Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teli pelusokat szoktatok...

Teli pelusokat szoktatok lemérni? Mennyi grammnak kell lennie egy üres és egy teli pelusnak?

Figyelt kérdés
Van itt olyan, aki lemérte mérleggel, a pisis pelusokat?

2022. máj. 19. 16:42
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem is akarok, kedves 10-es, nem tudom honnan jött ez a gondolatod...
2022. máj. 19. 18:39
 12/21 anonim ***** válasza:
47%

Minek akarod mérni? Mit tud a mérleg amit te nem veszel észre? Ha tovább van rajta több van benne,logikus módon.Ha mégsem (illetve szinte mindig szárazon veszed le hosszabb cserékkor) akkor a következő pelusokat is nézed,hogy mennyi időnként vetted le és mennyire volt tele.(bár van rajta csík is.általában sárga és amennyi el van kékülve addig telt.lányoknak általában lefelé telik,fiúknak előre.)

Ha továbbra is kevesled és a gyermek szokatlanul sírós,vagy kiszáradás jeleit mutatja akkor hívod a házi orvost,hogy szerinted ki van száradva és teszed amit ilyenkor kell.

Időközönként egyébként minden gond nélkül is van,hogy nincs éjszaka pisi főleg 3 hónapos kor körül.Akkor van baj,ha egyéb kiszáradás jelek is vannak vagy nappal sem pisil.

2022. máj. 19. 19:15
 13/21 anonim ***** válasza:
76%

Minden perverzség nélkül: mosható pelenkára való áttérés előtt szokták is javasolni, hogy mérj, hogy tudd, hogy milyen kapacitásra kell tervezni a töltetet. ;)

De nem full telit, mert az eldobható általában többet bír 3 óránál, de mégse ajánlott tovább pácolni a gyereket, kivéve éjjel. Na egy éjjeli pelenka nálunk 5 hónaposan volt nettó 550 gramm.

2022. máj. 19. 19:15
 14/21 anonim ***** válasza:
48%

Mi lenne perverzség abban,hogy egy hugyos-sz*ros pelenkát ráb*szol egy mérlegre? Vagy csak nekem nincs semmi fantáziám ehhez?

Minden esetre ez szimplán hülyeség egy egészséges babánál,te se pisilsz mindig ugyan annyit.Attól függ mit hogyan választ szét a vese,máj és hogy mennyit iszol-eszel.🤷🏼‍♀️

2022. máj. 19. 19:33
 15/21 anonim ***** válasza:
Istenem,dehogy..
2022. máj. 19. 20:44
 16/21 anonim ***** válasza:
39%

Angliában a pelusokat mérik,nem hülyeség. Mivel sárga volt a fiam én is mértem hetekig,így könnyebb volt mint szegény gyereket nyúzni minden szoptatás után. Annyi,hogy itt a 24 órás mérés a mérvadó, tehát reggelente adtam össze a számokat,levonva az üres pelenkák súlyát. Bemásolom,hogy mi szerint néztem,mennyit pisilt/kakált,a pelenka összsúlyából lehetett következtetni.

Mennyit kell ennie a babánknak?

Egy kis matematika:

minimum: testtömeg kg x120 ml ennyi a napi adagja, ezt el kell osztanunk annyival, ahányszor eszik

maximum: testtömeg kgx150 ml ennyi a napi adagja, ezt el kell osztanunk annyival, ahányszor eszik

Azaz, ha a csecsemo 4500 g, és 3 óránként szopik, akkor

4,5x120=540 ml

540 ml/8=67,5 ml tehát ennyit kell minimum szopnia egy étkezésre

675 ml/8= 84,3 ml

azaz kb. egy étkezésre kb. 67-85 ml anyatejet kell kapnia egy 4500 g-os csecsemőnek.

Aztán mikor már nem volt sárga és rendben gyarapodott,el is raktam a mérleget és csak státuszon mérték.

2022. máj. 19. 21:24
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

16! Az én lányom májbeteg volt 3 éves koráig. 1 éves koráig elég rossz állapotban volt. Soha egyszer nem kérte senki,hogy mérjem akár őt,akár a pelust. Pedig több kórházban is kezelték az országban.

Igazság szerint csak a védőnő és doki mérte,ha akarta.

2022. máj. 19. 22:16
 18/21 anonim ***** válasza:

17

Elhiszem neked. Valszeg' én is feleslegesen mértem,de első babás paramami voltam/ vagyok,így mértem ha kellett,ha nem. :)

2022. máj. 19. 22:38
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

18! Én is első babás voltam. Sőt,nem is lett több gyerekünk,mert a lányunk többszörösen problémás.

Igény szerint szopott 2 évig,evett,amennyit akart. Tápszert,tejitalt,tejpépet nem kapott.

2022. máj. 20. 07:13
 20/21 anonim ***** válasza:
46%

19

Attól én még mértem,nem értem miért erősködsz. :D

Leírtam a tapasztalatomat.

A fiam sem kap semmi ilyet,ő is anyatejes még most is ( 21 hónapos). De nem tudom,hogy jön ez ide. :)

2022. máj. 20. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!