Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Változhat még ez az érzés, ti...

Változhat még ez az érzés, ti hogy voltatok vele? Tesó kérdés

Figyelt kérdés

Mindig is 2 gyereket terveztünk a férjemmel, a kislányunk nemsokára 8 hónapos. Amikor megszületett persze úgy voltam vele, hogy egyáltalán nem akarom ezt mégegyszer, pedig abszolút zavartlan terhességem, és pozitív szülésélményem volt. De azóta ez az érzés egyre csak erősödik, nagyon nem szeretnék még egy babát, úgy érzem így vagyunk egy család. Neki szeretnék mindent megadni (egészséges értelemben), nem akarom elölről kezdeni az éjszakázast, vagyis igazából még most is tart, de ha lenne még egy kicsi, még annyi időm se lenne semmire, mint most. Egyfolytában az az érzés van bennem, hogy a Kislányomtól venném el az időt, magamat, ha lenne tesó. Elég nagy a gyerekszoba, úgy terveztük, ha 2 gyerek lesz, ketté választjuk, de én már csak neki szeretném. Arról nem is beszélve, hogy visszamennek dolgozni, nem akarom elölről kezdeni az egészet. Ráadásul rettegek a terhességtol és a szüléstől. A lanyomnal is nyilván izgultam, féltem , de csak egészséges szinten. De most...szinte előre félek.

A férjem persze ragaszkodik a tesóhoz, de ő ezt nem érti. A legnehezebb nekem jelenleg az, hogy egyedül vagyok, néha átjön anyósom , de ennyi a tarsasagom, és ahol élünk , semmi közösségi élet nincs. Persze ha lenne kisteso, a naggyal úgyis úgyis jönni menni kéne azért, de nem akarom, egyszerűn nem.

De a legrosszabb, hogy hazvasarlasnal nem hitelezte be a bank , csak 60 %- át a háznak, így több önerő kellett, és 2 gyerekre vettük fel a csok támogatást. Hiába akartam valóban kettőt, már akkor is elleneztem, de akkor ez volt az egyetlen megoldás. Az alkusz (aki jó ismerősünk) azt mondta, ne aggodjunk, van kiskapu. Nem tudom mire gondolt, mert nincs. Így jártunk, ezért kérlek ne szóljatok le.

Az egész lényege, hogy van köztetek olyan, aki hasonló érzésekkel küzdött, aztán atkattant valami és késznek érezte magát a kistesóra?

2022. máj. 19. 16:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%

Kitartok amellett hogy ez a csok a világon a legundorítóbb dolog. Megszületett gyerekre mindent előre semmit! Hány ilyen család lehet még ahol pl 1. gyerek beteg és muszáj lesz mellé 2 a ház miatt.

Kérdező, én azt tanacsolom hogy még várhattok pár évet ha mondjuk 5 éves az első már kevésbé lesz megterhelő a második. Dolgozz kicsit aztán jelen fizetések és munkahelyzet miatt lehet menekülsz is vissza pár év múlva.

2022. máj. 19. 17:57
 12/18 anonim ***** válasza:
75%

Az első borzalmasan nehéz, veszélyes terhességem és traumatikus császár majd a lányom másik városba történő szállítása után, kizártnak tartottam, hogy szülők még egyet..

Na ennek 7 éve, és 3 gyerekünk van 🤣

2022. máj. 19. 20:28
 13/18 anonim ***** válasza:
93%
5-ös, na én is pont mind-mind ezektől fèlek. 15 hós a fiam, de iszonyat hisztis és rossz alvó. Félre ne értsetek imádom, de kib*szott nehéz vele, pedig mi is előszőr kettőben gondolkodtunk. Mi nem vettünk fel CSOK-ot, viszont szerettem volna neki testvért, akivel bízva abban hasonlóan jól kijön mint én az enyémmel.. de egyszerűen nem érzem magamat késznek úgy kb semmire, sem terhesség, sem orvosi kontrollok, sem szülés, sem éjszakázás(most is van bőven), sem hasfájás, sem fogzás, sem növekedési ugrás, sem mozgásfejlődés. Egyszerűen több a negatívum mint a pozitívum a fejemben a következő gyerek kapcsán. Félre ne értsen senki, egyáltalán nem bántam meg a fiamat, életem egyik legeslegjobb döntése volt, de k*rvára fel kellene szívnom magamat ahhoz, hogy még egyszer ezt végigcsináljam.
2022. máj. 19. 20:41
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
semmi gond, ha nem akarsz második gyereket. de akkor már most álljatok neki spórolni, hogy vissza tudjátok fizetni a csok támogatást + bünti kamatot.
2022. máj. 20. 10:05
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

Szia, én tök hasonló helyzetben voltam/vagyok, annyi különbséggel, hogy nekünk nincs CSOK hitelünk. Mi is két gyereket terveztünk, vagyis jobban mondva, mi abban állapodtunk meg esküvő előtt. Férjem eredetileg 3at szeretett volna, én viszont úgy voltam vele, hogy 1 gyereket mindenképpen szeretnék, de nagyon maximum 2t. Így ez lett a közös kompromisszum.

