Szerinted jó dolog telerakni a gyerekekkel a facebookot?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szerintetek mennyire jó dolog az, hogyha valaki folyamatosan a gyerekeiről posztol facebookon? Tudom, hogy manapság ez a divat, meghát miről is legyen kint képek ha nem a gyerekről, de Ki mit gondol erről? Én saját meglátásom szerint, nem oké. Hogy konkrétan a gyereknek ebbe semmi beleszólása sem lehet, mert nem tudja felfogni hogy mi történik az interneten. Például az ismerősünk ma szült, és a férje már vagy az ötödik képet rakja ki a facera. És nem értem, hogy ezt miért nem lehet a közeli ismerősöknek pl elküldeni ha ennyire mutogatni szeretné? Csóró gyerek épp megszületett de már a közösségi hálón landolt. Nekem is van két gyerekem, de én pl nem szoktam róluk posztolni. Mert akit tényleg érdekel, családtag, közeli ismerős azok úgyis eljönnek hozzánk. A többi vadidegen meg mit számít? Lehet hogy túlgondolom de nem ez az első, és annyira felbosszant hogy ez az első dolguk amint megjött a gyerek.
Szerintem nem. Nem is magunk miatt. De nagyon könnyen csemegézhet egy-egy pedofil (és sajnos elég sokan vannak).
Én jobban félek ezektől.
2022. máj. 17. 06:17
13/20 anonim válasza:
A képeimet csak ismerősök látják. Olyan ismerőseim vannak facebookon akit érdekel lnek a képeink, szivesen látják, én is az oveket. Hozzaszolunk stb. A facebook nem egy titkos ügynök platform, hogy fent vagy leskelodni és ennyi. Sunyi modon leszólod a többieket te meg ezért vagy fent. Ennek nincs értelme. Kép megoszto oldal is. Nem a beállított szar képeket lehet csak feltenni, mások csinálnak életképeket is, amik nem eroltettek. Én ezeket szívesebben is nézem. Azért van.
2022. máj. 17. 08:44
14/20 anonim válasza:
Azt nem tartom okénak, ha valaki napi 6 képet posztol, főleg olyat, amin esetleg meztelen a gyerkőc, vagy kínos szituban van. De egy-egy "helyzetjelentő" fotó engem egyáltalán nem zavar, sőt... Szerintem tök jó látni, hogy emberek hogyan fejlődnek. Akár magánélet, akár karrier tekintetében. Megnézem, nyugtázom, hogy jéé neki is babája született és görgetek tovább. Nyilván az én ízlésvilágomba sem fér bele minden, de ez a kínos "sosem posztolok semmit (csak csendesen megfigyelek mindenkit)" téma is gáz. Mondom ezt úgy, hogy félévente teszek ki valamit kb.
A babánk születéséről a kórházi fotós által készített egyik képet tettem ki, amin szerepelt minden adata is. A közeli ismerősöket, szeretteinket persze más platformokon értesítettük előtte... Majd biztos fogok egyet-egyet nyaralásról, vagy szülinapról is. Borzasztó sz*r anya leszek emiatt. :)
2022. máj. 17. 09:50
15/20 anonim válasza:
Nem tartom helyes dolognak telepakolni a közösségi oldalakat a gyerek fotóival. Természetesen időnként egy-egy aranyos, ízléses kép belefér. Én is így tettem régebben: kb évente 1-2 képet tettem fel a gyermekemről. Már felső tagozatos, és megkért, hogy róla ne tegyek képeket sehova. Ezt tiszteletben is tartom, és meg is értem (Ő természetesen nincs még fent közösségi oldalakon.)Egyébként magamról sem tettem fel évek óta semmit, kb heti egyszer jelentkezem be a Facebook-ra. Őszintén szólva engem sem érdekelnek mások fotói, megosztásai. Aki fontos nekem, annak privát üzenetben szoktam képeket elküldeni.És igen, a gyereknek is vannak személyiségi jogai.
2022. máj. 17. 10:10
16/20 anonim válasza:
A férjem rak ki csak 1-1 képet facebookra.
Én csináltam egy insta fiókot, amit csak a közeli barátok, családtagok látnak, akik bekövettek mert kiváncsiak a kislányra.
2022. máj. 17. 10:46
17/20 anonim válasza:
Helyén kezelve, ésszerűen nem tartom bajnak, de túlzásba esve, napi feltöltés, vagy kompromittáló kép, vagy ha mindent láthat ismeretlen is, az nálam nem fér bele.
Én csak családi programok/nyaralás alkalmával teszek ki néhány képet, azon általában mi is rajta vagyunk. Ezt is csak ismerőseim látják. Ismerőseimet válogatom, nincs olyan, akivel ne találkoztam volna személyesen.
A többi képet pedig csak a családnak mutatom.
2022. máj. 17. 14:44
18/20 anonim válasza:
Nem tudom én az ilyen ismerősöket kikövetem. Nem érdekel senki gyereke.
2022. máj. 21. 11:08
19/20 anonim válasza:
Azta, mi van abba, ha valaki feltesz egy par kepet a gyerekerol? Buszke ra, es egy izleses keppel nincs semmi baj. Alapesetben meg kik lennenek a facebook ismeroseid, mint nem a valodi ismeroseid? :D itt mindenki mindent olyan tokeletesen csinal, es csak azt az opciot fogadjak el, amit ok jonak gondolnak. kioktatas, masok lenezese, ez am az erkolcsi foleny :)
2022. máj. 29. 23:38
20/20 Veronika201812 válasza:
Régen rakozsgadtam azóta 3gyönyörü gyermekem van 1kep sin roluk kint ezenkivül semmi sincs nem rakok fel oda semmi nem kérkedek az életemmel. Senkinek semmi köze ahoz hogy hogy élünk mikor merre járunk nekem ez már nagyon személyes dolgok🙂
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!