként ugyanannyit. Neki sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!