Hogy fér meg a havi minimum 600 g hízás és a fel éves korra súlyduplázás?
Lányom 3280g-al született.
A védőnő az első státusz ota csesztet minket.
Szerinte a 400g az elvárt hízás 1 hónapban, lanyom meg ilyen 300-350g-okat hízik. Anyatejes, igény szerint szoptatva.
6 honapos korára nem duplazta meg a súlyát. Ugye 6540g-nak kellett volna úgy lennie, ő meg volt 5.6kg.
Szo szerint rám akarta hívni a gyámügyet, mert eheztetem, alultáplált a gyerek, én meg nem vagyok hajlandó tapszerrel nyomatni.
Hozzáteszem, 2.gyerek. láttam mar ilyet. Fiam 6 hónaposan +20cm-nél tartott magasságban, mig lányom +7-nél.
A lányom magasságához simán jó a súlya. Mégis kiakaszt, hogy mert a duplázás...
Én nem is adok a szavára.
Gyerekorvossal beszelek erről. Szerinte teljesen normalis ütemben haladunk.
Husis baba, mozgásban előrebb is jar jóval mint kellene. Most 8 hónapos, kuszik, maszik, feláll, ül. És ebben a hónapban értük el a duplázást.
Rengeteget eszik, több étkezés kiváltva.
Ő ilyen mini :)
Az én lányom fél éves korára simán lesz 7-8kg,pedig 3kg-al született.
3 hónapos lesz alig 2 hét múlva és most 6kg (anyatejes)..:D
1. gyerek sz. 3120 g, félévesen 7700 g volt.
2. gyerek sz. 3860 g, félévesen kerek 10 kg volt.
3. gyerek sz. 3660 g, félévesen 9500 g.
Majd jön az 1 éves korára háromszorozza meg... Aha, na nálunk az első 1 évesen 8900 g volt, én is aggódtam ám...
Idén tölti a 13-at, 159 cm, 56 kg...
A középsőnél meg persze a féléves kori 10 kilóval csesztettek, mitől annyi... Anyatejes volt amúgy.
6 éves lesz, 22-23 kg, teljesen rendben van.
A kicsinél nem szóltak ilyenekért már.
De első gyerekes anyukákba úgy bele tudják ba$zni az ideget, ha nem könyv szerint történik minden...
(Van, hogy 2., 3.nál is, de első gyerekkel az ember persze, hogy elhiszi, hogy csak úgy lehet minden....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!