1 év körüli gyermekednek nagyszülői nyomásra megengednéd, hogy felüljön a búcsúban valamilyen gyerekhintára?
Ez nálunk is napirendi pont, már kínomban röhögök...a fiamnak 3 unokatestvére van, 3-6 évesig, ők ugye már "gyakorlott" búcsúbajárók. Én meg a párom nem kifejezetten szeretjük ezeket a búcsúkat, és én sem tudom, mit fogok mondani, ha majd erősködnek, hogy erre-arra rakjuk fel a gyereket. Igaz, engem sosem vonzottak ezek a dolgok, még gyerekként sem.
Jobban örülnék, ha a fiam is pl ugrálóvárazni akarna vagy célba lőni.
Igazából annak örülnék a legjobban, ha egyáltalán nem szeretne búcsúba menni...:)
1 évesen szerintem inkább megijed mint élvezi. Én a 20 hónapos fiamat a kisvonatra ültettem fel, úgy, hogy a nagyobb unokatestvére ült mellette és fogta. A körhintán a markolóba úgy ült,hogy én is felmentem vele, mellette guggoltam, fogtam.
Egy évbe egyszer ha van ilyen lehetőség, Ő imádja a markolókat, és a vonatokat, miért ne szereznék Neki örömet?
A búcsús hintákat ismerve nem engedném.
Gödöllőn a kastélyban a barokk napokon volt olyan körhinta, aminek 4 nagy kosár volt a beülője, és egy hölgy forgatta kézzel azt a kereket a mi a szerkezetet hajtotta. Kicsi volt, megfelelő sebességű, és imádta az egy éves kisfiam. na az nekik való.
Szia.Kisfiam 13,5 hónapos volt az idei búcsúba.Ő ült a hintán,ami kisvasút volt és a merev rudas körhintán is,a vasúton az apa a körhintán édesanyám guggolt mögötte és fogta.Az eredmény 1 kör vasút,2 kör körhinta és ordítás a végén mikor kiszedtük.Neki tetszett,de ez biztos változó.Azt tudom,hogy egy 2 héttel idősebb kislánnyal is így jártak mint mi....
De,ha te nem szeretnéd,ne engedd,hogy valaki rád erőltesse az akaratát...Te vagy anyja....
Nagyszülői nyomásra biztos nem engedném, elvégre a te gyereked.
Viszont, az én kisfiam 8 hónaposan úgy ült a búcsúban a ringisen (természetesen apa fogta), hogy alig lehetett leszedni. Felülni is ő "akart", mutogatta kézzel-lábbal kapázlózott a forgó kisautók után, hát beleültettük. Semmi baja nem lett, elhiheted. Igaz, hogy emlékezni nem fog rá, viszont akkor egy hihetetlen élmény éri, és nekem is öröm volt látni a boldog kis arcát.
De amúgy meg tényleg gyerekre is válogatja, mert a fiam nem fél semmitől, legyen az fűnyíró vagy akármi zajos dolog, de nem minden gyerek ilyen bátor.
A te gyerekedet te ismered, ha úgy érzed, hogy félne a hintán, akkor felesleges erőltetni is.
Abban igaza van mindenkinek, hogy egy élmény lenne neki most, hiába nem is emlékezne rá. Meg biztos, h nem félne, ő sem az az anyámasszonykatonája típus.
Én inkább attól féltem, h annyi rosszat lehet hallani ezekről a hintákról, sok a baleset. Egyszer egy olyan anyuka aki búcsúsokkal dolgozott elmondta a tapasztalatait....hát akkor nagyon nagyon elgondolkodtam h merjem e engedni vagy sem....jó lenne ha olvasná a kérdésemet és újból leírná.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!