Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bagóznak a buszmegállókban a...

Bagóznak a buszmegállókban a baba mellett. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Tömegközlekedem, nincs autom. Rendszeresen előfordul, hogy a babakocsival állunk a megállóba, tömeg van...és természetesen rágyújtanak, bagóznak, fújják a füstöt a kicsi mellett a kicsi felé is. Sokkal arrébb nem állhatok, mert így is van, hogy csak a 3.buszra/villamosra férünk fel, hátha még messzebb is állnék, ott állhatnánk napestig....Ti ezt, hogy oldjátok meg, hogy azokat a kedves bagósokat, akiknek nem igénye az, hogy csak ott füstöljön ahol másokat nem (főleg pici babákat nem) zavar ki tudjatok kerülni? Jó ez a világ és magyarországi cigikultúra, ugye? Gondolom, egy csomó cigis szerint még az a türelmetlen, csúnya, gonosz ember, aki őket "bántja", mert nem szereti a cigifüstöt ami büdös és egészségtelen. ( Gondolom, ezeknek az véleménye a kérdésemről, hogy maradjak otthon, hisz az övék a világ.)
2008. jan. 1. 08:16
 1/4 anonim ***** válasza:
72%
Szia.Sajnos sok mindent nem tudsz tenni.Megtudod kérni öket,hogy a tömegben ne gyújtsanak ra´,föleg mert baba van.De sajnos ekkor még nekik áll feljebb.Talán eljön az idö,hogy majd otthon sem lehet csak úgy cigizni a nem dohányzók között.
2008. jan. 1. 09:08
 2/4 anonim ***** válasza:
87%
Az az igazság, hogy aki magától nem nyomja el a cigit a kisbaba láttán, és fújja tovább a füstöt, az alapból egy tuskó ember. Ha meg is kéred, nem tesz semmit.Nem gondoltál még a kengurura? Én nagyon sokáig abban vittem a lányom, mikor a városba utaztam, sokkal rugalmasabb, mobilisabb voltam, a két kezem is szabadon mozoghatott. A gyerekkel könnyebben előre mozdulhatsz a tömegben, talán még engednek is felszállni előbb, mert manapság divat nem segíteni a babakocsis kismamáknak... Itt tartunk mi, sajnos.
2008. jan. 1. 10:47
 3/4 anonim ***** válasza:
77%
Szia! Ezt szerintem már mindenki megtapasztalta, aki nincs abban a kiváltságos helyzetben, hogy mindig, mindenhová autóval tudjon menni. Én rájuk szoktam szólni. Persze nem undok módon, mert azzal valószínűleg semmit nem érnék el, hanem próbálok kedves lenni, mosolyogni. Valahogy így "Elnézést, lehet, hogy nem vette észre hogy itt állok kisbabával. Legyen kedves egy picit arrébb menni, amíg elszívja a cigarettáját ha megkérhetem rá. Én nem tudok arrébb menni, mert messzebbről nem érek oda a buszhoz a babakocsival." Persze mindeszt nagyon kedvesen mosolyogva, hogy ne érezze kekeckedésnek. Persze tudom, hogy alapvető lenne, hogy az illető magától észrevegye a helyzetet, de hát istenem, szegényke ilyen kis primkó, nem volt gyerekszobája, hát kérjük meg szépen. Ha szépen megkérjük, talán meg is teszi nekünk és talán legközelebb őt már nem kell figyelmeztetni. De ha csúnyán kérjük, akkor pont az ellenkezőjét érjük el vele. Nekem ez be szokott válni. Amúgy amióta nem szoptatok, én is dohányzom, meg régen is dohányoztam, de a gyerekekre mindig figyeltem, meg alapból arra, hogy másokat ne zavarjak a cigimmel, tehát buszmegállóban is csak olyankor gyújtottam rá, amikor nem volt tömeg és másokra nem ment rá a füst. Szóval nem minden dohányzó egy szörnyeteg.
2008. jan. 1. 11:07
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én is dohányoztam,és egyszer nem vettem észre,h jött egy anyuka a gyermekével.(Éppen be voltam borulva,és semmihez sem volt kedvem.)Udvariasan megkért,h menjek arrébb,mert csak ott tud felszállni.Én meg elnézést kértem,h nem vettem észre.amit az utolsó sorban írtál azt remélem csak a harag mondatja veled,mert ezt te sem gondolod komolyan.Nem minden bagós egy bunkó vadbarom,mert ezt tudom magamról is,h ha éppen épelméjű voltam,akkor mindig odafigyeltem arra,h ne zavarjak másokat.

Amióta babás vagyok nem dohányzom.Érzem én is,h sajnos a kisebbségbe tartoztam,akik odafigyelnek másokra.A többség nem ilyen.De mindettől függetlenül,ha zavar lehet szólni,és én meg nem láttam még olyat,aki egy anya kérését elutasította volna.Az anya tisztelete még él ennyire az emberekben.

2008. jan. 1. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!