Aztán esküvő után azonnal terhes lettem. Volt egy nagyon csodálatos terhességem, 0 komplikációval, kínzó tünetek nélkül, majd egy szintén problémamentes program császárom, amiből hipergyorsan felépültem. A kislányunk pedig maga a földreszállt angyal. Senki nem hiszi el, de 7 hetes kora óta átalussza az éjszakát, soha egyszersem kellett azóta felkelnünk hozzá. 1 éves korára úgy jött ki 12 foga, hogy észre sem vettük, egyszercsak ott voltak a kis szájában. Szóval hihetlenül nyugodt baba. Elképesztően nagy szerencsénk van vele és tényleg semmi, de semmi okunk a panaszra. Úgy terveztük, hogy ha ő betölti az 1-et, akkor elkezdünk próbálkozni a kistesóra. Igen ám, de én valahol időközben nagyon elbizonytalanodtam. Ami ugye teljesen irracionálisnak tűnik az idilli körülmények fényében. Ugye hozzáteszem, hogy én mindig is inkább egygyerek párti voltam, ami szerintem nálam abból is fakad, hogy én magam egyke vagyok és mindig is szerettem az lenni. Egyrészt attól is félek, hogy mi van, ha a kistesó nem ilyen áldott jó gyerek lenne, és azt hogyan tudnánk kezelni most, hogy már megszoktuk a jót. Másrészt az is elbizonytalanított, hogy tudnék-e egyszerre két gyereknek JÓ anyukája lenni. Ha itt lenne egy pici, akkor nyilván a nagyobb gyereket kellene "hanyagolni" valamilyen szinten, amit ugye nem szeretnék. De persze látom, hogy más anyukák is megoldják, szóval biztos van erre megoldás, meg ha már ténylegesen ott a két gyerek, akkor biztos egy csomó minden jönne magától. Harmadrészt meg a pcsm miatt én már nagyon-nagyon félnék szülni, de sajnos olyan kórházhoz tartozom, ahol kb kötelező megpróbálni a vbac-ot, és csak akkor császároznak, ha elakad a folyamat. Én viszont ettől kb rettegetek.

Szóval az elmúlt 1 évben több volt bennem a félelem, mint a vágy egy kistesó iránt. Különösen az utolsó 1 hónapban. Állandóan ezen rágódtam, hogy most mi legyen. Próbáltam beszélni a férjemmel is a félelmeimről, de nem igazán értett meg. Azt mondta, hogy ha egy problémás terhességem és/vagy traumatikus szülésélményem lett volna, akkor megértene és nem forszírozná, hogy legyen még gyerekünk, de ugye pontosan az ellenkezője történt és így nem tudja és nem is akarja elfogadni azt, ha én esetleg meggondoltam magam. Kb 1-2 hónapig ment ez a vívódás. Aztán végülis abban maradtunk, hogy egy darabig megszakítással védekezünk, és akkor az esélyt is megadjuk, de nem is engedjük szabadjára a gyeplőt. Így ment 1 hónapig, majd a szokott időben megjött a mensesem. És valami hihetetlen nagy csalódottságot éreztem akkor. Ott a wc ülve rájöttem, hogy igazából nagyon is szeretnék még egy babát, csak sok bennem a félelem, amiket orvosolni kell. Azóta ezen dolgozom, hogy hogyan oldhatnám fel a félelmeimet. Már utánanéztem több lehetőségnek is, miként szülhetnék majd máshol, mint ahová lakcím szerint tartozom. Illetve sokat beszélgetek anyósommal, akinek 2 gyereke van, hogy segítsen elképzelni/megérteni, hogyan lehet kétgyerekes anyukaként úgy helyt állni.

Szóval bocsi a kisregényért, csak nagyon megörültem a kérdésednek, mert tényleg kb tök ugyanezen mentem végig az elmúlt hónapokban. És a rövid válaszom az, hogy igen, van olyan, hogy egyszercsak átfordul ez az érzés. :)

2022. máj. 20. 21:42
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig vagy szülsz mégegyet, vagy már most félretesztek minden vasat, hogy a csokot + a rásózott nem kicsi kamatot visszafizessétek - ergo a lányodnak nem fogsz tudni mindent megadni, mert az államot kell pénzeld.
2022. máj. 21. 10:54
 17/18 anonim ***** válasza:
16. szerintem nem csak anyagi részre értette
2022. máj. 21. 17:26
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Na,én ezért SEM vettem fel a csok-ot.

Oké-oké,így még nem vettünk lakást,mert gondolom ti is önerőnek azt használtátok.De ez kész ostobaság volt számomra már akkor is.

Sose tudhatod előre,hogy hány gyereket tudsz/akarsz majd megszülni.Ha egyet és te minimum kettőre felvetted az sz*pás.Van 3 lehetőség:

-Vársz,hogy a határidőn belül hátha rád jön megint a szaporodhatnék,és akkor megússzátok a törlesztőt.Végtére is senki nem mondta,hogy most azonnal szülj még egyet amint felépültél teljesen és kész vagy rá testileg.Azthiszem 10 éven belül kell még egynek születnie,az meg még jó hosszú idő.

-Elkezdtek félre tenni a törlesztőre,ha később sem akarsz szülni.Ha addig meggondolod magad akkor is lesz félre tett pénzetek és nem kell majd kizárólag GYES/GYED és apa keresetére hagyatkozni.

-Megpróbálsz szerezni valami papírt ami igazolja,hogy nem tudsz már több gyermeket a világra hozni.Ugyanis ez az egy dolog van,ami kihúz ebből.

2022. máj. 22. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!